«دهها نفر در کرج به طور غیرقانونی زندانیاند»
دیدبان حقوق بشر: دهها نفر در کرج به طور غیرقانونی زندانیاند
سازمان دیدبان حقوق بشر روز سهشنبه، ۲۸ مرداد، از مقامات ایران خواست تا دهها فردی را که به گفته این نهاد تنها به دلیل استفاده از حقوق بنیادی خود از جمله ابراز عقاید و شرکت در گردهمآییهای صلحطلبانه دستگیر و زندانی شدهاند «بلافاصله و بیقید و شرط» آزاد کند.
دیدبان حقوق بشر که مقرش در نیویورک است با بررسی پرونده ۱۸۹ تن که در سه زندان در کرج به سر میبرند، گزارشی ۵۹ صفحهای تهیه کرده و میگوید که دهها نفر در این شهر به طور غیرقانونی زندانیاند.
بر اساس این گزارش، از میان پروندههای بررسی شده ۶۳ نفر تنها به دلیل ابراز عقیده یا استفاده از حق تجمع دستگیر و زندانی شدهاند و در ۳۵ مورد دیگر افراد زندانی به اتهامهایی منتسب به تروریسم به مرگ محکوم شدهاند.
دیدبان حقوق بشر میافزاید یکی از اتهامهای دهها بهاییکه در زندان به سر میبرند «ترویج فساد روی زمین» است.
این نهاد مدافع حقوق بشر میافزاید دو کشیش مسیحی، دو نوکیش مسیحی، ۹ خبرنگار و وبلاگنویس و هفت وکیل مدافع حقوق بشر از جمله محمد سیفزاده از همکاران شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، در کرج زندانیاند.
منابعی که آشنایی با وضعیت برخی از این زندانیان دارند به دیدبان حقوق بشر گفتهاند که بسیاری از این افراد به نظر میرسد هفتهها یا ماهها در مراکز وزارت اطلاعات ایران زندانی بوده و تحت شکنجه یا بدرفتاری قرار گرفتهاند.
این نهاد حقوق بشری میافزاید، در میان زندانیان کرج، فعالان سنی یا «میسیونرها» نیز دیده میشوند که خواهان اجرای بنیادگرایانه اصول و احکام مذهب تسنن هستند.
بسیاری از این افراد از اقلیتهای کرد و بلوچ ایران هستند، ولی در میان آنها اتباع خارجی نیز دیده میشود.
مقامات ایران این زندانیها را به عملیات مسلحانه از جمله قتل یا تهدید امنیت ملی ایران متهم میکنند.
ماه گذشته نیز سه روزنامهنگار از جمله جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانیـآمریکایی روزنامه آمریکایی واشینگتن پست، در تهران بازداشت شدند.
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران میگوید که اتهام خبرنگار واشینگتن پست و دو روزنامهنگار دیگر «امنیتی» است.
روز دوازدهم ژوئن، دیدبان حقوق بشر همراه با ۱۷ سازمان مدافع حقوق بشر دیگر از دولت ایران خواست تا از اعدام زندانیهای کرج جلوگیری کند.
جو استورک، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای دیدبان حقوق بشر، میگوید که انتخاب یک رئیسجمهور میانهرو در ایران در سال گذشته این امید را ایجاد کرد که زندانیهای سیاسی این کشور آزاد خواهند شد.
[رادیو فردا]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید