گالری عکس: بیست آپریل، ساعت چهار و بیست دقیقه بعدازظهر
مراسم ونکوور ۴۲۰ با حضور ۳۵ هزار نفری مردم در ساحل سانست داونتاون ونکوور برگزار شد
پنجشنبه گذشته، ساحل سانست داون تاون ونکوور شاهد برگزاری بزرگترین مراسم بزرگداشت مصرف تفریحی کانابیس و محصولات حاوی آن، معروف به «ونکوور ۴۲۰» بود.
در دهه ۱۹۷۰، چند نوجوان دبیرستانی رمز ۴۲۰ را بین خودشان گذاشتند.
اشارهشان هم به تمام شدن کلاسها در این ساعت بود تا در گوشهای امن جمع بشوند و سیگاری روشن کنند.
این رمز تبدیل به نمادی برای جنبش جرمزدایی از مصرف تفریحی محصولات حاوی کانابیس در امریکای شمالی است و روز بیست آپریل، در ساعت چهار و بیست دقیقه بعدازظهر، دوستداران ماریجوآنا و قارچ جادویی دور همدیگر جمع میشوند تا مصرف این گیاهان را در کنار هم جشن بگیرند.
همانند سالهای گذشته، نه دولت شهر ونکوور و نه سازمان پارکهای این شهر، اجازهای برای برگزاری آن ندادند.
هرچند که دولت فدرال در ماه جاری، قوانین مرتبط به آزادسازی مصرف تفریحی محصولات حاوی کانابیس را تقدیم به پارلمان کرده است، هنوز مصرف، خرید و فروش این گیاه و محصولات حاوی آن در کشور جرم محسوب میشود.
پلیس البته از دور شاهد مراسم بود ولی دخالتی در برگزاری آن نکرد.
برگزارکنندگان مراسم میگفتند که ۳۵ هزار نفر در ساحل دور هم جمع شدهاند. دهها غرفه خرید و فروش محصولات حاوی کانابیس، قارچ جادویی در کنار ساحل برپا شده بودند.
البته مثل دیگر مراسمهای عمومی ونکوور، معزل زباله یکی از مشکلات اصلی این برنامه است. سال گذشته نزدیک به ۱۵۰ هزار دلار خرج این مراسم بر دولت شهر ونکوور باقی ماند تا امنیت برنامه را تضمین کند، همچنین زیرساختهای لازم را همانند دستشوییهای صحرایی تهیه کند.
در جمع حاضر، صدای فارسیزبانان هم آشکارا شنیده میشد که پیر و جوان در خوشی جمعی حاضر بودند.
همچنین در جمع حاضر در مراسم، حضور نوجوانان هم چشمگیر بود.
کانادا جوانترین جامعه جهان در زمینه مصرف محصولات حاوی کانابیس را دارد و نوجوانان از ۱۲ سالگی، مصرف ماریجوآنا را شروع میکنند.
مرتبط هم از طرف دولت به خانوادهها هشدار داده میشود که با بچههایشان از کودکی در این موضوع صحبت کند تا نوجوانان و جوانان بتوانند تصمیم درست را رودرروی مصرف محصولات تفریحی مانند سیگار، ماریجوآنا و الکل بگیرند.
از لحاظ علمی، مصرف ماریجوآنا کمخطرتر از سیگار و الکل است.
ولی اگر فردی از کودکی سنگین ماریجوانا مصرف کند – یعنی بیشتر از ده تا پانزده سیگاری در روز بکشد و این روند را برای ماهها و سالهایی ممتد دنبال کند – این موضوع بر حافظه کوتاهمدت او میتواند تاثیرگذار باشد.
کانابیس و یا قارچ جادویی، اعتیادآور نیستند و سودمندیهایشان برای تسکین دردها و همچنین آرامشبخشیشان در آزمونهای مختلف علمی نتیجه مثبتی داده است.
البته طبق قانون پیشنهادی دولت فدرال، افرادی که نوجوانان را به جرایمی که مرتبط به کانابیس باشند درگیر بکنند، تا ۱۴ سال به زندان محکوم میشوند.
کانادا البته قصد آزادسازی مصرف تفریحی قارچ جادویی را هنوز ندارد.
قانون پیشنهادی مرتبط به مصرف کانابیس درنهایت بایستی در پارلمان تصویب بشود و درنهایت جزییات اجرای آن بر عهده دولتهای استانی خواهد بود.
توضیح عکس: مراسم از صبح شروع شده بود و تا ساعات اولیه شب ادامه داشت. اوج آن در ساعت چهار و بیست دقیقه بعدازظهر بود که بنا بر سنت، جمعیت همراه همدیگر سیگاری روشن میکنند یا دیگر محصولات حاوی کانابیس و یا قارچ جادویی مصرف میکنند.
توضیح عکس: برگزارکنندگان مراسم صحبت از حضور ۳۵ هزاری نفری مردم میکردند. سال گذشته تخمین زده شده بود که ۲۰ هزار نفر در مراسم ونکوور ۴۲۰ شرکت کردهاند.
توضیح عکس: انواع ماریجوآنای خشک در دهها غرفه فروخته میشد.
توضیح عکس: اگر کسی میخواست، بوتههای کانابیس برای کشت خانگی هم در دسترس بودند.
توضیح عکس: میگویند خوردن کانابیس برای بدن بهتر از کشیدن آن است. هرچند خوردن آن در شکل کلوچه و یا کیک و نوشیدنیها، از کبد جذب میشود و تا جذب کامل غذای خورده شده، ادامه پیدا میکند و این روند میتواند تا هشت ساعت طول بکشد. همچنین چون به جای شش، از کبد جذب میشود، میتواند تا ۲۰ برابر قویتر از کشیدن کانابیس باشد.
توضیح عکس: از نوجوان و جوان تا افراد کهنسال در مراسم حاضر بودند.
توضیح عکس: دهها غرفه به فروش انواع محصولات حاوی کانابیس و قارچ جادویی اختصاص داده شده بود.
توضیح عکس: پلیس از دور مراقب مراسم بود، ولی دخالتی در نحوه انجام آن نداشت. داخل ساحل، مامورهای خصوصی شرکتهای امنیتی مراقب امنیت مراسم بودند.
توضیح عکس: به جز کانابیس، انواع محصولات حاوی قارچ جادویی هم فروخته میشدند.
توضیح عکس: خرید و فروشها نقد انجام میشد و در ساحل دستگاههای خودپرداز بانکها نصب شده بودند.
توضیح عکس: حضور نوجوانان در مراسم چشمگیر بود.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید