بنیاد برومند خطاب به وجدان انسانی ما: به اعدام دوبارهی «علیرضا م.» اعتراض کنیم
فراخوان بنیاد برومند خطاب به وجدان انسانی ما:
«در اعتراض به اعدام دوبارهی علیرضا م.»
«اعدام دوباره فردی که یکبار پس از ۱۲ دقیقه حلقآویز شدن، بهنحوی جان بهدربرده است، افشاگر فقدان احترام بهابتداییترین اصول انسانی است که با تأسف باید گفت در بخش اعظم نظام قضایی ایران وجوددارد.»
فیلیپ لوتر، عفو بینالملل
اطلاعات چندانی درباره هویت و سرگذشت علیرضا م. در دست نیست، مرد سی و هفت سالهای که هفته گذشته در شهر بجنورد استان خراسان حلق آویز شد ولی به طرز معجره آسایی زنده ماند. تنها میدانیم که او دو دختر دارد و سه سال پیش به اتهام حمل (و نه فروش) یک کیلو شیشه به مرگ محکوم شده است. آنچه که از طریق رسانههای جمهوری اسلامی میدانیم این است که علیرضا به مدت ۱۲ دقیقه حلق آویز شده است و بعد از معاینه پزشکی نیز مرگ او تأیید شد. اما روز بعد که خانوادهاش برای گرفتن جسد مراجعه میکنند، متوجه میشوند که او زنده است. میدانیم که قانون در ایران برای هر کسی که ۳۰ گرم یا بیشتر شیشه در اختیار داشته باشد مجازات مرگ در نظر گرفته است. پس از این واقعه، از قول مقامات قضایی و مذهبی در رسانهها نقل شده که مجازات مرگ او کماکان به قوت خود باقی است. بنابراین، علیرضا پس از برطرف شدن آسیبهای ناشی از نخستین مراسم اعدام، بار دیگر راهی چوبه دار خواهد شد.
نیازی هم به اطلاعات بیشتری نیست برای اینکه بفهمیم چقدر بیرحمانه است حلق آویز کردن فردی به مدت طولانی ١٢ دقیقه، و حس کنیم رنج و عذابی را که فرد و خانوادهی او در انتظار فرا رسیدن مرگ می کشند و برای آگاهی از فقدان انسانیت و ناروایی تحمیل دوبارهی این رنج و عذاب به خانواده او نیز اطلاعات بیشتری لازم نیست.
همانطور که واقعیتهای زیر نیازی به تایید مقامات قضایی جمهوری اسلامی یا رسانهها ندارد:
۱- روند دادگاههای انقلاب اسلامی – که با بازجویی در غیاب وکیل مدافع آغاز میشود و در اکثر موارد برای اعتراف گرفتن از زندانی از شکنجه استفاده میشود- ناقض حداقل معیارهای یک دادرسی عادلانه است.
۲- اعدام فرد متهم به داشتن مواد مخدر، نقض تعهدات ایران در رعایت قوانین بینالمللی است.
۳- تحمیل درد و رنج شدید جسمی و روحی به هر کس، غیرانسانی است و اعدام مجازاتی است بیرحمانه، غیرانسانی، و تحقیرآمیز.
بنیاد عبدالرحمن برومند که گزارش ۲۲۱ اعدام مربوط به مواد مخدر در سال ۲۰۱۳ در ایران را گردآوری کرده است، همراه با نهادهایی چون عفو بینالملل و باهم علیه مجازات اعدام و سازمان حقوق بشر ایران، خواهان توقف اعدام علیرضا م. است. ما همچنین از نهادهای جامعه مدنی و مردم داخل و خارج ایران تقاضا داریم که بیزاری خود را از چنین رفتار غیرانسانی نشان دهند، اطلاعات مربوط به این اقدام غیرانسانی را در اختیار دیگران بگذارند، و از مقامات ایرانی بخواهند که اعدام دوباره او را متوقف کنند (١).
پینوشت:
(١) شما می توانید پیام خود را به مقامات جمهوری اسلامی ایران از طریق دفترنمایندگی این کشور در سازمان ملل ارسال کنید:
تلفن: ١-٢١٢-۶٨٧-٢٠٢٠
نمابر: ١-٢١٢-٨۶٧-٨۶٧٠
ایمیل: [email protected]
یا می توانید به قوۀ قضائیه در ایران ایمیل بفرستید:
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید