Advertisement

Select Page

کلیدهای زندگی سالم – بخش هشتم

کلیدهای زندگی سالم – بخش هشتم

کلید هفتم: قانون پرسپکتیو:

یکی دیگر از کلیدهای سلامتی برتر، متفاوت نگاه کردن به یک قضیه یا مسئله خاص است. به این معنا که اگر ما دیدگاهمان را نسبت به یک مسئله یا قضیه و یا حتی نسبت به خودمان تغییر دهیم حال عمومی ما می‌تواند به میزان زیادی تغییر کند. در حقیقت با استفاده از این قانون می‌توانیم به چند طریق به خودمان کمک کنیم و آرامش بیشتری را به زندگی‌مان جاری کنیم.

با باور به این قانون به سه باور دیگر می‌رسیم که نهایتاً باعث ایجاد آرامش بیشتر و سلامتی برتر در زندگی‌مان می‌شوند:

 1- باور به منحصر به فرد بودن تمام انسان‌ها:

 فرض کنید در یک مهمانی ۱۰۰ نفر حضور دارند اگر مطلبی را عنوان کنید و از همه حاضرین بخواهید که نظرشان را نسبت به آن مطلب در عبارتی بنویسند بسیار بعید خواهد بود که حتی دو نفر کاملاً مثل هم فکر کنند و کاملاً مثل هم بنویسند. از همین تمرین ساده درس بزرگی که می‌توانیم برای همیشه به یاد داشته باشیم آن است که: «تک تک انسان‌ها منحصر به فرد هستند و هر کس از پنجره نگاه خود به یک موضوع واحد به دیدگاه و برداشت خود می‌نگرد و هیچ لزومی ندارد آنچه من از این موضوع (مطلب) برداشت می‌کنم دقیقاً مثل آنچه برادر من یا همسر من یا دوست من برداشت می‌کند باشد و به همین ترتیب نمی‌توانم توقع داشته باشم که دیگران هم آن موضوع را به همان شکل که من می‌بینم و برداشت می‌کنم ببینند و برداشت بکنند!»

 رسیدن به این دیدگاه و سطح آگاهی و کاربرد عملی آن در تمام مراحل زندگی و خصوصاً در زمان‌هایی که در گیر گفتگو های ذهنی خود می‌شویم تأثیر بسیار عمیقی در سطح آرامشمان خواهد داشت. 

 2- باور به منحصر به فرد بودن خودمان:

با توجه دوباره به توضیح بالا خود ما هم از این قاعده مستثنا نیستیم. پس با این نگاه جدید به وجود خودمان به عنوان انسانی منحصر به فرد بهای بیشتری به خود می‌دهیم. خود را بیشتر باور می‌کنیم و به خود اجازه نمی‌دهیم که خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. از آنجا که مقایسه می‌تواند منشأ تمام حسادت‌ها و چشم و هم چشمی‌ها و بد خواهی‌ها باشد ما با تمرین این دیدگاه جدید می‌توانیم به یاد آوریم که نه از هیچ کس پایین‌تر و کمتریم (بالا رفتن اعتماد به نفس) و نه از هیچ کسی برتر و بالا تر (داشتن تواضع) و به این ترتیب آرامش را به سوی خود و زندگی‌مان و اطرافیانمان جاری می‌کنیم.

خصلت ما انسان‌ها بسیاری از اوقات ما را به سوی برتری جویی سوق می‌دهد و اگر هم احساس برتری نباشد چون خود را کمتر می‌بینیم شروع به خرده گیری و ایراد جویی از سایرین می‌کنیم. سایرینی که در تصور و خیالمان آن‌ها را بالاتر و برتر از خود انگاشته‌ایم و به این ترتیب باز آرامش را از خود و دیگران سلب می‌کنیم. در حالی که با این باور و دیدگاه جدید به سادگی خود را همان‌گونه که هستیم ارزشمند و دوست داشتنی می‌بینیم و در آرامش به سوی کمال پیش می‌رویم و فقط مقایسه را با خودمان انجام می‌دهیم که: من که بودم!؟ که هستم!؟ و که می‌خواهم باشم!؟ و چگونه می‌توانم نا خالصی‌هایم را بزدایم و بهترین وجود خود را و یا به عبارتی گوهر وجودم را متبلور کنم و به سوی پیشرفت و تعالی قدم بردارم.

۳- باور به وجود بی نهایت راه حل و دیدگاه در برخورد با مسائل و یا مشکلات موجود:

روش دیگری که می‌توان از قانون پرسپکتیو برای رسیدن به آرامش بیشتر و سلامتی برتر استفاده کرد به این ترتیب است که فرض کنید شما با مشکلی مواجه هستید که از نظر خودتان تمام راه‌های ممکن برای حل آن را طی کرده‌اید. ولی همان طور که برای نگاه کردن به یک قضیه هزاران راه وجود دارد برای نگاه کردن به مشکلات هم به همین ترتیب راه های بسیار زیادی وجود دارند ولی ما غالب اوقات فقط از یک مسیر بارها و بارها می‌رویم و انتظار نتیجه‌های متفاوت و دلخواه را داریم!

برای مثال به یک کوه وقتی از یک طرف نگاه می‌کنیم در وهله اول به راه‌هایی که در همان طرف کوه قرار دارند و می‌توانند ما را به قله برسانند فکر می‌کنیم ولی با جا به جا کردن زاویه نگاهمان که در واقع با جا به جا کردن خودمان ایجاد می‌شود ما راه‌های بیشتری را می‌توانیم مد نظر خود قرار بدهیم. به همین سادگی در زندگی واقعی هم در هنگام روبرو شدن با مسایل و مشکلات گاهی فقط لازم است جای فیزیکی خود را تغییر بدهیم مثلاً اگر نشسته‌ایم بلند شویم و راه برویم و از هر کاری بهتر قدم زدن در طبیعت و هوای آزاد است. ما در روش‌های مربی گری و مشاوره نیز اگر فرد مراجعه کننده به شدت احساس درماندگی و عجز می کند او را به تغییر جای نشستن و زاویه نگاهش ترغیب می‌کنیم و سپس از او می‌خواهیم که از جایگاه جدیدش به خود و مسایلش نگاه کند که البته با سؤال‌ها و تکنیک‌های تکمیلی او را به حرکت و ایجاد تغییر مثبت در زندگی فرا می‌خوانیم.

یکی دیگر از ساده‌ترین مثال‌هایی که می‌توان برای استفاده از قانون پرسپکتیو نگاه زد مثال لیوان آب است که نصفه است و همه ما بارها و بارها شنیده‌ایم که نیمه پر لیوان را ببین. با دیدن نیمه خالی لیوان ما چه احساسی خواهیم داشت؟

احتمالاً کافی نبودن. کم بودن. کامل نبودن و احساساتی از این قبیل که ابتدا ذهن ما را منفی می‌کنند و سپس بدنمان را ضعیف‌تر و در مجموع ما را از لذت بردن از آنچه که هست و آرامش داشتن باز می‌دارند.

با دیدن نیمه پر چه احساسی خواهیم داشت؟

احتمالاً: احساس رضایت. آرامش. امتنان و قدردانی و احساساتی از این قبیل که ذهن ما را شاد و مثبت می‌کنند و حتی توان بدنی ما را بالاتر می‌برند که با جرئت بیشتر عمل کنیم و برای پر کردن نیمه دیگر بیشتر تلاش کنیم.

اگر در این لحظه مشکل یا مسئله ای ذهن شما را مشغول کرده است پیشنهاد می‌کنم فقط حال و هوای خود را عوض کنید. می‌دانم که گاهی اوقات خیلی سخت می‌توان از فکر یا غمی یا مشکلی گذشت ولی این را بدانید که با تغییر دیدگاه می‌توان سخت‌ترین مسائل را در درون خود حل کرد و روزها را با آرامش و شادمانی درون گذراند. انتخاب با شماست

عشق آرامش و درود بی پایان بر شما باد

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان «ویژه‌نامه‌ی پیوست شهرگان»

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights