UA-28790306-1

صفحه را انتخاب کنید

بعد از همجنس‌گرایان، تبعیض در اهدای خون به تراجنسی‌های کانادا هم رسید

بعد از همجنس‌گرایان، تبعیض در اهدای خون به تراجنسی‌های کانادا هم رسید

شهرگان: از میانه تابستان امسال، سیاستگذاری تازه سازمان خدمات خون کانادایی محدودیت‌های تازه‌ای برای افراد تراجنسی مقیم کشور به همراه خواهد آورد و از همین الان، صدای اعتراض برخی فعال‌های اجتماعی به این محدودیت تازه بلند شده است.

20

تراجنسی‌ها هم مانند دیگر افراد متلعق به گروه‌های دگرباش جنسی، سال‌هاست برای حقوق برابر در کانادا تلاش می‌کنند

در همین زمینه در شهرگان بخوانید: سوال چگونگی اهدای خون توسط همجنس‌گرایان در سایه کشتار اورلاندو

برابر این سیاستگذاری، افراد تراجنسی زن که عمل تغییر کارکرد جنسی (معروف به تغییر جنسیت) را کامل انجام بدهند، بعد از گذشت یک سال از پایان عمل جراحی خود می‌توانند خون اهدا کنند. بعد از آنکه این افراد عمل جراحی خود را کامل کنند، جنسیت آنان برابر نظر آنان در کارت‌های شناسایی هم تغییر خواهد کرد.

با تمامی این‌ها، اگر افراد تراجنسی زن عمل تغییر کارکرد جنسی خودشان را کامل نکنند، از نظر سازمان خدمات خون کانادایی، این افراد مردانی در نظر گرفته شده‌اند که با مردان آمیزش جنسی دارند.

در نتیجه این افراد شامل محدودیت‌های مربوط به اهدای خون توسط مردان همجنس‌گرا می‌شوند: برابر تغییرات جدید، بایستی حداقل یک سال کامل قبل از آخرین آمیزش جنسی آنان گذشته باشد تا بتوانند خون اهدا کنند.

از میان ۴۰۹ هزار نفری که در سرتاسر کشور نام خود را برای اهدای خون ثبت کرده‌اند، نزدیک به ۵۰ نفر خود را تراجنسی معرفی کرده‌اند.

این موضوع که جنسیت اعلام شده فرد در زمان تولد ملاکی برای امکان اهدای خون برای او در کانادا باشد توسط برخی فعال‌های اجتماعی تبعیض‌آمیز اعلام شده است. برخی می‌گویند این مقررات تازه بدین معناست که دولت کانادا بدون در نظر گرفتن معنای جنسیت، افراد تراجنسی را «مرد» فرض کرده است.

پیش‌تر قوانین اهدای خون برای افراد تراجنسی متفاوت بود و بر پایه «پرونده به پرونده» به فرد اجازه می‌دادند تا خون اهدا کند یا نکند.

این مقررات در حالتی اعلام شده‌اند که دولت فدرال پیش‌تر اعلام کرده بود قوانین کشوری در موضوع تراجنسی‌ها را بهبود خواهد بخشید. هرچند حزب حاکم لیبرال پیش‌تر در تبلیغات انتخاباتی خود گفته زمان انتظار همجنس‌گرایان برای اهدای خون را لغو خواهد کرد، ولی به جای لغو این زمان انتظار پنج ساله، زمان انتظار را به یک سال کاهش داد.

آرشیو نوشته‌ها و شناسایی نویسنده:

خانه | >> واپسین نوشته‌ها

سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامه‌نگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی می‌کند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شده‌اند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمه‌اش در سایت‌های مختلف عرضه شده‌اند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وب‌سایت شهرگان منتشر شده‌اند. او فارغ‌التحصیل روزنامه‌نگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیس‌بوک‌اش مراجعه کنید.

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

ویدیویی

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها: