فائزه هاشمی: با ماموریت رد صلاحیت پدرم وارد جلسه شورای نگهبان شدند
فائزه هاشمی گفته است که در جریان بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان، صلاحیت پدرش، اکبر هاشمی رفسنجانی، در این شورا تایید شده بوده، اما افرادی با «ماموریت» رد صلاحیت او به این شورا رفته و نظر نهایی شورای نگهبان را در خصوص تایید صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی تغییر دادند.
وب سایت «کلمه»، نزدیک به مخالفان دولت در ایران، روز یکشنبه ۱۹ خردادماه متن پرسش و پاسخ فائزه هاشمی با فعالان سیاسی را منتشر کرده است.
فائزه هاشمی رد صلاحیت پدرش، اکبرهاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحلت، در شورای نگهبان را اقدام برنامه ریزی شده دانسته و گفته است:«در رای گیری اولیه در جلسه شورای نگهبان اکثریت با آقای هاشمی بود، سپس افرادی با ماموریت تغییر آرا به این جلسه می روند. احتمال بالای پیروزی آقای هاشمی در مرحله اول رابیان می کنند و اینکه نتیجه تلاش هایشان در این سال ها با آمدن آقای هاشمی هدر می رود و حذف ایشان در این مرحله بی در دسرتر از حذف ایشان پس از برگزاری انتخابات است.»
فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی اضافه کرده است: «دوباره رای گیری می شود، بعضی اعضای شورای نگهبان اعتراض می کنند و بعضی به عنوان اعتراض جلسه را ترک می کنند.ماموریت انجام می شود، یعنی آقای هاشمی رد صلاحیت شد.»
پیشتر نیز گزارش هایی در خصوص چگونگی رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر شده بود، اما این نخستین بار است که یکی از فرزندان رییس مجمع تشخیص مصلحت روند رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی در شورای نگهبان را این چنین توضیح داده است.
در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ۶۸۶ دواطلب ثبت نام کرده بودند که تنها صلاحیت هشت نفر از آنها توسط شورای نگهبان تایید شد. اکبر هاشمی رفسنجانی از جمله رد صلاحیت شدگان بود.
پیشتر «سحام نیوز»، نزدیک به مهدی کروبی، نوشته بود که اکبر هاشمی گفته است که پس از تایید اولیه وی توسط شورای نگهبان، « در جلسه ای دیگر، وزیر اطلاعات به همراه چهارتن از معاونینش وارد جلسه شدند و بعد از مخالفت شدید با حضور ایشان(اکبر هاشمی رفسنجانی) در انتخابات، اعلام می کنند که با شروع تبلیغات، موجی برای آقای هاشمی به راه خواهد افتاد و ایشان بیش از هفتاد درصد رای خواهد آورد.»
در بخش دیگری از گزارش سحام نیوز امده بود:«با اصرار رئیس شورای نگهبان، یکبار دیگر رای گیری برگزار می شود و با یک رای اختلاف، صلاحیت بنده را رد می کنند. در این جلسه گویا معاونین وزارت اطلاعات با اعتراض دو تن از فقهای شورای نگهبان، از جلسه خارج می شوند.»
«رد صلاحیت برنامه زیزی شده»
فائزه هاشمی در بخش دیگری از این پرسش و پاسخ در خصوص اعتراض نکردن اکبر هاشمی رفسنجانی به رد صلاحیت خود گفته است:«به نظرم اگر فرد دیگری بود شاید احتمال تغییر نظر شورای نگهبان پس از اعتراض وجود داشت ، اما در مورد آقای هاشمی موضوع مبهم و ناشناخته ای وجود ندارد که بعد از اعتراض بخواهد مورد رسیدگی قرار گیرد و یا مساله تازه ای کشف شود. این ردصلاحیت برنامه ریزی شده بود.»
به گفته فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت پیش از رد صلاحیت پدرش، «افرادی» تلاش کردند تا وی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری انصراف دهد از این طریق «هزینه» این اقدام متوجه خود او شود.
فائزه هاشمی گفته است:« در واقع می خواستند یک ردصلاحیت بدون هزینه و بدون پاسخگویی برای آنها باشد. ردصلاحیت و واکنش های صورت گرفته به آ ن از بیانیه ها و سیل نامه طیف های مختلف در تاریخ ثبت می شود. این ردصلاحیت چیزی نیست که بشود از آن به آسانی گذشت. مجموعه ای که این کار را کردند نه تنها الان بلکه بعدها هم باید در مورد آن به تاریخ پاسخگوباشند.»
حذف اکبر هاشمی رفسنجانی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری واکنش ها گسترده ای را درپی داشت.
خانواده آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، نخستین کسانی بودند که به رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی واکنش نشان دادند.
زهرا مصطفوی، دختر آیت الله خمینی، در نامه ای خطاب به آیت الله علی خامنه ای، از رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی برای حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده و گفته بود:«خواهرانه تذکر می دهم که این کار هیچ معنایی جز فاصله انداختن بین دو یار امام و بی توجهی به شوق و اقبالی که مردم کوچه و خیابان به نظام و انتخابات پیدا کرده است، ندارد.»
زهرا مصطفوی در ادامه گفته بود که از نگاه آیتالله خمینی، اکبر هاشمی رفسنجانی نیز برای رهبری شایسته بوده است.
به رغم در خواست زهرا مصطفوی و علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس، از رهبر ایران برای دخالت در مساله رد صلاحیت اکبر هاشمی وی در این خصوص واکنشی نشان نداد.
[رادیو فردا]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید