شعر تازهای از رضا عابد
معلمی که سیلی میخورد
از دانشآموز سابق یک معلم دیگر
جلوی مجلس شورای اعیان
یا مکانی دیگر به وسعت یکی گربه
خودش را اندکی جمع و جور کرده
با انگشت گذاردن روی موس
می خواهد پیدا کند
همه ترجیع بندهای شکل گرفته را
از تلاش برای معاش تا …
او
راه به راه
غصه میخورد
به حال و روز همه کسانی که در زاینده رود
از بی رنگی آسمان بالای سر به یک عدد “آبی” نرسیدهاند
و
نوبت به نوبت غرقه شدند
در چیزی به نام آب
که میغرد سنگ به سنگ و پیش میرود جانب آهن
همان معلم
اگر فرصتی به کف آرد
زورکی لبخند میزند
به جام و جان آن نفرات برجامی
که چهل تاس معجزه را
گم کردهاند
در وین
فرقی نمیکند در کدام نقطهاش
اگر فلان هتل میلیون دلاری باشد
یا بهمان پاساژ یا بیسار کازینو
و
یا مثلا بلوار پر درخت رینگ اشتراسه
همان معلم سیلی خورده
که به کمی از همه کمترها در زندگی قانع است
ذهن و زبان خود را باید میزان کند
روی سبک و سیاق و استیل دختر تولید شده
از نوبرانهی چین و ماچین
که دم به دم شمارش میکند
دلار آمریکایی را
به وقت دود کردن سیگار
و می پوشاند حریم خود را با چادر مشکی و شلوار لی
معلم سیلی خورده این شعر
هنوز که هنوز است
با بعضی چیزها اخت نشده
یکی از آنها
نوشیدن قهوه است
با قرار روش کافی روی میز
و …
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
رضا عابد (اصلان عابری زاهد) (زادهٔ ۲۲ تیر ۱۳۳۵) در لاهیجان نویسنده، شاعر و منتقد ادبی ایرانی است. او از اعضای کانون نویسندگان ایران است.
زندگینامه
رضا عابد دورۀ دبستان و دبیرستان را در لاهیجان گذراند. در دوران تحصیل در دبیرستان به شعر و ادبیات علاقهمند شد و در سال ۱۳۵۱ پس از مقام آوردن در مسابقات استانی شعرها و داستانهای او در نشریات محلی و استانی منتشر شد.
وی پس از اتمام دورۀ دبیرستان در رشته ریاضی و ادامه دوران تحصیلات دانشگاهی، شعر و نقد ادبی او در نشریات مختلف (باران، بازار و رستاخیز جوان) به چاپ رسید. او در سال ۱۳۵۸ به عنوان دبیر ریاضی در آموزش و پرورش لاهیجان مشغول به کار شد و در سال ۱۳۶۳ از آموزش و پرورش لاهیجان به اجبار بازخرید گردید. او پس از محکومیت به انفصال دائم از خدمات دولتی مجبور به کار در بخش خصوصی و کارخانهها گردید و با تکمیل تحصیلات در زمینۀ مدیریت صنعتی، مدیریت یک واحد تولیدی را تا سال ۱۳۷۶ به عهده داشت و پس از آن به شغل آزاد مشغول شد.
از رضا عابد آثار گوناگونی در مجلاتی چون: نقش قلم، پیام شمال، گیله وا، تکاپو، دنیای سخن، فرهنگ و توسعه، نقد نو، فصل سبز، ادبستان، کتاب ماه کودک و نوجوان، عطر شالیزار، تجربه، نوشتا، ماهنامۀ ادبی و فرهنگی سخن، کتابستان، مجلۀ زنان، اندیشۀ آزاد و پیام داستان منتشر شد.
وی در سال ۷۸ در روزنامۀ محلی کرج، رایزن جوان، به نوشتن طنز میپرداخت. در همان زمان در چندین برنامه رادیو کرج و رادیو ایران به عنوان کارشناس نقد ادبی در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان نیز فعالیت داشت و در چندین برنامۀ آقای رشید کاکاوند نیز به عنوان داستاننویس و منتقد ادبی شرکت داشت.
او در سال ۱۳۹۷ از اعضای هیئت ایرانی شرکتکننده در جشنوارۀ گلاویژ اقلیم کردستان بود و مقالهای با عنوان «در شکوه شهادت روشنفکری» را در یکی از پانلهای جشنواره قرائت کرد. متن این مقاله در چند سایت معتبر ایرانی و خارجی منجمله سایت شهرگان ونکوور کانادا و سایت حضور و همچنین در مجلههای شهروند بیسی و عطر شالیزار منتشر شد.
رضا عابد پایهگذار چندین محفل ادبی و هنری در سطح کرج بودهاست که از آن بین میتوان به انجمن ادبی قلم و قطره اشاره کرد. او سخنرانیهای زیادی در زمینۀ نقد ادبی در تهران و کرج و رشت و لاهیجان و سایر شهرستانهای ایران انجام دادهاست. این فعالیت به صورت مستمر در «انجمن صنفی مترجمان استان البرز» انجام پذیرفتهاست. گزارش این سخنرانیها در سایتهایی مانند سایت «انجمن صنفی مترجمان استان البرز»، «حضور» و «شهرگان» آمدهاست.
آثار:
کتاب
• مجموعه داستانی تابلویی برای محله – تهران: قصیده: ۱۳۷۸.
• رمان گیلان شاه – تهران: ۱۳۷۸.
• کتاب ده نقد – تهران: هزار آفتاب: ۱۳۹۶.
رضا عابد چندین آثار چاپ شدهی داستان، شعر، نقد، مقاله و ترجمه دارد.