تبلیغات

صفحه را انتخاب کنید

معضلی به نام «ازدواج زیر سن قانونی دختران»

معضلی به نام «ازدواج زیر سن قانونی دختران»

روزانه بیش از ۳۹ هزار دختر زیر هجده سال در جهان ازدواج می کنند/فعالان شرکت کننده در سومین کنفرانس زنان و بهداشت باروری در کوالالانپور پایتخت مالزی، خواستار مبارزه با ازدواج دختران زیرسن قانونی در جهان شدند.

d8a7d8b2d8afd988d8a7d8ac-d8afd8aed8aad8b1-d8a8da86d987-d987d8a7

«لاکشمی سوندارام» هماهنگ کننده سازمان حقوقی «دختران نه همسران» در این باره گفت: ازدواج دختران کم سن و سال به بهداشت دختران و زنان صدمه وارد می کند.
وی با اشاره به اینکه این تصور در جهان وجود دارد که ازدواج، از دختران کم سن و سال صیانت می کند، تصریح کرد: بارداری و تولد، مهم ترین دلیل مرگ و میر دختران متاهل سن ۱۵ تا ۱۹ ساله در جهان است.
همانگ کننده سازمان «دختران نه همسران» با اشاره به اینکه آمارهای سازمان ملل نشان می دهد که روزانه ۳۹ هزار دختر زیر هجده سال در جهان به ازدواج در می آیند، اظهار داشت: برخی گمان می کنند که ازدواج باعث صیانت از دختران کم سن سال می شود در حالی که این موضوع منجر به فراموشی مسئولیت های ما در قبال این دختران و همچنین نادیده گرفتن بارهای جنسی، عاطفی و جسمی آنها می شود.

«ازدواج دختران زیر سن قانونی» بزرگترین چالش دنیای دختران در آینده ای نزدیک
سازمان ملل اعلام کرده است که در صورت ادامه ازدواج دختران کم سن و سال در جهان، بیش از ۱۴۰ میلیون دختر کم سن و سال به زودی ازدواج خواهند کرد در حالی که هنوز کودک هستند.
از طرف دیگر مرکز بین المللی مطالعات زنان اعلام کرده است: کشورهای هند، بنگلادش، نیجر، گینه، چاد، غنا، جمهوری آفریقای میانه، مالی، موزامبیک، ماداگاسکار و بورکینافاسو کانون ازدواج دختران کم سن و سال در جهان هستند.
گفتنی است در کنفرانس بهداشت باروری مالزی که طی سه روز به امور مربوط به زنان جهان می پردازد،، بیش از چهار هزار نفر شرکت دارند.
کارشناسان هشدار می دهند که ازدواج دختران کم سن و سال در آینده ای نزدیک بزرگترین چالش توسعه دنیای دختران خواهد بود. گزارش های سابق نشان می دهد که به احتمال زیاد تعداد دختران کم سن و سال متاهل زیر ۱۵ سال در ده سال آتی دوچندان می شود.

ازدواج دختران زیر سن قانونی در مناطق روستایی دو برابر مناطق شهری
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد پیش بین کرده است که در صورت عدم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از این پدیده، ۱۳۰ میلیون دختر در جنوب آسیا، ۷۰ میلیون در آفریقا و جنوب صحرای بزرگ، ۴۵ میلیون و نیم در منطقه آمریکای لاتین و حوزه کارئیب با فرارسیدن سال ۲۰۳۰ با این سرنوشت روبرو شوند.
۱۵۸ کشور جهان در سال ۲۰۱۰ اعلام کردند که پایین ترین سن قانونی ازدواج دختران بدون موافقت والدین آنها، هجده سالگی است اما در ۱۴۶ کشور زیر سن هجده سالگی و با موافقت والدین خود و در ۵۲ کشور نیز با موافقت والدین خود و زیر سن پانزده سالگی ازدواج می کنند.
ازدواج دخترانی زیر سن قانونی در مناطق روستایی دوبرابر مناطق شهری است؛ گزارش مرکز مطالعات اجتماعی دانشگاه صنعاء یمن نشان می دهد که در دو سال گذشته حدود ۵۲ درصد از دختران یمنی زیر سن پانزده سالگی و تنها هفت درصد از پسران زیر پانزده سالگی ازدواج کرده اند.
براساس این گزارش، هفتاد درصد از ازدواج دختران کم سن و سال در مناطق روستایی یمن روی داده است. این گزارش همچنین اشاره دارد به اینکه در برخی موارد، سن دختران از هشت سالگی یا ده سالگی تجاوز نمی کند.

مرگ روزانه هشت نفر به علت ازدواج زودهنگام در یمن
گزارش مرکز مطالعات اجتماعی دانشگاه صنعاء یمن همچنین حاکی از آن است که فاصله سنی زیادی بین زن و شوهر وجود دارد که گاهی اواقات این اختلاف سنی به ۵۶ سال می رسد.
براساس گزارشی که در سال ۲۰۱۱ از سوی مرکز بین المللی مطالعات زنان صادر شده است، یمن در بین بیست کشوری که به عنوان بدترین کشورها در زمینه ازدواج دختران کم سن و سال از آنها یاد شده است، در مکان سیزدهم قرار دارد؛ به طوری که میزان دختران کمتر از هجده سالی که در این کشور ازدواج می کنند، به ۴۸ درصد می رسد.
گزارش های رسمی در یمن نشان می دهد که در سایه نبود مقرارت لازم بهداشتی، روزانه هشت مورد مرگ و میر ناشی از ازدواج دختران کم سن و سال به سبب بارداری و زایمان زودرس، رخ می دهد.
پژوهشی که اخیرا توسط وزارت همبستگی اجتماعی مصر با همکاری سازمان یونیسف صورت گرفته است، نشان می دهد که مصر پس از افزایش میزان ازدواج دختران کم سن و سال و زیر سن قانونی یا موسوم به «ازدواج توریستی»، به ایستگاه انتقال قاچاق انسان تبدیل شده است. براساس این پژوهش، میزان ازدواج دختران زیر سن قانونی در این کشور به ۱۵ درصد می رسد.

سهم بسزای بحران های انسانی در تشدید ازدواج زودهنگام دختران
بحران های انسانی در تشدید وضعیت دختران سهم بسزایی دارد؛ به طوری که چنین بحران هایی، خانواده ها را وادار می کند تا به هدف دستیابی به مهریه و کمک های مالی، دختران کم سن و سال را به ازدواج وادار کنند.
سازمان بین المللی دیده بان حقوق بشر از کشورهای جهان خواسته است تا مقابله با ازدواج دختران زیر سن قانونی را در اولویت سیاست های خود قرار دهند.
این سازمان حقوقی اعلام کرده است که ازدواج دختران زیر سن هجده سالگی، نقض حقوق مربوط به دختران از جمله حقوق آنها در زمنینه آموزش و پرورش و عدم قرار گرفتن در معرض خشونت محسوب می شود.
این سازمان با اشاره به اینکه ازدواج زود هنگام دختران معمولا آنها را از ادامه تحصیل باز می دارد و در معرض خشونت همسر قرار می دهد، از کشورها خواسته است تا سن قانونی ازدواج را هجده سال قرار داده و قوانینی وضع کنند که براساس آن، وادارکنندگان دختران کم سن و سال به ازدواج زودهنگام، مجازات شوند.

آداب و رسوم و سنت ها، مانعی پیش روی سن قانونی ازدواج در کشورهای عربی
با وجود اینکه برخی از کشورهای عربی، سن ازدواج را هجده سالگی تعیین کرده اند اما غالبا آداب و رسوم و سنت ها، از این قوانین تجاوز کرده و منجر به ازدواج زودهنگام دختران می شوند.
مقامات این کشورها در بیشتر اوقات به دلیل فشارهای اجتماعی، مجبور می شوند، مجوز ازدواج دختران زیر سن قانونی را صادر کنند.
متخصصان بیماری های زنان علاوه بر خطرات ناشی از بارداری دختران زیر سن قانونی، نسبت به وقوع سرطان رحم در بین آنها هشدار می دهند.
[زن فردا]

لطفاً به اشتراک بگذارید
تبلیغات

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights