ایرانی تباران و آزمون انتخابات شهرداری ها
ساعت ۸ شب شنبه ۱۹ نوامبر، با بستن شدن مناطق اخذ آرای شهرداریها، التهاب و شور برای آنهایی که نتیحه شمارش آرا برایشان اهمیت داشت، آغاز شد. ایرانی تباران استان بی. سی. به ویژه ونکوور بزرگ برای اولین با شور و هیجان نتیجه این دوره از انتخابات شهرداری ها را دنبال کردند. آنچه که حاصل شد، اگرچه نتیجه پیروزمندانهای برای جامعه ایرانی این استان نبود اما شروع مبارک و خجستهای بود که در استمرار و پیگیری به ثمر خواهد نشست.
نگاهی به آمارها و شماره تعداد آرای راه یافتهگان به شهرداریها، برای نامزدها، ناظران و تحلیلگران اجتماعی – سیاسی آموزنده و قابل تامل و تعمق است.
شهر کوکیتلام با ۱۲۰ هزار و ۵۱۲ نفر جمعیت، ریچارد استوارت با کسب ۱۰۰۵۰ رای و میزان ۵۵/۹۵ درصد رقیب خود بری لینچ را با اختلاف ۳۵۵۹ رای شکست داد و برای بار دوم به عنوان شهردار کوکیتلام انتخاب شد. تعداد آرای آخرین نفری که به شورای شهر راه یافت ۷۵۴۱ نفر بود. در این شهر دو نامزد ایرانی تبار برای نشستن بر روی صندلیهای شورای شهر با دیگر نامزدها به رقابت پرداختند. آقایان فرهاد صوفی و آراز ریسمانی نتوانستند در این دوره پیروز انتخابات شوند. فرهاد صوفی با کسب ۷۳۱۰ رای و میزان ۴۰/۷ درصد نفر دهم شد که با اختلاف ۲۳۱ رای از برنت اسموندسان (آخرین نفر – نفر هشتم) شکست خورد. آراز ریسمانی با کسب ۳۹۸۱ رای و میزان ۲۲/۱۶ درصد آرا از دیگر نامزدهای ایرانی تبار بود که به شورای شهر راه نیافت.
شهر سوری با جمعیتی به میزان ۴۷۴۰۷۰ نفر، یک ایرانی تبار به نام تورج قنبرزاده برای بدست آوردن صندلی شهردار با دیگر نامزدها به رقابت پرداخت. وی با کسب تنها ۲۹۸ رای در مقابل شهردار سوری دیان واتس که ۵۵۸۲۶ رای کسب کردهبود، نتوانست موفقیتی کسب کند.
در وست ونکوور نیز که جمعیتی معادل ۴۴۰۹۷ نفر دارد، دو ایرانی تبار با دیگر نامزدها به رقابت پرداختند. آقای ماکس نیکپی با ۷۱۱ رای و خانم سارا مقدمجو بدون کسب آرایی از دور رقابتها خارج شدند.
نورت ونکوور نیز با ۴۷۴۶۳ نفر جمعیت، شهردار خود را با ۵۰۳۷ رای برای بار سوم برگزید. در این شهر تنها ایرانی تبار نامزد برای شورای شهر یاشار خلیقی بود که وی توانست ۱۴۵۴ رای بدست آورد ولی در مقابل آرای بیشتر دیگر نامزدها، نتوانست به شورای شهر راه یابد.
نورت ونکوور دیستریکت با ۸۶۹۵۴ نفر جمعیت هیچ نامزد ایرانی تبار حضور نداشت.
شهر ونکوور نیز با جمعیت ۵۷۸۰۴۱ نفر شهردار خود را با ۷۷۰۰۵ رای برای بار دوم ابقا کرد و هیچ ایرانی تبار در این شهر بزرگ، خود را نامزد این دوره از رقابتها نکرد.
آنچه که باید از اعداد و شمارهها آموخت، این است که اگر جامعه ایرانی در صدد استفاده از حقوق شهروندی خود برآید، در هر شهر محل زندگیاش میتواند حداقل یک نفر را وارد شورای آن شهر نماید. فرهنگِ خود را به شمار آوردن و در انتخابات شرکت کردن، هنوز در میان جامعه ایرانی ساکن کانادا، نهادینه نشده و ضرورت رای دادن شاید هنوز از الویتهایش محسوب نمیشود.
به همه نامزدهای ایرانی تباری که با اعتماد به نفس و درک ضرورت حضور در پستهای کلیدی و تصمیمگیری، قدم جلو گذاشتهاند و کانادا را به مثابه کشور دوم خود میپندارند، تبریک و خسته نباشید میگوئیم. زمان برای به کارگرفتن تجربهها و پیروز شدن در دورههای آینده، به اندازه کافی وجود دارد.
ادریان کار، نامزد حزب سبزها، سیاستمداری که کم و بیش همه خوانندگان عزیز در این استان او را می شناسند، ۷ دوره متوالی برای حضور در شورای شهر ونکوور نامزد شد تا نهایتاً در این دوره از منطقه برادوی و گرانویل با کسب ۴۸۶۴۸ رای به پیروز رسید و برای اولین بار به شورای شهر ونکوور راه یافت. ادریان کار، بنیانگزار و رهبر سابق حزب سبزها به عنوان یک عضو حزب سبز، مزد تلاشها و پیگیریهایش را دریافت کرد. ذکر این موضوع از این نظر حائز اهمیت است که نامزدهای ایرانی تبار نباید به پیروزی رویایی در اولین حضور، دل ببندند. نامزدهای ایرانی تبار در انتخابات بعدی، با نزدیکتر شدن هرچه بیشتر به جوامع و اقشار، اقوام و ملیتها، از جمله جامعهی ایرانی – کانادایی، پیروزی واقعی خود را جهت حضور در شوراهای شهر امکانپذیرتر سازند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه