رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: موضوع هستهای به دقیقه ۹۰ رسیدهاست
غلامرضا آقازاده: در آن مقطع نشانههایی از سوی غربیها برای حل موضوع دیده شد و رهبری جلسهای ترتیب دادند که من هم در آن شرکت داشتم و نظراتم را گفتم مبنی بر اینکه میتوان با رویکرد جدید که از سوی غربیها مطرح شده است مساله را پیش برد و رهبری تصمیم گرفتند که رویکرد غربیها مورد توجه قرار گیرد و ما دنبال مساله برویم اما برخی زیر بار قضیه نرفتند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت خاتمی و دولت اول احمدی نژاد گفت: «موضوع هسته ای ایران به دقیقه ۹۰ رسیده است و هم غربی ها و هم جمهوری اسلامی باید وارد مذاکرات جدی شوند».
وی تصریح کرد:معتقدم موضوع هستهیی به دقیقه ۹۰ رسیده است. واقعا امروز هم غرب و هم ایران باید وارد مذاکره جدی شوند. البته از آنجا که در جریان کارها بودم و در مجموع اطلاعات کاملی از گذشته موضوعات هستهیی دارم باید درباره این موضوع برنامههای ویژهای داشت. در دقیقه ۹۰ هر طرفی که نفس بیشتری داشته باشد برنده موضوع است، ما نباید آقای روحانی را در تنگنایی قرار دهیم که به صورت فوری و فوتی بخواهد این موضوع را حل کند.
به گزارش ایسنا غلامرضا آقازاده با اشاره به تحولات در بحث هستهیی در سال ۸۷، گفت: در آن مقطع نشانههایی از سوی غربیها برای حل موضوع دیده شد و رهبری جلسهای ترتیب دادند که من هم در آن شرکت داشتم و نظراتم را گفتم مبنی بر اینکه میتوان با رویکرد جدید که از سوی غربیها مطرح شده است مساله را پیش برد و رهبری تصمیم گرفتند که رویکرد غربیها مورد توجه قرار گیرد و ما دنبال مساله برویم اما برخی زیر بار قضیه نرفتند.
وی اظهار کرد: معتقدم لازم نبود هزینههای سالهای بعد از ۸۷ به کشور تحمیل شود.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به اینکه چه کسی و یا به چه دلیلی آن رویکرد عملی نشد، گفت: رییسجمهور نظر موافق با آن رویکرد نداشتند و اختلاف بنده با آقای احمدینژاد هم از همین جا شروع شد. آقای احمدینژاد تحلیلهایی داشتند و فکر میکردند نباید به سمت آن رویکرد برویم.
آقازاده از بیان جزئیات رویکرد و پیشنهاد غربیها در سال ۸۷ خودداری کرد.
وی با بیان اینکه آقای روحانی در جریان جزئیات مساله هستند و میتواند با تیمی که تشکیل میدهد این موضوع را با رویکردی صحیح به نتیجه برسانند، افزود: ما در سال ۸۷ اعتقاد داشتیم از لحاظ فنی به قابلیت لازم در عرصه هستهیی رسیدهایم و بعد از آن موضوع ابعاد توسعهای پیدا میکند. ظرفیتی که در زمینه هستهیی در کشور ایجاد شده است به نقطهی قابل قبولی رسیده و دنیا هم متوجه این مساله شده است. دانش هستهیی با تمام مشقتهایش بومی شده است و معتقدم میتوان با مشارکت دیگران در این عرصه پیش برویم و به جای آنکه هزینه بدهیم، پیشرفت کنیم.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان با تاکید بر اینکه باید وارد یک مذاکره جدی با ۱+۵ شویم، گفت: مساله اصلی بین ما “اعتمادسازی” است. هم آنها و هم ما باید به سمت اعتماد متقابل رویم و بیاعتمادیهای شکل گرفته را رفع کنیم. تیم آقای روحانی باید وارد مباحث عملی و جدی شوند. همچنین توصیهام به غربیها این است که اعمال تحریمها کارآیی ندارد، آنها هر کاری که میتوانستند انجام دادند اما دیدند که اراده کنار گذاشتن فعالیتهای هستهیی در ایران وجود ندارد. غربیها باید بیشتر از آنکه به تهدید و تحریم علیه ایران بپردازند جنبههای عملی تفاهم و تعامل را فعال کنند. البته من معتقدم غربیها به این مساله نیز توجه دارند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید