متهم ردیف اول اختلاس: به خاوری رشوه دادم، اما باقی اتهامات را رد میکنم
امروز شنبه نخستین جلسه رسیدگی به اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در ایران برگزار شد. ۳۲ متهم به دادگاه آمدند. متن کیفرخواست ۱۲ هزار صفحه بود. مهآفرید خسروی معروف به امیرمنصور آریا به عنوان متهم ردیف اول پرونده پذیرفت که بیش از سه میلیون دلار به محمودرضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی رشوه پرداخت کرده است اما باقی اتهامها را رد کرد.
رسیدگی به پروندۀ بزرگترین فساد مالی ایران امروز در شعبۀ اول دادگاه انقلاب اسلامی آغاز شد که ریاست آن را قاضی ناصر سراج به عهده داشت.
کیفرخواست متهمان این پرونده را عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران به دادگاه ارائه کرد و حجم این کیفرخواست ۳۳ جلد و شامل ۱۲ هزار صفحه بود. کل دادگاه سه ساعت به طول انجامید و متهم ردیف اول اختلاس سه هزار میلیاردتومانی یعنی مه آفرید خسروی در آن به دفاع از خود پرداخت.
مه آفرید امیر خسروی متهم ردیف پروندۀ اختلاس بزرگ بانکی اگر چه اعتراف کرد که مبلغ ۳ میلیون و ۱۰۹ هزار دلار به محمودرضا خاوری، مدیرعامل فراری بانک ملی رشوه پرداخت کرده است؛ اما گفت قصد خیانت نداشته و باقی اتهاماتش را نیز رد کرد.
مه آفرید خسروی با نام امیرمنصور آریا نیز او را می شناسند در این دادگاه گفت: «ضمن پوزش از ملت ایران و مقام معظم رهبری و خانواده معظم شهدا و کلیه مسئولان دولتی که در راه پیشرفت کشور خدمت میکنند، باید بگویم ما یکسری عملیات خلاف انجام دادیم که همه به دستور من بوده و کارمندان من به دستورات من عمل کردهاند. بنده قبول کردهام که دستورات از طرف من بوده و در نظر گرفتن قرارهای سنگین برای کارمندان درست نیست.»
جمشید اسدی، اقتصاددان در پاریس در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گفت: «اگر هم برخوردی با متهمان انجام شود به منظور زهرچشم گرفتن یک جناح حاکم بر قدرت از جناحی دیگر است و هدف اصلی نهایتا محاکمۀ متهمان و مقابله با فساد مالی نیست. برای رسیدگی به پرونده ای به این گستردگی و بزرگی نمی توان صرفا عده ای را به عنوان متهم محاکمه کرد.»
این اقتصاددان معتقد است اختلاسی در این سطح بدون موافقت و مشارکت سطوح بالای کشور ممکن نیست و وقتی قوۀ قضاییه تنها برخی افراد را که به عنوان عوامل اجرایی اختلاس ایفای نقش کرده اند محاکمه می کند و نقش نظام را در آن نادیده می گیرد در واقع یعنی رسیدگی به این پرونده و پرونده های مشابه تنها در سایۀ تسویه حساب های جناحی و سیاسی پیش خواهد رفت.
[رادیو فرانسه]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید