مقررات جدید سازمان ملل ایران را ملزم به توقف اختلال ماهوارهاى میکند
اتحادیۀ بین المللی ارتباطات راه دور (ITU) در مقررات جدید خود، از کشورها میخواهد تا برای توقف ایجاد اختلال روی برنامه های ماهواره ای در مرزهای تحت نظر خود “اقدامات لازم” را به عمل آورند.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، هفتۀ گذشته در کنفرانس جهانی سال ۲۰۱۲ مخابرات رادیوییِ اتحادیۀ بین المللی ارتباطات (دبلیو آر سی-۱۲)، از میان ۱۶۵ کشور عضو که در کنفرانس حضور داشتند، ۱۵۳ کشور رای به اصلاح قوانین مخابراتی بین المللى دادند. در این مقررات جدید آمده است: “اگر دولتی اطلاعاتی در خصوص تخلف مقررات ناظر بر ارتباطات راه دور توسط یک ایستگاه تحت نظارت خود را داشته باشد، آن دولت از حقایق مربوطه حصول اطمینان خواهد کرد و گامهای لازم را براى پایان دادن به آن برخواهد داشت.”
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد، آی تی یو و کشورهای عضو آن باید فورا اقدام به نظارت بر رعایت مقررات جدید توسط ایران نمایند و گامهای مقتضی برای حصول اطمینان از اینکه مقامات ایران مداخله در امور مخابرات ماهواره ای را قطع نموده اند را بردارند.
علی اکبر موسوی، یک نمایندۀ اسبق مجلس ایران که در زمان نمایندگی خود نایب رئیس کمیسیون مخابرات مجلس ایران بوده است به کمپین گفت: “این اولین اقدام سازمان بین المللی مخابرات وسازمان ملل در قانونمند کردن برخورد با کشورهای متخلف در سانسور ماهواره است.”
هادی قائمی گفت: “آی تی یو اینک تعهدات قانونی ایران را کاملا مشخص کرده است. اما جامعۀ بین المللی، شامل شرکتهای مخابراتی مانند یوتل ست، باید به تلاش خود برای حصول اطمینان از اینکه دولت ایران به ایجاد اختلال در برنامه های ماهواره ای خاتمه میدهد ادامه دهند.”
مقررات دبلیو آر سی یک معاهدۀ حقوقی بین المللی در خصوص مخابرات امواج رادیویی و ماهواره ای است. این اصلاحیه که در تاریخ ۲۸ بهمن سال ۲۰۱۲ در ژنو تصویب شد اشارۀ مشخصی نسبت به تخلفات از اصل ۴۵ اساسنامۀ آی تی یو، که مانع از “دخالت مضر” در مخابرات است، دارد.
علی اکبر موسوی که طی سالهای گذشته در خصوص دفاع و ترویج آزادی اطلاعات و آزادی بیان فعالیت کرده است همچنین به کمپین گفت: “حکومت ایران از این پس بهانه ای برای ادامه چنین کار خلافی نخواهد داشت . امیدوارم سازمان آی تی یو قانون مشابهی در آینده برای مقابله با سانسور اینترنت در کشورهایی مانند ایران تصویب نماید.”
تصمیم دبلیو آر سی -۱۲ پس ازآن اتخاذ شد که کمپین و سایر سازمانهای حقوق بشری و رسانه های ماهواره ای از دولت ها، شرکت ها، و سازمانهای بین المللی مخابراتی خواستند تا در خصوص توقف اختلالات ماهواره ای اقدام نمایند. ماه گذشته، کمپین از دبلیو آر سی – ۱۲ خواست تا گامهای مصممی برای خاتمه دادن به اختلالات گسترده و غیر قانونی دولت ایران بر روی امواج ماهواره ای بردارد.
از سال ۲۰۰۹ تا کنون، اختلالات ماهواره ای و سانسور اینترنتی در ایران به نحو خیره کننده ای افزایش یافته است. کانال های تلویزیونی همچون بی بی سی فارسی، صدای آمریکا و برخی دیگر رسانه های خبری فارسی زبان فعال در خارج از ایران، در جایی که رسانه های مستقل به شدت سانسور شده و مکررا تعطیل شده اند، تبدیل به منابع مهم اطلاعات برای میلیونها ایرانی در داخل ایران شده اند و به همین دلیل مورد هدف قرار گرفته اند.
آی تی یو، به عنوان بازوی مخابراتی سازمان ملل متحد، شکایات متعددی در خصوص اختلالات ماهواره ای در برنامه های فارسی و عربی زبان در ایران و سوریه روی برنامه های ماهواره ای که از طریق یوتل ست و عرب ست پخش می شوند، دریافت کرده است.
ماه گذشته در مقاله ای که در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شد، شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل، و هادی قائمی، سخنگوی کمپین نگرانی خود از کم کاری شرکت یوتل ست، که ماهواره هایش میزبان ایستگاههای تلویزیون دولتی ایران (صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران) هستند و سایر شرکتهای مخابراتی نسبت به پاسخگو کردن ایران نسبت به انجام سانسور را اعلام کردند. این قصور شرکت یوتل ست علیرغم این واقعیت است که مقدار زیادی از اختلالات ماهواره ای دولت ایران متوجه مشتریان دیگر یوتل ست مانند بی بی سی فارسی و صدای آمریکا می باشد و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خود در نقض گستردۀ حقوق بشر از طریق پخش اعترافات اجباری تلویزیونی زندانیان عقیدتی مقصر شناخته شده است.
[ادوارنیوز]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید