Advertisement

Select Page

رییس اسبق موساد: ۱۲ هفته آینده برای ایران سرنوشت ساز است

رییس اسبق موساد: ۱۲ هفته آینده برای ایران سرنوشت ساز است

رادیو فردا: افراییم هلوی، رییس اسبق موساد اسرائیل پنجشنبه در سخنانی با شماری از رسانه های اسرائیلی و بین المللی هشدار داده است که ممکن است جنگ از سوی اسرائیل علیه تأسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ هفته آینده رخ دهد.

افراییم هلوی، که از سالها پیش به عنوان یکی از نخستین شخصیت های اسرائیلی مخالف رویه نظامی در برابر برنامه هسته ای ایران شناخته شده است و حتی بارها گفته بود که ممکن است که بتوان با یک ایران هسته ای نیز کنار آمد، در این مصاحبه های جدید خود گفته است که احتمال می دهد سه ماه آینده برای ایران «سرنوشت ساز » باشد.

آقای هلوی از جمله در مصاحبه با نیویورک تایمز و نیز با رادیوی سراسری اسرائیل چند بار این جمله را تکرار کرد که «اگر من یک ایرانی بودم، از ۱۲ هفته آینده بیمناک می بودم».

رییس اسبق موساد اسرائیل که انگلیسی الاصل است، در این گفت و گوهای رسانه ای این را نیز گفته است که « ۱۲ هفته آینده می تواند هم در ارتباط با برنامه هسته ای ایران و هم بخاطر سرنوشت سوریه، برای جمهوری اسلامی ایران، سرنوشت ساز باشد.»

افراییم هلوی به رادیوی اسرائیل گفت «ایران در این گمان است که با موافقتش با ادامه گفت و گوها با کشورهای ۱+۵، خود را از حمله مصون می کند؛ اما در اشتباه است؛ بازی تمام شد».

آقای هلوی افزوده است که «برای همگان باید این امر روشن باشد؛ این که هیچگاه به اندازه مرحله کنونی، اسرائیل به حمله به تأسیسات هسته ای ایران نزدیک نبوده است».

ناظران می گویند این امر که آقای هلوی به بیان این سخنان مهم اقدام کرده است، می تواند نشان از این باشد که او از مسایلی آگاه است که از برخی از نیروهای اطلاعاتی که هنوز با آنها ارتباط هایی دارد، شنیده است.

روزنامه نیویورک تایمز نیز یادآور شده است که آقای هلوی یک شخصیت مسئول است؛ او از کسانی نیست که صدایش مرتب بلند باشد؛ کم گو است اما هر بار که سخن می گوید، سنجیده است و از سر مسئولیت است.

آقای افراییم هلوی بسیار زودتر از خلف خود در موساد، مئیر داگان، با رویه ستیز آشکار اسرائیل با برنامه هسته ای ایران به مخالفت برخاست و حتی در جستجوی راهکارهایی برای ایجاد نرمش در مناسبات اسرائیل و ایران بود.

آقای هلوی در ساعاتی ۱۲ هفته آینده را برای ایران بسیار حیاتی دانسته است که لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا سفر سیاسی مهم خود به اسرائیل را به پایان برده و در حال ترک اسرائیل به سوی اردن بود.

آقای پانه تا چهارشنبه در چند دیدار در تل آویو، اشکلون و اورشلیم؛ با اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و نیز با شیمون پرز رییس جمهوری اسرائیل تأکید کرده و گفت که آمریکا هرگز با یک ایران هسته ای کنار نخواهد آمد و هیچگاه امکان نخواهد داد که ایران، اتمی شود.

آقای پانه تا در حالی که بنیامین نتانیاهو به طرزی بی سابقه به صورت او خیره شده و کمتر پلک می زد، دستان خود را به هنگام تأکید بر عزم جزم آمریکا در ممانعت از اتمی شدن ایران، بروی میز در کنفرانس خبری در اورشلیم می کوبید و همچنین هر واژه را با تأکید و طمآنینه بسیار بر زبان می آورد تا از یکسو هم به ایران هشدار دهد که باید این اظهارات را جدی بگیرند و هم به نخست وزیر اسرائیل ثابت کند که آمریکا در کنار اسرائیل خواهد ایستاد.

بنیامین نتانیاهو و نیز شیمون پرز به لئون پانه تا گفته بودند که رهبران ایران هنگامی که از اسرائیل و آمریکا می شنوند که مانع از اتمی شدن ایران خواهند شد، این امر را جدی نمی گیرند و فکر می کنند که می توانند دنیا را بازی بدهند.

آقای نتانیاهو به لئون پانه تا گفت باید به سران تهران نشان داد که حرف ما جدی است و فرصت برای حل مسالمت آمیز مسئله اتمی ایران رو به پایان است.

همچنین سخنان بی سابقه رییس اسبق موساد اسرائیل در زمینه خطرناک بودن ۱۲ هفته آینده، در حالی بیان شده است که یک ارزیابی منتشره از سوی مسئولان وزارت دفاع اسرائیل می گوید که اگر جنگی در منطقه رخ دهد که اسرائیل در آن دخیل باشد؛ چه بخاطر برنامه اتمی ایران و چه بخاطر سوریه، که در طول این نبرد موشک های دوربرد، میان برد و راکت های کوتاه برد از چند کشور و از جمله ایران به سوی اسرائیل شلیک شود، چنین موشک هایی تنها حدود سیصد کشته را متوجه اسرائیل خواهد کرد نه بیشتر.

اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل نیز در پاسخ تلویحی به سخنان مئیر داگان رییس پیشین موساد که از وضعی وخیم برای اسرائیلی ها و احتمال تلفات سنگین در صورت وقوع جنگ سخن گفته بود، تأکید کرده است که تلفات طرف اسرائیلی کمتر از پانصد نفر خواهد بود.

رسانه های اسرائیل در گزارش های پنجشنبه خود نوشته اند که کارشناسان وزارت دفاع اسرائیل ارزیابی تازه خود را در مورد میزان تلفات احتمالی به مردم اسرائیل در شرایط وقوع یک جنگی جدی و منطقه ای، بر اساس شمار موشک های ایران و سوریه و راکت هایی که در دست حزب الله، حماس و جهاد اسلامی است، تهیه کرده اند.

این ارزیابی مسئولان نظامی اسرائیلی می گوید که سیستم های دفاع راکتی و موشکی این کشور می تواند قریب به اتفاق موشک ها و راکت هایی را که از ایران، سوریه، جنوب لبنان و غزه شلیک شود، خنثی کند و حتی اگر ایران بتواند شماری از صدها موشک مستقر خود را در غرب ایران به سوی اسرائیل شلیک کند، سیستم دفاع موشکی اسرائیلی «حتس» («پیکان») این موشک های شهاب را در هوا شکار خواهد کرد هرچند که تعدادی از این راکت ها ممکن است که به مناطق مسکونی اسرائیل اصابت کند.

بنظر می رسد که سخنان هفته گذشته اهود باراک در این زمینه که اگر اکنون به معضل اتمی ایران رسیدگی نشود، این مهم در آینده و درصورت اتمی شدن ایران، هزینه غیر قابل تصوری را خواهد طلبید، با استناد به همین ارزیابی وزارت دفاع اسرائیل در مورد شمار تلفات احتمالی از طرف اسرائیلی در صورت وقوع جنگی در حال حاضر، بیان شده است.

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights