اهداى بورسىه دانشگاه هاروارد به کیان ثانى
کیان ثانی دانشآموز کلاس ۱۲ کارسون گراهام در نورت ونکوور، به عنوان نفر اول سهمیه کانادا، موفق به دریافت بورسیه دانشگاه هاروارد شد.
شهرگان: کیان ثانی یکی از ۴ دانشآموزی است که با تشکیل یک تیم پزشکی در لوورمینلاند – بریتیشکلمبیا، به جوانان مزه و تست پزشک شدن را میچشاند. دیدن چهره کیان ثانی در تلویزیون گلوبال و شنیدن موفقیتها و اهداف او، انگیزهی گفت و گوی کوتاهی شد که گزارش آن را در زیر میخوانید:
کیان ثانی از پدری ایرانی و مادری فیلیپینی، در کانادا به دنیا آمد و هنگامی که تنها ۶ ماه داشت یکبار با خانوادهاش به ایران سفر کرد. اینک او جوان ۱۷ سالهای است که آرزو دارد در تابستان امسال به ایران سفر کند و سرزمین تبار پدریاش را اینبار خود از نزدیک ببیند و به ذهن بسپارد.
کیان در گفت و گویش با شهروند بیسی میگوید: «من متوجه شدم جوانانی که میخواهند در آینده رشته پزشکی را انتخاب کنند، فرصتهای زیادی را پیشرو ندارند. این شد که یک شرکت تأسیس کردم که کار آن تشکیل کنفرانس با پزشکان کانادا برای علاقهمندان و داوطلبان رشته پزشکی است. از طریق این کنفرانسها این جوانان با پزشکان آشنا میشوند و با آنها ارتباط برقرار میکنند.»
کیان ثانی که دانشآموز سال آخر مدرسه کارسون گراهام است، میخواهد از طریق شرکتی که تاسیس کرده، نقش پلی ارتباطی بین پزشکان امروز با پزشکان فردا داشته باشد.
این پروژه و دیگر فعالیتهای کیان ثانی مورد توجه دانشگاه هاروارد واقع شد و با دریافت بورسیهی این دانشگاه، از آغاز سال تحصیلی آینده او تحصیلات آکادمیک خود را در این دانشگاه دنبال میکند. کیان میگوید: «از آن جا که نمیخواستم فشاری را بر خانوادهام مبنی بر هزینهی تحصیلیام تحمیل کنم، با تلاش و آموزش پیگیر توانستم بدون پرداخت هزینهای از بورسیه دانشگاه هاروارد برخوردار شوم.
ابتکار تشکیل یک شبکه اجتماعی با نام: «یک روز در زندگی پزشکی» A Day in the Life of Medicine مورد توجه رسانههای کانادایی واقع شد که گزارش این فعالیتها در ماه گذشته از طریق تلویزیون گلوب و روزنامههای ونکوورسان، پراوینس و نورتشور نیوز، بازتاب وسیعی یافت.
شبکهی «یک روز در زندگی پزشکی» از چهار نفر تشکیل شده است که کیان سانی مؤسس و رئیس هیت مدیره آن است و دیگر نفرات آن عبارتند از: امید وکیلی (ایرانیتبار)، کیرولوس دائوید و ویکتور سانچز.
کیان میگوید: «من میخواهم جراح قلب شوم و امیدوارم که بتوانم تا پایان ادامه بدهم». او یکی از چهارهزار دانشآموز کانادایی داوطلب در ورود به دانشگاه هاروارد بود که پس از گذراندن هر سه مرحلهی گزینش، جزو ۴ نفر انتخاب شدههای این آزمون شده که در واقع نفر اول کانادا از بین ۴۰۰۰ تن به حساب میآید.
کیان ثانی سال گذشته نیز جزو تیم المپیاد زیستشناسی کانادا بود که به نمایندگی از کانادا، به سوئیس اعزام میشود.
کیان تا پیش از خبر پذیرشاش از دانشگاه هاروارد، در گفتوگو با گلوبال تیوی گفته بود که رشته پزشکی را در دانشگاه استان بریتیشکلمبیا ادامه خواهد داد اما با پذیرش در دانشگاه هاروارد در گفتوگو با شهروند بیسی گفت: «پس از پایان تحصیلاتم به عنوان پزشک به کانادا برخواهم گشت و در این استان به خدمات پزشکی ادامه خواهم داد.» او که نماینده دانشآموزان در ناحیه ۴۴ آموزش و پرورش است، به پرسش ما پیرامون اینکه اوقات فراغت خود را با چه کارهایی میگذراند گفت: «من هم یک پسر جوان معمولی هستم و دوست دارم تفریح هم بکنم و تفریحات هم شامل من نیز میشود. اما به فعالیتهای اجتماعی نیز علاقمندم از جمله کمکرسانی به آسیب دیدگان طوفان فیلیپین که چند ماه پیش در آن کشور اتفاق افتاد.»
او که در ده سالگی بر کامپیوتر تسلط کامل داشت، با استیو جاب مکاتبه میکرد و سپستر چند پروژه را در یک کمپانی نرم افزاری به پایان رساند. کیان ثانی در ورزش نیز موفقیتهایی کسب کردهاست از جمله؛ کمربند دان مشکی در رشته ورزش رزمی تکواندو. او پس از موفقیت در این رشتهی ورزشی به فوتبال روی آورد و اینک به کار مربیگری فوتبال میپردازد.
کیان اوقات خود را بیهوده تلف نمیکند و منتظر شروع تحصیلات در دانشگاه هاروارد نمینشیند. او از هم اکنون، موضوعات درسی سال اول دانشگاه را از طریق آنلاین دنبال میکند و دوست دارد پیشرو تر از کلاس باشد. معدل او در سه سال گذشته از ۹۸ به بالا بوده است.
ما ضمن تبریک و شادباش به خانواده کیان ثانی، برای این نابغهی عزیز و ایرانیتبار آرزوی موفقیتهای بیشتر در عرصه علوم و فنآوری داریم.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید