مهری جعفری را باید دوباره شناخت!
مهری جعفری را باید دوباره شناخت!
ناهید حسینی (پژوهشگر امور زنان و آموزش)
مهری، زن جوانی که هم وکیل دادگستری بود و هم کوهنورد و هم شاعر؛ در غالب هر کدام از این شخصیتها، او به عنوان فردی موفق و توانا به حساب میآمد، یعنی در واقع مهری یک نفر نبود بلکه سه نفر به شمار میرفت. به همین دلیل، امروز هم جامعه حقوق بشری، هم جامعه ورزشی وهم جامعه ادبی، هر کدام احساس میکنند عضوی از جامعه خود را از دست دادهاند.
مهری به عنوان یک وکیل در عرصه حقوق بشر و به خصوص حقوق زنان، فعالیت داشت، در نهادهای بینالمللی شرکت و سخنرانی میکرد و داوطلبانه با گروههای مختلف زنان به عنوان مشاور حقوقی، همکاری داشت. خود او نمونه یک زن مبارز بود که دارای استقلال شخصیتی وفکری خاصی بود، در تصمیم گیری، سنجیده و حساب شده نظر میداد. او شغلی داشت که مورد حمایت فرهنگ مردسالار نبود، اما سرسختانه هویت شغلی خود را در ایران حفظ کرد و حتی در طول مدت کوتاه زندگی خود در لندن، توانست به عنوان یک شهروند مسول و موفق، خود را در جامعه جا بیندازد. مهری برای ایجاد تغییر در اطرافش، تلاش داشت همیشه بهترین خود را عرضه کند.
مهری یک کوهنورد با سابقه نیز بود، او یک دهه قبل، صعود انفرادی به قله ۷۰۰۰ متری خانتانگیری در پامیررا درشناسنامه خود داشت. او عاشق کوه و سنگ بود، باید گفت کوهنوردی نیز مانند رشته حقوق، دارای ضوابط و مقررات خاص خود است. او بدون برنامه ریزی و آمادگی به استقبال خطر نمیرفت. برای رفتن به کوههای پابدا، با برنامه ریزی قبلی، دو ماه وقت برای سفرش در نظر گرفته بود.
مهری به همان اندازه که عاشق سختی سنگ بود، درگیر سرودن اشعار لطیف با مضمونهای اجتماعی نیز بود. در سرودن شعر نیز به شکل و مضمون و مفهوم لغات توجه داشت، درست مثل تنطیم پرونده حقوقی که نیاز به دقت و نکته بینی داشت و یا مثل سنگ نوردی، که دقت در انتخاب جای مناسب و حرکت سنجیده پا را ضروری میدانست. نکته مهم این است که مهری در هر سه عرصه از خودش، یادگاری به جا گذاشته است. تجارب مهری، حاوی درسهایی ارزشمند برای جنبش زنان ایران است.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه