خروج آمریکا از عراق، اما فقط تا مرز کویت!
شهرگان: سه شنبهٔ این هفته، کمیتهٔ روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد که حتی پس از خروج برنامهریزی شدهٔ نیروهای نظامی آمریکا از عراق، ادامهٔ حضور ۱۳٫۵۰۰ نیروی نظامی در کویت جزو برنامهٔ دولت آمریکاست. این کمیته ضمن ارزیابی روابط آمریکا با شش کشور عضو «شورای همکاری خلیج»- یعنی عربستان سعودی، کویت، بحرین، قطر، عمان و امارات متحد عربی- اعلام کرد که «ثبات خلیج فارس، که در بر دارندهٔ بیش از نیمی از ذخایر نفت و یک سوم ذخایر گاز طبیعی جهان است، برای اقتصاد جهان امری حیاتی است. اما در حال حاضر این منطقه با چالشهای سیاسی و امنیتی فراوانی روبروست؛ از برنامهٔ هستهیی ایران گرفته تا تروریسم و بحران سیاسی در بحرین.»
گفتنی است که در حال حاضر در حدود ۱۵٫۰۰۰ نیروی نظامی آمریکایی در کویت مستقرند که وظیفهٔ پشتیبانی لجیستیکی از نیروهای مستقر در عراق به عهدهٔ آنهاست. چندین عضو سنای آمریکا فشار زیادی آورده بودند که بخشی از نیروهای نظامی آمریکا در عراق باقی بمانند، اما به توافق نرسیدن در مورد اینکه آیا نیروهای نظامی آمریکا باید از مصونیت قانونی برخوردار باشند یا نه، این طرح را متوقف کرد. با شکست این طرح، اینک مقامهای آمریکایی از استقرار یک نیروی نظامی پرقدرت درست در آن سوی مرز عراق، یعنی در کشور کویت، صحبت میکنند. لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که او پیشبینی میکند پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، در حدود ۴۰٫۰۰۰ نیروهای نظامی همچنان در خاورمیانه باقی باشد.
یکی دیگر از موضوعهای مورد بحث کمیتهٔ روابط خارجی سنای آمریکا این بود که دولت آمریکا چگونه میتواند با استفاده از کمکهای مالی، تغییراتی را در خاورمیانه به پیش ببرد! یکی از نکات نگرانیآور در گزارش این کمیته این است که آمریکا «نباید در فسخ تضمینهای امنیتی یا قطع کمک در ارتباط با نقض حقوق بشر شتاب کند، بلکه پیش از اقدام به قطع این کمکها، باید منافع هر مورد را بهدقت بسنجد.»
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه