در حمایت از اعتصاب معلمان بریتیش کلمبیا و پیرامون لایحه C-24 دولت محافظهکار کانادا
– این روزها کمتر شهروند این استان است که قبل از رفتن به سر کار، گذرش به یک یا چند مدرسه نیفتاده باشد و با معلمانی که پلاکارد بر روی سینه دارند و خواستار کاهش تعداد دانشآموزان کلاس و افزایش حقوق خود هستند، روبرو نشدهباشد. یا با تعطیلی مدارس و نرفتن فرزندان خود به مدرسه و یا دستکم در خبرهای نوشتاری، تصویری و شبکههای اجتماعی از اعتراض و راهپیمایی معلمان با خبر نشدهباشد. معلمانی که در حاشیه مدارس راه میروند و برای سرنشینان خودرو دست تکان میدهند و نظر آنها را نسبت به شعارها جلب میکنند.
در صفوف معلمان؛ فرزندان، همسران و یا همنسلهای ما ایرانی – کاناداییها نیز حضور دارند و برای احقاق حقوق خود و دانشآموزان این استان، مبارزه صنفی میکنند. از سویی، فرزندان ما نیز، دانشآموزان همان کلاسهایی هستند که به دلیل این اعتصاب از رفتن به سر کلاس باز میمانند و با مشکلات تحصیلی و آموزشی روبرو میشوند.
دلیل به توافق نرسیدن دو طرف در این چانهزنی صنفی را در درجه اول باید از سوی دولت محلی این استان دید که از خواستههای به حق معلمان شانه خالی میکند و تاجایی که میتواند مذاکرات را ناکام میگذارد. در اعتصاب سال ۲۰۱۲ معلمان بیسی به دلیل گذراندن قانونی از سوی دولت بیسی لیبرال، مجبور به شکستن اعتصاب شدند و درخواستهایشان معوق ماند. اما اتحادیه معلمان بریتیش کلمبیا با طرح شکایتی از دولت محلی بریتیش کلمبیا، «دادگاه عالی کانادا در رأی ۲۷ ژانویه ۲۰۱۴ خود، قانون دولت بیسی را غیرقانونی و برخلاف روح قانون اساسی کانادا و حق جمعی مذاکره تشخیص داد و دولت بیسی را مجبور به پرداخت غرامتی به مبلغ دو میلیون دلار به اتحادیهی معلمان بیسی کرد.»
بنا به گفتهی خانم گیتی فیضآبادی؛ رسانههای جمعی اعتصاب معلمان را تنها به خاطر افزایش حقوق تصویر میکنند در حالیکه این تنها یکی از خواستههای معلمان اعتصابی است. معلمان در عین حال خواستار کاهش تعداد دانشآموز در کلاس و رسیدگی به نیازهای دانشآموزانی که نیازهای آموزشی ویژه دارند نیز هستند.
گیتی فیضآبادی میگوید: «آیا برای شما این امر جالب نیست که آموزش دانشآموزان بیسی برای دولت «گران» است، اما همین دولت حاضر است میلیونها دلار سوبسید به کمپانیهای خصوصی برای سرمایهگذاری و استخراج در استان بیسی بدهد!»
گفتوگوی شهرگان با گیتی فیضآبادی (یکی از معلمان ایرانی – کانادایی این استان) بسیار روشنگر است. این گفتوگو را در اینجا مطالعه کنید.
– وزیر امور مهاجرت و شهروندی دولت محافظه کار هارپر، حدود چهار ماه پیش، طرح لایحه تغییر قانون شهروندی کانادا را تقدیم پارلمان کانادا کرد که سرانجام این طرح هفته گذشته با اکثریت آرای نمایندگان حزب حاکم محافظهکار به تصویب رسید. این لایحه که به (C-24) معروف است؛ از یک سو پسگرفتن و باطل کردن حق شهروندی به اشخاص را ساده و سریع کرده و از دیگر سو، شرایط دریافت حق شهروندی کانادا برای مهاجران قانونی و واجد شرایط به کانادا را سختتر کردهاست.
با توجه به مفاد این لایحه، بهنظر میرسد دولت محافظهکار هارپر قصد دارد تا سیاست شهروند درجه ۱ و درجه ۲ را در کانادا اعمال کند. از جمله اینکه؛ شهروندان کانادایی دارای دو تابعیت یا بیشتر، در صورت کار و یا تحصیل در کشوری دیگر، باعث میشود تا مسئولان به این استباط برسند که این افراد قصد زندگی در کانادا را ندارند و شهروندی کاناداییشان از آنها پس گرفته میشود. در حالی که شهروندان کانادایی که در این کشور بهدنیا آمدند و فقط تابعیت کانادا را دارند، در صورت زندگی در خارج از این کشور به منظور کار یا تحصیل، با خطر از دستدادن تابعیتشان روبرو نخواهند شد.
همکار ما حبیب ناظری طی مقالهای ابعاد گستردهی تصویب این لایحه را برشمرده که در بخش سیاسی درج شدهاست.
در هفتههای آینده، پیرامون این لایحه و تبعات گسترده آن، باز هم با شما سخن خواهیم گفت.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه