آمار سخنگو یا مختصات جامعه آرمانی؟!
۱- در ایران حدود ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه وجود دارد در حالی که میانگین این شاخص در دنیا ۶۰ تا ۹۰ عنوان است.
۲- در ایران با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت در کشور، مطابق آمار مسئولان قضایی ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی وجود دارد این درحالیاست که کشور هندوستان با داشتن بیش از یک میلیارد جمعیت، تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی دارد.
تعداد میلیاردرهای ایرانی که در سال ۲۰۰۰ معادل ۱۰۹۰۰ نفر بوده در سال ۲۰۱۴ به ۳۲۱۰۰ نفر رسیده، یعنی دقیقا در سالهائی که تولید رو به قهقرا میرفته و کارخانجات تعطیل میشدهاند تولید ژنهای خوب افزایش داشته است.
۳- مطابق آمارهای وزیر دادگستری در تیرماه سال ۱۳۹۶، ورودی زندانهای کشور ۴۵۹ هزار و ۶۶۶ نفر است، یعنی ۵۲ نفر به ازای هر یک ساعت. در حالی که در سال ۱۳۵۸ این میزان ۱۰ نفر به ازای هر ساعت بود.
۴- وجود تعداد بالای پروندههای قضایی، افزایش طلاق (به ازای هر ۳.۵ ازدواج یک طلاق)، افزایش خشونت خانگی، سالمندآزاری (یکی از سه مولفه مداخلات در حوزه مددکاری اجتماعی) و مسائلی از این دست نشانه ضعف اخلاق در جامعه است.
۵- مطابق آمار وزیر بهداشت به ازای هر ۴ نفر در کشور یک نفر دارای اختلال روانی است و ۶ میلیون افسرده در کشور وجود دارد. از لحاظ شاخص نشاط اجتماعی، ایران در میان ۱۵۷ کشور دنیا رتبه ۱۰۸ را داراست.
۶- مطابق آمار وزارت راه ۱۹ میلیون نفر در کشور در محلات ناکارآمد شهری زندگی می کنند که از حداقلهای خدمات عمومی محروم هستند و سالها به عنوان شهروند درجه ۲ قلمداد می شدند و برچسب غیررسمی بر این مناطق زده شده بود.
۷- مطابق آمارهای پلیس راهور ۱۷ هزار نفر در تصادفات سالانه فوت میکنند که بخشی از این تصادفات از ضعف اخلاق در رانندگی ناشی می شود.
۸- مطابق آمارها ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از آنها معتاد دائمی هستند.
۹- بر اساس سرشماری رسمی کشور در سال ۹۵ بیش از ۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد، در حالیکه این تعداد در سال ۱۳۹۰ دو میلیون و۵۵۳ هزار نفر، در سال ۱۳۸۹ یک میلیون ۶۶۶ هزار نفر و در سال ۱۳۷۵ کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود و این بدان معنا است که در یک بازه زمانی ۲۰ ساله جمعیت زنان سرپرست خانوار دو برابرشده است.
۱۰- شاخص کیفیت زندگی در کشور ما پایین است و این امر موجب ایجاد ناامیدی، بیتفاوتی، ضعف مشارکت و فردگرایی و در نهایت تنهایی اجتماعی و جایگزین مولفههایی میشود که موتور محرک کشور است. (سایت فرارو- برگرفته ازسخنرانی رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در اولین همایش مددکاری اجتماعی و اخلاق اجتماعی در اهواز مورخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷)
دادستان کل کشور: “برخی مقامهای ایرانی خودشان یا فرزندان و وابستگانشان به نحوی در قاچاق کالا سهم دارند”.
۱۱- مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سر فصل مهمی از گزارش با عنوان “وضعیت موجود در آیینه آمار”، با استناد به نامهای از وزارت آموزش و پرورش، نتایج تحقیق بر روی ۱۴۱۵۵۵ دانش آموز دختر و پسر دوره متوسطه در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۱۳۸۷ منتشر کرده که بر اساس این تحقیق ۱۰۵۰۴۶ نفر دانش آموز یعنی ۷۴.۳ درصد دارای رابطه «غیر مجاز با جنس مخالف» وهمچنین تعداد ۲۴۸۹۹ نفر که ۱۷.۵ درصد دانش آموزان مورد تحقیق را در بر میگیرد، همجنسگرا بودهاند و ۱۱۶۸۲ نفر یعنی ۸.۲ درصد نیز دست به خودارضایی میزدهاند. (سایت توانا)- تناسب ببندید سال ۱۳۹۶ چه خبر بوده است؟!
۱۲- معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در ادامه به برخی آسیبهای اجتماعی در کشور اشاره کرد و افزود: هم اکنون دو میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد به موادمخدر، ۵ میلیون معتاد به مصرف مشروبات الکلی، ۲۰۰ هزار سقط جنین، ۳۵ هزار مبتلا به ایدز، سه میلیون زن بیسرپرست، ۷۰۰ هزار زن رها شده، چهار هزار و ۵۰۰ خودکشی و سه هزار مورد فرار از خانه وجود دارد. (سایت جماران)
۱۳-احمد مدیری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مصاحبهای که چهارشنبه ۲۷ دیماه ۹۶ در «اعتماد» منتشر شد، گفته است: “برای رسیدن به رقم فقر ملی، فرمول مشخصی را مدنظر قرار دادهایم بدین صورت که فقر شدید یا همان خط فقر ملی را از حاصلضرب هزینههای خوراکی هر خانواده به دست میآوریم که میانگین آن چیزی حدود ۷۰۰ هزار تومان برای هر خانوار ۳ تا ۵ نفره است.” نتیجه آنکه هر فرد در خانواده پنج نفرهای که ۷۰۰ هزار تومان درآمد دارد، ماهانه ۱۴۰هزار تومان میتواند خرج کند. به این ترتیب هر فرد روزانه تقریبا ۴۲۵۰ تومان سرانه برای تغذیه دارد که تصور نمیکنم کسی بتواند با این رقم دو هزار کیلو کالری با ریزمغذیهای کافی طبق معیارهای تغذیه در سال ۹۷ (سال اجرای برنامه) تامین کند. احتمالا با این پول فقط میتوان با نانبربری سیر شد. این گفتار را با نظرات شهاب نادری، نماینده مردم اورامانات در مجلس ایران، روز یکشنبه (۲۰ اسفند ۱۳۹۶) مقایسه کنید که گفته بود ۸۰ درصد از جامعه ایران زیر خط فقر هستند و خط فقر دو و نیم میلیون تومان است”. (احتمالا دیگر رقم ۷۵۰ هزار تومان خط نان بربری است نه خط فقر).
نتایج تحقیق بر روی ۱۴۱۵۵۵ دانش آموز دختر و پسر دوره متوسطه در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۱۳۸۷ نشان میدهد که ۱۰۵۰۴۶ نفر دانش آموز، یعنی ۷۴.۳ درصد، دارای رابطه «غیر مجاز با جنس مخالف» هستند.
۱۴- در فهرست ۱۴۳۲ نفری بزرگ بدهکاران کشور ۹۰۰ بدهکار بالای ۱۰ میلیارد، ۲۸۳ بدهکار بالای ۵۰ میلیارد، ۱۴۵ بدهکار بالای ۱۰۰ میلیارد، ۱۸ بدهکار بالای ۵۰۰ میلیارد، یکنفر با بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان بدهی وجود دارند و بنا بهاظهار دادستان تهران یکی از بدهکاران بانکی که نام وی در فهرست بانک سرمایه درج شده و خود مدیر عامل یک بانک خصوصی است. (خبرگزاری صدا و سیما و خبرگزاری فارس).
۱۵- دادستان کل کشور آقای منتظری امروز ۲۷ آذر در “همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی استان های سراسر کشور” گفته: “برخی مقامهای ایرانی خودشان یا فرزندان و وابستگانشان به نحوی در قاچاق کالا سهم دارند”. جل الخالق!!
۱۶- بزرگ بدهکاران بانکی با باشگاههای ورزشی وبرخی ورزشکاران، برخی ورزشکاران با برخی هنرپیشهها و برخی هنرپیشهها با برخی آقازادهها و همگی با برخی رسانهها درهم تنیدهاند تا این رسانه ها مرتبا با چاپ عکس قد و نیم قد این حضرات و اعطای القاب کارآفرین، نسل متحرک، بسیجی اقتصادی، سردار نفت و گاز و صاحبان هوش مصنوعی تولید کنند تا بلکه اگر از روی کتاب بنویسند صفر نگیرند. اگرچه حسابهای بانکی آنان و پدرانشان بیش از ۲۵ صفر داشته باشد. نکته جالب آنکه عمدتا این افراد در دایره دورزنان تحریم، جام بر لب و جان بر کف زور و زر دارند.
۱۷- آمار دقیقی از جمعیت ایرانیهای خارج از کشور وجود ندارد اما برخی اعداد و ارقام از حضور پنجمیلیون ایرانی در خارج از کشور خبر میدهد که بخش وسیعی از آنها تحصیلکرده و متخصص هستند. آمارهای داخلی نشان میدهد سالانه حدود شصت هزار نفر از ایران مهاجرت میکنند که آمار سازمان ملل و صندوق بینالمللی پول آن را ۱۵۰هزار تا ۱۸۰هزار نفر برآورد کرده که ۷۰ تا ۸۰درصد آنها قشر تحصیلکرده و متخصص هستند. همچنین بنابر آمارهای مجلس، وزارت آموزشوپرورش و غیره ۷۰ درصد از رتبههای برتر کنکور، المپیادیها و مدالآوران علمی از کشور خارج شدهاند.(خبرگزاری ایلنا مورخ ۰۵/۱۰/۱۳۹۶)
۱۸- تعداد امامزادههای ایران در سال ۱۳۵۷، حدود ۱۵۰۰ بقعه برآورد شده بود، اما با گذشت ۳۴ سال تعداد این امامزادهها نزدیک به ۱۱ هزار بقعه رسیده و این به آن معنا است که به طور متوسط، سالانه بیش از ۳۰۰ امامزاده در ایران شناسایی میشود. رشد صنعت امامزاده سازی طی ۴۰ سال گذشته بیشاز رشد همه صنایع جهان بوده است.حسن ربیعی، سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گو با روزنامه شرق اعلام کرده که تعداد امامزادهها در سال ۱۳۹۰ نسبت به تعداد آنها در سال نخست انقلاب بیش از هفت برابر شده است. بنا باظهار معاون سازمان اوقاف “دولت به امامزادهها بدهکار است”.
۱۹- کل درآمد نفت ایران از زمان کشف نفت توسط حضرت آقای دارسی تا پایان سال ۱۳۹۶ معادل ۱۲۷۰ میلیارد دلار بوده که فقط ۱۲۵ میلیارد دلار آن مربوط به سالهای تا ۱۳۵۷ بوده و مابقی آن یعنی ۱۱۴۵ میلیارد دلار آن نصیب جمهوری اسلامی شده است. این در حالیاست که درآمد سرانه مردم ایران در سال ۱۳۵۷ معادل ۱۱۵۱۴ دلار و در سال ۱۳۹۶ معادل ۵۲۳۰ دلار بوده مضافا در سال ۱۳۹۶ در ۲۶.۴ درصد خانوارها هیچکس شاغل نبوده و از طریق امداد غیبی گذران معیشت داشته اند!؟ اما بر اساس آمارهای بینالمللی (گزارش ثروت جهانی سوئیس کردیت) تعداد میلیاردرهای ایرانی که در سال ۲۰۰۰ معادل ۱۰۹۰۰ نفر بوده در سال ۲۰۱۴ به ۳۲۱۰۰ نفر رسیده، یعنی دقیقا در سالهائی که تولید رو به قهقرا میرفته و کارخانجات تعطیل میشدهاند تولید ژنهای خوب افزایش داشته است. حالاکشف کنید رابطه درآمدهای نفتی با افزایش ژنهای خوب وتعداد میلیاردرها؟
۲۰- کسب ثروت شبانه و یک شبه و چند شبه در ایران دارای دلایلی همچون دسترسی اشخاص خاص به سامانههای رانتی همچون سامانه فروش نفت (بابک جان و…) ، سامانه ثبت سفارش خودرو در زمانی که ثبت سفارش ممنوع یا پایان یافته، اطلاع از تصمیمات ارزی کشور از شش ماه پیش، دسترسی به اطلاعات محرمانه اولین واگذاریهای سهام شرکتهای صادر کننده کالا (پتروشیمیها)، مجوز واردات کالاهای انحصاری مثل داروهای تک نسخهای، دسترسی به تامین ارز با نرخ مبادلهای و فروش با نرخ آزاد، انعقاد قراردادهای میلیاردی با شرکتهای جدید الولاده، واردات موبیل بدون ثبت سفارش که سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار میشود و دهها نوع دیگر سرمایه داری کازینویی که بساط تولید را در کشور تخته کرده، میباشد. البته این دلایل فارغ از ازدواجهای فامیلی درون الیگارشیهای قدرت است…
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
غلامحسین دوانی؛ پژوهشگر اقتصادی و عضو انجمن اقتصاددانان حرفهای بریتیش کلمبیا و از اعضای حسابداران خبره آمریکای شمالی