Advertisement

Select Page

شب سخنرانی و گفت‌وشنید با دکتر شهین سراج

شب سخنرانی و گفت‌وشنید با دکتر شهین سراج

انجمن فرهنگی پرسش برگزار می‌کند:
شب سخنرانی و گفت‌وگو
محمدتقی بهار و تاثیر او بر ادبیات مشروطه

سخنران:
دکتر شهین سراج

پژوهش‌گر، ادیب و نویسنده

شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۲۴ می ۲۰۲۵

این جلسه به صورت مجازی در ساعت ۱۰/۳۰ صبح به وقت ونکوور (۹ شب به وقت تهران) برگزار می‌شود.

آدرس مجازی در گوگل میت:
https://meet.google.com/esx-gtnf-bmr

شرکت در این برنامه برای علاقه‌مندان آزاد است.

درباره دکتر شهین سراج:

شهین سراج در شیراز چشم به جهان گشود. از پنج سالگی به تهران آمد و پس از دریافت لیسانس از دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، به مدت سه سال با سمت خبرنگار در سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران به کار پرداخت و سپس برای ادامه‌ی تحصیل عازم کشور فرانسه شد. در فرانسه پس از دریافت چندین دیپلم پژوهشی، از مراکز علمی این کشور، در سال ۱۹۹۶ موفق به دریافت دکتری در رشته‌ی ایران شناسی از دانشگاه سوربن شد. پایان نامه‌ی شهین سراج درباره‌ی مفهوم وطن در دیوان محمدتقی بهار ملک الشعراء می‌باشد.

شهین سراج با عنوان استاد زبان و ادب فارسی در مدرسه‌ی زبان‌های شرقی موزه‌ی لوور به تدریس پرداخته و همچنین با سازمان پژوهش‌های علمی فرانسه همکاری داشته و در سال ۱۹۹۹ با یاری این سازمان موفق به برگزاری همایش بزرگداشت بهار درپاریس شده است.

دکتر شهین سراج دارای تألیفاتی در زمینه‌ی ادب و شعر فارسی‌ است که پاره‌ای از آن‌ها در نشریات درون و برون مرز و همچنین در سایت رسمی بهار منتشر شده است.

 

فعالیت‌ها:

سخنرانی در تالار فردوسی دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران – ایران در برنامه‌ی بزرگداشت بهار از این شاعر و بزرگ‌مرد ادب و فرهنگ.

سخنرانی در کنگره‌ی بهار در پاریس همراه با بزرگانی چون دکتر دبیر سیاقی، دکتر سیروس شمیسا، دکتر آجودانی، ناصر پروین، دکتر خطیبی، و دخت والای بهار چهرزاد بهار(گردآورنده‌ی دیوان بهار)، دکتر سجادی، الگا دیویدسن، احمد کریمی حکاک و بهار پژوهان دیگر.

گفتاری همراه با پخش ترانه‌ها در ژنو با همراهی دکتر پروین بهار (یکی از عاشقان بهار)، در باره‌ی ترانه‌های بهار.

رساندن آوای بهار به گوش خویش و بیگانه در انجمن بهار کانون دانش‌پژوهان جوان ایرانی در زیر سپهری دور از آسمان ایرانی در فرانسه.

پایه‌گزاری انجمن فرهنگی بهار، و پیش‌برد گروه کر یا آوازجمعی بهار به رهبری آرش فولادوند.

راه‌اندازی سایت پژوهشی بهار با همراهی دکتر اسد بدیع، شاعر نام‌آور افغان.

انجمن هم‌نشست در شهر هامبورگ، با همراهی و حمایت دکتر خالقی مطلق که از عشق بهار به شاهنامه و حکیم فردوسی در چند سفر به یاد ماندنی سخن گفته‌است.

دکتر شهین سراج در صفحه فیسبوک خود می‌نویسد:

«اکنون، اینجا در شهر ونکوور، وارسته و دانا مردی از تبار ایران‌دوستان، دکتر سجودی، فرصتی دیگر به من عطا فرموده‌اند که باز از بهار بگویم. از جایگاه او در نهضت مشروطه، ازخدمات او به ایران‌شناسی و ده‌ها یاری آن بزرگ‌مرد به پایندگی ایران. چه نیک‌بختم من. چون اینجا ایرانیانی هستند بس نوازشگر و مهربان که چون نامه‌ایی و نوشته‌ایی عرضه می‌کنی به ویژه اگر خط و نشانی از ایران داشته باشد‌، وقت می‌گذارند، مهر می‌ورزند و به پیش‌بازت می‌آیند تا بخوانی، تا بگوئی، تا یافته‌هایت را شریک شوی. با آن دورماندگان از ایران ولی صاحب چشمی که نگران ایران است و دلی که همدل آن فرهنگ درخشان است. دوستان و یاران انجمن پرسش و کارگاه داستان نویسی ونکوور سپاسگزارم از این فرصتی که به من بخشیده‌اید تا بار دیگر در فضایی دیگر بازگویم؛ که بهار که بود و چه آفرید که تا ایران و ایرانی باقی‌است آوای بهار نیز باقی خواهد‌ماند.»

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights