
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری: به خشونت علیه زنان پایان دهید!


از سوی دیگر بحران اقتصادی و شدت یافتن روز به روز دامنۀ این بحران، خشونت علیه زنان را گسترش داده است. بنابه پژوهش های کارگری که توسط اتحادیه های کارگری انجام شده است تـاثیرات سیاست های ریاضت کشی اقتصادی و قطع یارانه ها و قطع خدمات اجتماعی ویژه مربوط به زنان در بسیاری از کشورهای دنیا باعث افزایش فشارهای روحی و روانی و انواع خشونت علیه زنان شده است. در حال حاضر عمده ترین تلاش اتحادیه های کارگری و جنبش کارگری میبایست علیه هر گونه خشونتی علیه زنان در محیط های کاری متمرکز بشود. فعالین کارگری میبایست از طریق اقدامات آموزشی و فعالیت های آگاهی بخش در محیط کار و جامعه و خانه نشان دهند که اعمال خشونت امری غیر قابل قبول است و محیط های کاری میباست عاری از خشونت علیه زنان باشند. همچنین بنا به گزارش "کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری" انحادیه های کارگری و فعالین کارگری در سراسر دنیا از تلاش هایی که در ۲۵ نوامبر در سالروز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان سازماندهی شده است حمایت می کنند. در بسیاری از نقاط دنیا اتحادیه های کارگری و فعالین کارگری (مانند اتحادیه های کارگری در کلمبیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، اکوادور، هند، ایتالیا، پاناما و موزامبیک) فعالیت های آموزشی و اعتراضی علیه اعمال خشونت سیستماتیک به زنان را سازماندهی کرده اند.
امید این است که فعالین کارگری ایران و کسانی که مدعی دفاع از حقوق کارگران در ایران هستند و از امکانات رسانه ای و دولتی نیز برخوردارند به صورت عملی نشان دهند که مخالف هر گونه خشونتی علیه زنان ـ و زنان کارگر ـ هستند و در جهت پاک کردن خشونت از محیط های کاری کشورمان حقیقتاَ تلاش می کنند و در این روز بین المللی اعتراض به خشونت علیه زنان، همگام با دیگر مردم دنیا با تلاش های آموزشی و حرکت های اعتراضی در جهت متوقف کردن خشونت در محیط های کار و خانه، و در پهنه جامعه علیه زنان و دختران، اقداماتی عملی و تأثیرگذار انجام می دهند.
گزارشی از وضعیت زنان کارگر خانگی در خاورمیانه
این گزارش به مناسبت روز حهانی مبارزه با خشونت علیه زنان توسط «فرح اتییات و تامارا گوسی» تهیه شده است [۲] که برای آگاهی هموطنانم از وضعیت دردناک کارگران خانگی در کشورهای آسیایی، بخشی از آن را به فارسی برگردانده ام.
با وجود این فجایع اما کارگران خانگی از ترس این که مشاغل بخور و نمیر خود را از دست بدهند ناگزیر به سکوت هستند. در مواردی هم که شکایت می کنند متأسفانه به شکایت آنها رسیدگی نمی شود. برای نمونه یکی از کارگران زن بنام «الما دیچازا»، ۳۳ ساله، اهل کشور اتیوپی، که در بیروت به کار نظافت اشتغال داشت در یکی از خیابانهای بیروت از سوی افراد شرکت و پیمانکارانی که او را استخدام کرده بودند به شدت مورد ضرب و شتم واقع می شود. «الما دیچاز» بعد از انتقال به بیمارستان، خود را حلق آویز می کند. بنابه گزارش سازمان «دیدبان حقوق بشر»، هر هفته یک زن کارگر خانگی در بیروت، به طرز مرموزی کشته می شود یا خودکشی می کند. یکی از این موارد بسیار دهشتبار مربوط به یک زن کارگر خانگی در کشور پادشاهی عربستان سعودی است. زنی ۴۹ ساله از کشور سیرلانکا بنام «ال پی اریاواثی» توسط صاحب کارش با ۱۹ میخ که با چکش به بدن او فرو شده بود به قتل رسید. این نمونه ها تنها گوشه کوچکی از شرایط بسیار دشوار زنان کارگر خانگی را در دنیا نشان می دهد. به همین خاطر است که «کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگریK با تمام قوا درگیر فعالیت هایی است که دولت ها را موظف کند که هر چه سریع تر قوانینی را به نفع زنان کارگر خانگی که قربانی خشونت و تجاوز و بی حقوقی هستند، به تصویب برسانند. این کنفدارسیون کارگری در تلاش است که بتواند با جلب نظر ۱۲ کشور دنیا «کنوانسیون ۱۸۹» را که به بهبود شرایط کار کارگران خانگی کمک می کند را تا روز ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲ در سازمان جهانی کار به تصویب برساند.
منابع:
۱-http://www.ituc-csi.org/stop-violence-against-women,12451.html
۲-http://www.equaltimes.org/in-depth/violence-against-domestic-workers-has-no-borders