Advertisement

Select Page

حساب پس‌انداز تحصیلی یا RESP چیست؟

حساب پس‌انداز تحصیلی یا RESP چیست؟

حساب پس‌انداز تحصیلــی یا RESP ساده‌شده کلمه Registered Education Saving Plans است.

چون این حساب توسط دولت کانادا ثبت‌شده است به آن ” ثبت‌شده” یا Registered میگویند. همان‌طور که میدانید احتیاج به نیروی کار متخصص در کانادا رو به افزایش است و همچنین اکثر کارها نیازمند تحصیلات بعد از دبیرستان و یا تحصیلات دانشگاهی می‌باشند. با توجه به اینکه هزینه تحصیلات بعد از دانشگاه سال‌به‌سال رو به افزایش است دولت کانادا برای تشویق خانواده‌ها به پس‌انداز پول برای ادامه تحصیل فرزندان اقدام به ایجاد حساب‌های پس‌انداز تحصیلی کرده است. برتری این حساب پس‌انداز نسبت به دیگر حساب‌ها این است که دولت مبلغی را متناسب با پولی که شخص به‌حساب می‌ریزد به این حساب اضافه می‌کند. این درصد متناسب با درامد سالیانه خانوار تغییر می‌کند.

چه کسی می‌تواند حساب پس‌انداز تحصیلی را باز کند؟

هر شخصی شامل پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، وابستگـان، سرپرست کـودک و یا حتـی دوستان می‌توانند برای فرزند شما حساب پس‌انداز تحصیلــی باز کنند.

در کجا می‌توان حساب پس‌انداز تحصیلی را باز کرد؟

حساب پس‌انداز تحصیلــی را می‌توان در کلیه بانک‌ها و شرکت‌های مالی ازجمله شرکت‌های بیمه باز کرد.

چه مدارکی برای باز کردن این حساب لازم است؟

مدارک موردنیاز برای باز کردن این حسابSocial Insurance Number  برای فرزند و بازکننده حساب و همچنین آدرس محل سکونت در کانادا است.

کمترین و بیشترین مبلغ پول برای باز کردن حساب پس‌انداز تحصیلی چقدر است؟

کمترین مبلغ پول موردنیاز برای باز کردن حساب پس‌انداز تحصیلــی بستگی به نوع حساب دارد. ولی حساب‌هایی وجود دارند که شرایطی برای کمترین مبلغ پول ندارند.

بیشترین مبلغ پولی که می‌توان به این حساب واریز کرد ۵۰۰۰۰ دلار است و هیچ‌گونه حداکثر سالیانه وجود ندارد ولی فقط ۲۵۰۰ دلار اول، در هرسال شامل کمک‌هزینه تحصیلی دولت خواهد شد.

آیا باید مبلغ پول به‌طور منظم به‌حساب واریز شود؟

در بعضی از حساب‌ها حتماً” باید پول به‌طور منظم واریز شود و در بعضی از حساب‌ها هرزمانی که خواستید می‌توانید پول به‌حساب واریز کنید. این مسئله کاملاً” بستگی به نوع حسابی که شما انتخاب می‌کنید دارد. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که در اکثر حساب‌هایی که پول به‌طور منظم واریز می‌شود، در هنگام قطع پرداختی ماهیانه جریمه‌های سنگینی وجود دارد.

آیا بزرگ‌سالان هم می‌توانند برای خودشان حساب پس‌انداز تحصیلی باز کنند؟

بله برای باز کردن حساب پس‌انداز تحصیلــی هیچ‌گونه محدودیت سنی وجود ندارد، ولی بزرگ‌سالان نمی‌تواند از کمک‌هزینه دولتی استفاده کنند و تنها برتری این حساب برای بزرگ‌سالان این است که مالیات سود حاصل از سرمایه‌گذاری این حساب را می‌توانند تا زمان برداشت پول از حساب به تعویق بیندازند (Tax-Deferred).

آیا هر شخص باید حساب پس‌انداز جداگانه‌ای داشته باشد؟

حساب‌های پس‌انداز تحصیلی را می‌توان به‌صورت فردی فقط برای یک شخص و یا به‌صورت گروهی و خانوادگی برای یک مجموعه از افراد باز کرد.

آیا برای نوع حساب پس‌انداز تحصیلی انتخابی وجود دارد؟

حساب پس‌انداز تحصیلــی را می‌توان به ۲ صورت‌حساب سپرده (Saving Account) و یا حساب سرمایه‌گذاری باز کرد.

در نظر داشته باشید که هنگام انتخاب نوع سرمایه‌گذاری حتماً راجع به میزان زیان و ضرر (Risk)، کارمزد سالیانه و جریمه‌هایی که هنگام جابجا کردن نوع سرمایه‌گذاری در موسسه مالی وجود دارد سؤال کنید.

آیا زمانی که دانشجو از حساب پس‌انداز تحصیلی پول دریافت می‌کند باید مالیات پرداخت کند؟

در زمان برداشت، پولی را که شخص مستقیماً به‌حساب پس‌انداز تحصیلــی ریخته است شامل مالیات نمی‌شود ولی رشد حاصل از سرمایه‌گذاری مشمول مالیات خواهد شد و جزو درامد سالیانه دانشجو می‌شود. با توجه به اینکه دانشجویان معمولاً در زمان تحصیل درامد چندانی ندارد میزان مالیات پرداختی ناچیز خواهد بود.

کمک‌هزینه‌های تحصیلی به چه صورت عمل می‌کنند؟

۱- هر شخص زیر ۱۷ سال که مقیم کشور کانادا باشد می‌تواند برای دریافت کمک‌هزینه دولت کانادا  (Canada Education Saving Grant)  اقدام کند. هر زمان که شخص مبلغی را به‌حساب پس‌انداز تحصیلی واریز کرد، دولت هم مبلغ کمک‌هزینه دولتی را به آن اضافه می‌کند.

مبلغ این کمک‌هزینه متناسب به پولی است که به‌حساب واریز می‌شود و این تناسب با توجه به میزان درآمد خانوار از ۲۰ درصد تا ۴۰ درصد تغییر می‌کند.

۲- اخیراً دولت کانادا برای تشویق خانواده‌ها برای باز کردن حساب پس‌انداز تحصیلــی اقدام به پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی Canadian Learning bonds کرده است. پرداخت این مبلغ به میزان درامد خانوار بستگی دارد. در هنگام باز کردن این حساب از مشاور مالی خود راجع به این مبلغ سؤال کنید.

۳- کمک‌هزینه‌های دیگری در استان‌های مختلف وجود دارند که در هر استان این مبلغ متفاوت است. در این مورد می‌توانید از مشاور مالی خود سؤال کنید.

اگر فرزند تمایلی به ادامه تحصیل بعد از دبیرستان نداشت چگونه می‌توان از این حساب پول برداشت کرد؟

۱- می‌توان حساب را به‌حساب خواهر یا برادر واریز کرد.

۲- مبلغ پولی را که به‌حساب پس‌انداز تحصیلــی ریخته شده به‌علاوه سود آن به‌حساب بازنشستگی RRSP منتقل شود و مبلغی را که دولت به‌حساب واریز کرده است به دولت بازمی‌گردد.

۳- مبلغ پولی که به‌حساب ریخته شده به‌علاوه سود آن از حساب برداشت شود و مبلغی که دولت به‌حساب واریز کرده است به دولت بازگردد. در این حالت سود حاصل از سرمایه‌گذاری مشمول مالیات می‌شود.

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights