کتاب «رقص خورشیدی» مودریس اکستاینز برنده جایزه سال ۲۰۱۳ بریتیش کلمبیا – کانادا شد
مودریس اکستاینز (Modris Eksteins) برای کتاب «رقص خورشیدی» برنده جایزه ملی سال ۲۰۱۳ بریتیش کلمبیا – کانادا شد. این جایزه به بهترین کتاب غیرداستانی سال کانادا تعلق میگیرد. جایزه ملی کتاب غیرداستانی بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۱۳ با بررسی ۱۴۳ کتاب، فهرست اولیه این جایزه را که دربرگیرنده ۱۰ اثر بود منتشر کرد و در مرحله بعد از میان چهار کتاب، کتاب برنده را برگزید.
شهرگان: به گزارش خبرگزاری کتاب ایران به نقل از سایت رسمی برنده جایزه ملی کتابهای غیرداستانی بریتیش کلمبیا – کانادا، مودریس اکستاینز برای کتابی با عنوان «رقص خورشیدی» برنده جایزه ملی بریتیش کلمبیا شد. این جایزه به بهترین کتاب غیرداستانی سال کانادا تعلق میگیرد. این کتاب که با نام کامل «رقص خورشیدی: نبوغ، جعل اسناد و بحران حقیقت در دوره مدرن» منتشر شده و تصویری از آلمان را از ورای جنگهای جهانی و دوره پس از آن ارایه میکند، موفق شد نام خود را به عنوان برنده این جایزه در سال ۲۰۱۳ ثبت کند.
نویسنده در این کتاب از فرهنگ به عنوان لنزی استفاده کرده و به ویژه با تمرکز بر نقاشی و فروش آثار ون گوک در سالهای پس از مرگش به حقیقت و دروغ در دنیای مدرن می پردازد.
اکستاینز که تاریخ نگار است و در دانشگاه تورنتو تدریس میکند، با بردن این جایزه ۴۰ هزار دلار دریافت کرد. او با توصیف زندگی ون گوگ در دوره حیاتش به عنوان یک بیچارگی محض، گفت این مرد حتی نمیتوانست هنر خود را به فروش برساند و حال یک قرن پس از مرگ او در سال ۱۹۹۰ «پرتره دکتر گاشه» یکی از تابلوهای ون گوک به قیمت ۸۲/۵ میلیون دلار در ساتبی نیویورک به فروش میرسد و رکوردی از نظر فروش تابلوی نقاشی در قرن بیستم به جای میگذارد.
این کتاب که به فهرست نهایی جایزه غیرداستانی بنیاد نویسندگان هیلاری وستون کانادا نیز راه یافته بود به عنوان کتابی توصیف شد که به زیبایی تاریخ فرهنگی و تحلیل ریشهای دوره مدرن را به عنوان دوره توسعه یافته اجتماعی و فرهنگی در آشفته بازار قرن بیستم به زیر نقد میکشد.
یکی از داوران این جایزه در باره این کتاب گفت: این کتاب درباره ونسان ون گوک است، اما درباره نبوغ نیست، بلکه درباره جعل است و درباره این پرسش که حقیقت و اعتبار در بازار هنر و فرهنگ چیست؟
اکستاینز ۶۹ ساله متولد ریگا در لاتویا است و در کودکی همراه خانوادهاش به کانادا مهاجرت کرد. او کتابهای مطرح دیگری نیز در کارنامهاش دارد که «مناسک بهاری:جنگ بزرگ، تولد دوره مدرن» در سال ۱۹۸۹ که برنده جایزه بنیاد والاس فرگوسن و جایزه تریلیوم شد و کتاب «پیاده روی سپیده دم: ماجرای اروپای شرقی، جنگ جهانی دوم و قلب کشور ما» که جایزه آثار غیرداستانی بنیاد نویسندگان پیرسون را در سال ۱۹۹۹ دریافت کرد، از جمله آنها هستند.
جایزه بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۱۳ با بررسی ۱۴۳ کتاب، فهرست اولیه این جایزه را که دربرگیرنده ۱۰ اثر بود منتشر کرد و در مرحله بعد از میان چهار کتاب، کتاب برنده را برگزید.
در فهرست چهار نفره این رقابت جورج بوورینگ با کتابی با عنوان «پسر سنجاقی»، رابرت فلاور با کتاب خاطراتش با عنوان «فصلی در جهنم: ۱۳۰ روز از زندگی من در صحرا با القاعده»، کندیک سویج با کتاب «جغرافی خون: خاطرات نبش قبر شده از یک چمنزار» رقبای مودریس اکستاینز بودند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید