Advertisement

Select Page

احمد توکلی: اعتراض های بازاریان خودجوش نبود

احمد توکلی: اعتراض های بازاریان خودجوش نبود

احمد توکلی از چهره های شاخص اصولگرایان در مجلس نهم و منتقد دولت احمدی نژاد می گوید که حادثه بازار ارز، مخرب ترین و بزرگترین حادثه اقتصادی ایران است و تاکید کرده که اعتراض های بازاریان خودجوش نبوده است.
آقای توکلی در گفت و گو با هفته نامه «تجارت فردا» که سایت خبرآنلاین آن را در روز بیست و دوم مهرماه بازتاب داده است، گفته که «حادثه بازار ارز در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته، مخرب ترین و بزرگترین حادثه اقتصادی ایران بوده است.»
بالا رفتن بهای انواع ارزهای خارجی و نامشخص بودن قیمت انواع کالاها در ایران باعث شد تا روز دوازدهم مهرماه جمعیتی در حدود ۳۰ هزار نفر به خیابان های مرکزی تهران ریخته و بر ضد سیاست های دولت احمدی نژاد شعار دهند.
احمد توکلی در مصاحبه خود با این هفته نامه گفته است: «این اتفاقات نمی تواند خودجوش باشد. ما خودمان اعتصاب راه انداز و تظاهرات درست کن بودیم. زمینه مساعد می شود و دسته ای که پیشرو یا مامور هستند و جسارتش را دارند از این شرایط استفاده می کنند و چون شرایط مستعد است مردم هم با آنان همراهی می کنند.»
وی با بیان اینکه «فرض خودجوش بودن» تظاهرات بازاریان در روز دوازدهم مهرماه را «واقع بینانه نمی دانم» از عوامل احتمالی پشت پرده این تظاهرات نامی نبرده است ولی دست داشتن تشکیلات موتلفه اسلامی در راه اندازی آن را رد کرده است.
آقای توکلی می گوید: «موتلفه به راه اندازی این قبیل تظاهرات اعتقاد ندارد. موتلفه ای ها آدم های محترمی هستند و نسل گذشته بازار هستند. اعتقادات شان اجازه نمی دهد که دست به چنین اقدامی بزنند. اما احتمال دست زدن کانون های دیگر قدرت وجود دارد که من نه آن را تایید می کنم و نه تکذیب.»
تظاهرات بازاریان بازتاب های گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی ایران داشت و برخی از اعضای متولفه از جمله حبیب الله عسگراولادی از دولت و سایر دستگاه های نظام جمهوری اسلامی خواستند تا به صدای اعتراض بازاریان گوش کنند.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، نیز به این تظاهرات واکنش نشان داد و آن را به عده ای که چند سطل زباله آتش زده اند تقلیل داد.
وی در جمع گروهی از مردم بجنورد گفت: «دو ساعت، سه ساعت یک عده ای در دو خیابان تهران می آیند و چند سطل زباله را آتش می زنند. آنها آن طرف دنیا ابراز خوشحال می کنند که شلوغ شد. وضع ما بدتر است یا وضع شما؟»
آقای توکلی در ادامه گفت و گوی خود با هفته نامه «تجارت فردا» تصریح کرده که ایران در «رکود بدی» به سر می برد و افزوده است که «در مجموع در این هفت سال و اندی وضع خوبی نداشته ایم.»
این نماینده اصولگرای مجلس می گوید: «متاسفانه آثار مخرب وضع بازار ارز با وقفه ظاهر می شود و باید منتظر تورم شدیدتر باشیم. باید واقع بین باشیم و اگر قصد معالجه داریم، بپذیریم که یک دوره شدیدتر تورمی را در پیش خواهیم داشت. دلیلش هم این است که الان هنوز افزایش قیمت ارز به شکل کامل در بازار تخلیه نشده است.»
وی شرایط اقتصادی امروز ایران را «بی سابقه» توصیف کرده است و دولت محمود احمدی نژاد را متهم کرده که در دو مقطع نشان داده است که «مقصودی جز آنچه که در ظاهر نشان می دهد، دارد.»
این نماینده مجلس مقطع اول را ۳۰ آبان سال گذشته عنوان کرده است که در آن زمان «تغییرات نرخ ارز آغاز شد و به شکل تغییرات فزاینده تداوم یافت، همه نگران بودند، اعتراض کردند … و قیمت ارز فراتر از دو هزار تومان رفت و فشارها بر دولت اضافه شد.»
آقای توکلی می گوید که در این مقطع، دولت در بازار ارز دخالت کرد «و در عرض سه روز یعنی از چهارم تا هفتم بهمن ماه قیمت ارز را از دو هزار و ۵۰ تومان به ۱۶۵۰ تومان رساند.»
وی اظهار داشت: «بعدها معلوم شد که دولت این تصمیم را ۱۸ روز پیش گرفته بود. یعنی اگر ۱۸ روز قیمت ارز به همین نسبت کاهش می یافت، ارزش پول ملی ۲۳ درصد تقویت می شد. در این صورت نرخ دلار می رسید به ۱۳۰۰ تومان.»
این نماینده مجلس نهم، مقطع دوم در تحولات بازار ارز را شهریورماه امسال عنوان کرد که به گفته وی، «دولت از اول شهریورماه ارز را عرضه نکرد اما هنگامی که ارز به بیش از سه هزار تومان رسید، دخالت کرد.»
قیمت ارز در اواسط شهریورماه از حدود دو هزار تومان به بیش از سه هزار و ۶۰۰ تومان رسید که این افزایش شدید قیمت دلار، انتقادهای زیادی را متوجه دولت محمود احمدی نژاد کرد.
شخصیت ها و رسانه های اصولگرای منتقد دولت سیاست های ارزی دولت محمودی نژاد و واکنش دیرهنگام به تحولات بازار ارز را باعث بروز این بحران دانستند، این در حالی است که رییس جمهوری ایران در یک نشست خبری اعلام کرد که تحریم های بین المللی این مشکلات را بوجود آورده است.
با این حال دولت احمدی نژاد و دستگاه های امنیتی و قضایی اقدام به مسدود کردن سایت های اعلام نرخ ارز در ایران کرده، افرادی را با عنوان «اخلالگر ارز» دستگیر و مرکز مبادلات ارزی را برای کنترل بازار تاسیس کردند.
آقای توکلی از آن دسته منتقدانی است که در گفت و گو با هفته نامه «تجارت فردا» گفته که دولت کمبود ارزی نداشته است و «آنها می توانستند کاری را که اول مهر کردن در شهریور انجام دهند. ما خبر داریم که آقای احمدی نژاد بانک مرکزی را از عرضه ارز منع کرده است.»
از دی ماه پارسال که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، فرمان تحریم های جدید بر ضد ایران را امضاء کرد و همچنین اجرایی شدن  تحریم بانک مرکزی و صنعت نفت ایران از سوی واشینگتن و اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه امسال، وضعیت اقتصادی ایران به شدت نزول کرده و از میزان فروش نفت آن تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاسته شده است.
همزمان ایران با دشواری های زیادی در زمینه دریافت درآمدهای نفتی خود روبرو است که این موضوع باعث کمبود ارز برای تامین نیازهای بازار ارز ایران، تولیدکنندگان و سایر افراد شده است که به بحران ارزی هفته های اخیر دامن زده است.

 [رادیو فردا]

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights