لو رفتن گروهی از جاسوسان سیا توسط حزبالله و ایران
تعداد نامعلومی از جاسوسان سیا توسط دستگاه امنیتی ایران و حزبالله لبنان لو رفتهاند. برخی از مقامات اطلاعاتی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که با لو رفتن این افراد به موقعیت اطلاعاتی ایالات متحده ضربه سنگینی وارد شده است.
مأموران سابق و فعلی سازمان سیا لو رفتن چند خبرچین را تائید کردهاند. دوایر ضداطلاعاتی هم در جمهوری اسلامی ایران و هم در حزب الله لبنان موفق شدهاند، عدهای از کارکنان سازمان اطلاعاتی ایالات متحده را شناسایی و دستگیر کنند. هنوز دقیقا روشن نیست که افراد لو رفته یا دستگیرشده چند نفر هستند، اما گفته میشود که آنها افراد بومی هستند و نه شهروند آمریکا.
یکی از مدیران پیشین سازمان سیا عقیده دارد که حزب الله لبنان امنیت بسیار بالایی دارد و نباید آن را دستکم گرفت. به نظر او توانایی ضداطلاعاتی حزب الله حتی از "کا گ ب"، سازمان اطلاعات و امنیت پیشین "اتحاد شوروی" بالاتر است.
حزبالله بازوی منطقهای ایران
گروه حزبالله لبنان در اوایل جنگ داخلی لبنان (۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰) گروهی کوچک بود، اما با یاری مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی به قویترین نیروی سیاسی و نظامی لبنان تبدیل شد. دولتی که در ژوئن سال جاری در لبنان به روی کار آمد، تا حد زیادی زیر نفوذ حزبالله و نیروهای هم پیمان آن قرار دارد.
به گزارش رویترز یکی از دلایل نیرومندی دستگاه اطلاعاتی حزبالله این است که با نفوذ در حکومت لبنان، به منابع و تجهیزاتی دست یافت که ایالات متحده در اختیار دولت لبنان قرار داده بود. سپس حزبالله این تجهیزات را برای شناسایی عوامل آمریکا به کار گرفت.
لو رفتن منابع اطلاعاتی برای ایالات متحده ضربهای سنگین به شمار میرود، زیرا هر دو منبع در سیاست خارجی جایگاهی مهم دارند: آمریکا ایران را خصمی مهم میداند و آن را به تلاش برای تولید سلاح هستهای متهم میکند. حزب الله لبنان نیز از طرف آمریکا گروهی تروریستی ارزیابی شده است.
به نظر مقامات امنیتی، جاسوسی کاری پیچیده و بسیار خطرناک است. در این مورد خاص میتوان گفت که جاسوسان لورفته، به ویژه اگر به دست حزبالله افتاده باشند، با عقوبت مرگ روبرو خواهند شد.
هنوز روشن نیست که چه منابع اطلاعاتی لو رفته یا چه برنامههایی به خطر افتادهاند. سازمان سیا در این موارد معمولا سکوت میکند. با وجود این مأموران سیا در گفتوگو با خبرگزاری رویترز تائید کردهاند که برخی از منابع اطلاعاتی این سازمان از دست رفتهاند.
"دشمنی بینهایت پیچیده"
بسیاری از مسئولان سازمان سیا، "حزب الله" لبنان را دشمنی "بینهایت پیچیده" میدانند. به نظر آنان این گروه تشکیلاتی منسجم و قوی دارد و همواره برای ضربات تروریستی آماده است. نباید توان جنگی و قدرت اطلاعاتی این جریان را دستکم گرفت.
در چند سال گذشته حکومت ایران و حزبالله لبنان چند بار از شناسایی و دستگیری افرادی به جرم جاسوسی برای کشورهای خارجی خبر دادهاند. در ماه مه گذشته وزارت اطلاعات ایران از دستگیری چند جاسوس آمریکایی خبر داد. در این راستا تلویزیون ایران ویدیویی پخش کرد که نشانهی دسترسی به سایتهایی بود که معمولا سازمان سیا از آنها استفاده میکند.
در ماه ژوئن گذشته سید حسن نصرالله، رئیس حزب الله لبنان از دستگیری سه نفر به اتهام جاسوسی برای سرویسهای غربی خبر داد. گفته شد که دو نفر از آنها برای سازمان سیا و نفر سوم برای سرویسهای اروپایی یا اسرائیل کار میکردهاند.
یک مقام سازمان سیا گفته است که سالهاست که جنگی اطلاعاتی میان آمریکا و حزبالله لبنان جریان دارد. این گروه اسلامگرا نشان داده است که در عملیات ضداطلاعاتی بسیار خبره و ماهر است، به گونهای که هم موفق شده عدهای از جاسوسان آمریکایی را شناسایی کند و هم توانسته عوامل خود را به دوایر امنیتی آمریکا نفوذ دهد.
به گفته این مقام یادشده و طبق خبرگزاری رویترز، یکی از شگردهای حزبالله این است که عناصر آن به سفارتخانههای آمریکا در کشورهای خاورمیانه و منطقه مدیترانه مراجعه میکنند. این افراد ادعا میکنند که درباره حمله به اهداف آمریکایی اطلاعات دارند. اما آنها به جای دادن اطلاعات واقعی، درباره ساختمان سفارتخانه و نحوهی امنیت آن اطلاعاتی کسب میکنند تا بتوانند بعدا در حملات احتمالی آینده از آنها استفاده کنند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید