تبلیغات

صفحه را انتخاب کنید

دلواپسان دلواپس‌تر از همیشه

دلواپسان دلواپس‌تر از همیشه
علی لاریجانی: ایران در غلطان داد و آب نبات گرفت (سال ۱۳۸۲)

حسین شریعتمداری: ایران اسب زین کرده را داده و افسار کهنه گرفته است (سال ۱۳۹۴)

150401144427_1_512x288_fars

همانطور که انتظار می رفت تندروهای تهران با دریافت بخشی از جزئیات توافق هسته ای ایران و ۱+۵، تک تیراندازهای خود را روانه جبهه نبرد با دولت روحانی کرده اند.

در مهم ترین اظهارنظرها، مهدی محمدی، عضو تیم هسته ای دوران جلیلی گفت درباره فردو فاجعه رخ داده و در قرارداد ده ساله، خبری از رشد برنامه هسته ای ایران نیست. او زمان بندی تحریم ها را هم مبهم دانسته است.

اما تنها محمدی نیست که درباره فردو اظهارنظر کرده است. بسیاری از کاربران منتقد دولت در شبکه اجتماعی گوگل پلاس درباره فردو نوشته و برخی به طنز گفته اند دولت قصد دارد آنجا را به زمین تمرین تیم فوتسال شهر قم تبدیل کند و یا شهردار تهران گفته است این تاسیسات هسته ای را به یک بوستان تفریحی تبدیل می کند. برخی دیگر هم پیشنهاد داده اند دولت روحانی در فردو ساندویچی یا دکه ذرت مکزیکی راه بیندازد.

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان نیز در گفت و گو با خبرگزاری فارس با اشاره ای پر کنایه گفت ایران اسب زین کرده را داده و افسار کهنه گرفته است.

کنایه ای که جمله معروف علی لاریجانی، رئیس کنونی مجلس ایران را به یاد می آورد که درباره قرارداد هسته ای سال ۸۲ که – توسط روحانی و ظریف منعقد شد- ، گفته بود ایران در غلطان داد و آب نبات گرفت.

لاریجانی این عبارت را ده سال پیش گفت، وقتی که دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و مسئول پیگیری پرونده هسته ای بود. او تا سال ها بعد از آن کنایه دفاع کرد، انتظار می رود حسین شریعتمداری نیز چنین کند.

از سوی دیگر، بر خلاف ائمه جمعه ایران که به نظر می رسید بر اساس یک دستورالعمل ابلاغ شده از توافق هسته ای حمایت کردند، حمید روحانی، چهره تندروی منتقد دولت در خطبه های پیش از نماز جمعه تهران گفت که بیانیه لوزان، نگرانی ها را بیشتر کرد.

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم از دعوت ظریف یا عراقچی به مجلس سخن گفت و افزود: “آنچه که در لوزان سویس بین ایران و ۱+۵ مورد توافق واقع شده، چیز جدیدی نیست و دستاورد خاصی برای ما نداشته. در واقع طولانی کردن روند مذاکرات برای در تنگنا قرار دادن مردم بوده است.”

او گفت تیم هسته ای ایران فقط شعار داده و در ادامه به تفاوت های متن های مربوط به ایران و آمریکا درباره مذاکرت نیز به عنوان یک ابهام مهم اشاره کرد.

این تفاوت ها در طول دو روز گذشته، بشترین توجه رسانه های تندرو را برانگیخته اند.

خبرگزاری فارس امروز با انتشار یادداشتی در این زمینه نوشت: “اگر متنی که وزارت خارجه آمریکا منتشرکرده، صحت ندارد و متن وزارت خارجه ایران دقیق است، وزارت خارجه کشورمان باید بلافاصله با صدور بیانیه ای ضمن تکذیب متن آمریکایی، تاکید کند که چنین توافقاتی حاصل نشده و آنچه مورد توافق قرار گرفته، متن ایرانی است. در غیر این صورت، اگر متن آمریکایی جزئیات توافقی باشد که متن ایرانی به صورت کلیات بدان پرداخته، به معنی واقعی کلمه یک فاجعه رخ داده است.”

منصور حقیقت پور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران هم گفت خط قرمز توافق یک مرحله ای نادیده انگاشته شد و ظریف با اعطای تمام امتیازات طرف آمریکایی، صرفا پذیرفته که برای لغو تحریم ها مذاکره کند. او تاکید کرد وقتی اوباما و نتانیاهو از یک توافق راضی باشند، یعنی توافق لوزان، یک توافق بد است.

وجه دیگر انتقادات به شباهت های بیانیه و توافق باز می گردد. منتقدان دولت می گویند بیانیه لوزان یک توافق نامه الزام آور است و دولت ایران تلاش کرده است با کلمات بازی کند تا بگوید توافق دو مرحله ای نکرده است.

مهرداد بذرپاش، عضو هیات رئیسه مجلس ایران گفت اگر سند الزام آوری در میان باشد، باید مراحل قانونی آن طی شود.

مخالفت با توافق دو مرحله ای قبلا از سوی علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی صورت گرفته بود و اکنون منتقدان در تلاش هستند با برجسته کردن این نکته، تیم هسته ای ایران را متهم به نادیده گرفتن نظرات رهبر جمهوری اسلامی کنند.

وجه دیگر این تلاش ها به این باز می گردد که در صورت اثبات الزام آور بودن این توافق، مجلس ایران مدعی دخالت خواهد شد و باید این توافق در مجلس مصوب شود. به نظر می رسد این تلاش ها در روزهای آینده با هدف برجسته کردن نقش مجلس بیشتر خواهد شد، هر چند رهبران عالی ایران در طول سال های اخیر نشان داده اند به جز موارد تبلیغاتی، تمایل آشکاری برای دخالت واقعی و تاثیرگذار مجلس ندارند، با این حال تندروها تلاش می کنند این بار سیاست متفاوتی اتخاذ شود.

سایت رجانیوز نیز در گزارش مفصلی به تشریح ۵ خط قرمزی که تیم هسته ای ایران از آن عبور کرده پرداخت و نوشت علاوه بر انجام توافق دو مرحله ای، تیم ایران، “ضمن پذیرش این مساله که فقط تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران «تعلیق» خواهد شد،  عملا هیچ تغییری در ساختار تحریم ها بویژه نفتی و بانکی نتوانسته انجام دهد.”

این سایت از تغییر کاربری راکتور اراک به عنوان یک تخلف دیگر خبر داده و نوشته است: “این راکتور دیگر توانایی سابق خود بویژه تولید پلوتونیوم را ندارد و برای این اقدام هر نامی که انتخاب کنیم، در عمل تفاوتی ندارد زیرا راکتور اب سنگین اراک دیگر راکتور آب سنگین نیست و ماهیت سابق خود را حفظ نکرده است و برای هدفی که از ابتدا ساخته شده بوده، امروز تعطیل شده است.

در بخش دیگری از این نوشته انتقادی آمده که ممنوعیت غنی سازی فردو یک تخلف دیگر بوده و اکنون دانشمندان ایران فقط می توانند “با حضور در ۴۰ متر زیر زمین بتوانند تحقیقاتی را انجام دهند که همزمان در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران نیز قابل پیگیری و پژوهش​ است.”​

نویسنده همچنین با اشاره به اینکه تنها ۵ هزار سانتریفیوژ نسل اول ایران اجازه فعالیت دارند، تاکید کرده که رهبر ایران گفته بود ایران باید ۱۹۰ هزار سو توان غنی سازی داشته باشد “اما در حال حاضر تنها ۵۰۰۰ سانتریفیوژ فعال در سایت نطنز باقی است که نشان می دهد برای رسیدن به این مقدار ۱۸۵ هزار سانتریفیوژ دیگر از نسل اول مورد نیاز​ است.”

​ با وجود طرح نکات متعدد در ۲۴ ساعت گذشته در رسانه های تندرو، به نظر می رسد این تنها مقدمه حملات سنگین آنها به تیم هسته ای دولت روحانی باشد، هنوز چهره های ساکت و حرف های ناگفته بسیاری مانده است.

[ایران وایر]

لطفاً به اشتراک بگذارید
تبلیغات

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights