کودکان کار، کانون بیماریهای پنهان: سوء تغذیه، سل، هپاتیت، ایدز و …
«فاطمه قاسمزاده» عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان کار ایران در ارتباط با شرایط دشوار کودکان کار به خبرنگار «قانون» گفت: گزارشهایی وجود دارد که کودکان زیادی روزانه ۱۰ الی ۱۲ ساعت زیرنور کم قالی بافی میکنند و محیط کار مرطوب و نامناسبی دارند. کارگاههای شیشهگری، ریختهگری و کفاشی بسیاری در کشور و در زیر پلهها وجود دارد که کودکان زیادی را به کار گماشته و آنها در روز با مواد شیمیایی خطرناکی سروکار داشته و در معرض انواع بیماریهای ریوی و تنفسی هستند. قاسمزاده با اشاره به فشارهای حاصل از کار در محیط نامناسب روی کودکان کار در سنین مختلف ادامه داد: کودکانی که درمزارع و فضاهای باز و زیر نورآفتاب کار میکنند در معرض انواع بیماریهای پوستی یا بینایی قرار دارند. کودکانی که در چهار راهها اقدام به دستفروشی میکنند به دلیل آلودگی هوا و تغذیه یا خواب نامناسب در برابر بیماریهای زیادی آسیب پذیر هستند و به خصوص اینکه از مشکلات سوءتغذیه هم رنج میبرند و کودکانی که در کارگاههای تولیدی کار میکنند هم با مشکلات شنوایی یا وز وز گوش دست و پنجه نرم میکنند؛ کودکان زباله گرد هم متاسفانه از طریق جمع آوری زباله از مخازن شهرداری، در معرض انواعی از آلودگیها قرار دارند و اکثر آنهادچار ناراحتیهای پوستی شدید و خفیف هستند. او با اشاره به آمارهای ضد و نقیضی که در ارتباط با تعداد کودکان کار در کشور وجود دارد تاکید میکند: با وجود آنکه هنوز آمار دقیق و قابل استنادی در این ارتباط وجود ندارد اما طبق آمار مرکز پژوهشهای مجلس، حدود ۳ میلیون و ۲۶۵ هزار کودک خارج از چرخه تحصیل درکشور وجود دارد که اکثر آنها به طور حتم به کارو نان آوری مشغول شدهاند و مشکلات اقتصادی در میان آنها و خانوادههایشان یکی از عوامل اشتغالشان به کار و دورماندشان از تحصیل است که تمام این مسائل به تنهایی نقض حقوق بحق کودکان است.
دکتر مسعود مسلمی فرد، پزشک عمومی نیز با اشاره به مشکلات درمانی و سلامت پیش روی کودکان کار در گفتوگو با خبرنگار قانون اعلام میکند متاسفانه باید به مسئولان کشور اعلام کنیم که این کودکان در معرض انواعی از بیماریهای واگیر و غیر واگیر دار مثل بیماریهای پوستی، هپاتیت، ایدز و… هستند که این موضوع هشداری جدی برای برخی از مسئولان دلسور است تا به مشکلات این کودکان رسیدگی کنند. این پزشک عمومی تصریح میکند: متاسفانه شیوع ایدز و هپاتیت در میان آندسته از کودکان کار که سنشان بالاتر است، بیشتر و شایعتراست.
[قانون]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید