پیام عبدالله نوری به آقای دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری منتخب
– افتخار این پیروزی، از آن ملت زمانشناس و با درایت ایران است که بار دیگر قدرت عظیم رأی و خواست خود را به نمایش گذارد.
– رمز این پیروزی، همگامی با مردمی رنجدیده، دلزده از تنگناها، دشواری ها، نامردمیها و حصرها و حبس ها بود.
– قدردانی این نعمت و افتخار تنها از راه در کنار مردم بودن و هم سو با خواست مردم گام برداشتن، امکان پذیر است.
– دولت آینده دشواری ها، کارشکنی ها، راه حل ها و تواناییهای اش را بگونه ای شفاف و صادقانه با ملت در میان بگذارد.
– حکومت برای به حداقل رساندن تخلفات باید دست منتقدان و دلسوزان را به گرمی بفشارد و از نقد خود واهمه نداشته باشد.
– حکومت شرایط امن را برای توسعه و رشد احزاب، انجمن های مردم نهاد، مراکز علمی، پژوهشی و رسانه های مستقل و آزاد فراهم آورد.
– رفتار و عملکرد کارگزاران دولت به گونه ای باشد که اعتماد مردم رنج دیده بیش از این خدشه دار نشود.
– “دولت تدبیر و امید” با عقلانیت و شجاعت، مسیر واقعی اصلاحات همه جانبه و تغییرات سازنده، که پیام رسا و بلند رأی ملت در انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ است را، پیگیری نماید.
– انتظار می رود جنابعالی نقشی جدی برای کاهش بی اعتمادی ها و استرس ها و اضطراب ها و گسترش روح اتحاد و همبستگی داخلی ایفا نمایید.
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر ارجمند، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر حسن روحانی
رییس جمهوری منتخب ملت ایران
سلام علیکم
با حمد و سپاس خداوند و درود بر پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان پاک او، پیروزی افتخارآمیز در یازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری ایران را به جنابعالی و همه ایرانیان عزیز تبریک عرض می نمایم و برای شما آرزوی کامیابی، بهروزی و سربلندی دارم. افتخار این پیروزی، از آن ملت زمان شناس و با درایت ایران است که با حضوری آگاهانه و سرنوشت ساز، بار دیگر قدرت عظیم رأی و خواست خود را به نمایش گذارد و رمز این پیروزی، همنوایی و همگامی با نیازها و خواست های راستین مردمی رنجدیده، خسته و دلزده از تنگناها و دشواری ها، تندروی ها و نامردمیها و حصرها و حبس ها بود. آنان که نمایندگان راستین خود را به درستی شناختند و در کوتاه زمان دعوت آنان را لبیک گفتند و با موجی از حضور، حماسه آفریدند و برگی زرین در تاریخ ایران ورق زدند و اعتماد خویش را به شما ارزانی داشتند.
اعتماد اکثریت ملت، نعمتی ارزشمند، سرمایه ای گران بها و افتخاری عظیم و شایسته سپاسگزاری فراوان است که مسئولیتی سنگین نیز در پی دارد. قدردانی این نعمت و افتخار تنها از راه در کنار مردم بودن و هم سو با خواست مردم گام برداشتن و خود را پاسخگوی مردم دانستن، امکان پذیر است.
مردمی که در برنامه، گفتار و شعارهای انتخاباتی جنابعالی روزنه ای از امید یافتند و در میان کسانی که با وعده حل مشکلات پیش قدم شدند، شما را شایسته دانستند و به امید حل آن به “دولت تدبیر و امید” دل بستند و امانت بزرگ ریاست جمهوری با وظیفه سنگین پاسداری از قانون اساسی و حقوق ملت را به شما واگذار کردند، نباید فراموش شوند.
جناب آقای دکتر روحانی؛
اینک مسئولیت بسیار سنگین ریاست دولتی را عهده دار می شوید، که فهرستی بلندبالا از مشکلات و دشواری ها در عرصه های گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیش روی دارد. تورم و گرانی روز افزون، بیکاری، پایین آمدن سطح تولیدات داخلی، تشدید تحریمها و کاهش درآمد های نفتی، بدهی فراوان دولت به بخش خصوصی و کسری بودجه شدید، فساد اداری و حاکم شدن روابط به جای ضوابط، اقتصاد رانتی، رشوه و اختلاس، نابسامانی در روابط خانوادگی و رشد طلاق، گسترش اعتیاد، زوال و افول ارزش های اخلاقی در روابط اجتماعی، تنگناهای سیاسی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، حاکمیت فضای امنیتی و محدودیت آزادی های سیاسی و اجتماعی، حصر و حبس شخصیت های خدوم و ارزشمند ملی، تنش و بحران در روابط خارجی، مواجهه با تحریم های روز افزون و کاهش اعتبار بین المللی، از اهم این مشکلات است که حل تدریجی آن ها برنامه ای دقیق، همتی استوار و کوششی فراگیر می طلبد.
در این راستا، انتظار می رود دولت آینده به توانمندسازی و توسعه همه جانبه ی ایران سرفراز و مردم فرودست حساس باشد و برنامه خود را بر اساس حل گام به گام مشکلات و دغدغه های امروز ایران و مردم طراحی کند و دشواری ها، موانع، کارشکنی ها، کاستی ها، راه حل ها و تواناییهای اش را بگونه ای شفاف و صادقانه با ملت در میان بگذارد و رفتار و عملکرد کارگزاران به گونه ای باشد که اعتماد مردم رنج دیده بیش از این خدشه دار نشود. مردم نیز به خوبی از حجم سنگین مشکلات و دشواری های فرا روی دولت جدید آگاهند.
جناب آقای دکتر روحانی؛
حکومت برای بهره گیری از نظرات گوناگون، کاستن از اشتباهات و به حداقل رساندن تخلفات باید علاقه مند به گسترش آزادی ها باشد و دست منتقدان و دلسوزان را به گرمی بفشارد و از نقد خود واهمه نداشته باشد و فضای باز و شفاف سیاسی را مهمترین عامل رشد و شکوفایی از یکسو و مانع گسترش فساد و تخلف از سوی دیگر بداند و رأی و نظر مردم را ملاک اصلی اعمال خود در نظر بگیرد و در این راستا شرایط امن را برای توسعه و رشد احزاب، انجمن های مردم نهاد، مراکز علمی، پژوهشی و رسانه ها و مطبوعات مستقل و آزاد فراهم آورد.
آموزه ی محوری اعتدال و عقلانیت، اقتضاء می کند “دولت تدبیر و امید” با انتخاب مشی درست، منطقی، شفاف و قابل دفاع و پافشاری بر روی آن، نگران تحلیل ها و واکنش های افراطی نباشد. دولت در اجرای برنامه های کارشناسانه و استفاده از اختیارات قانونی خویش نباید تحت تأثیر فشارها و اتهامات سست، غیرمنطقی و غیراخلاقی قرار گیرد بلکه باید با عقلانیت و شجاعت، مسیر واقعی اصلاحات همه جانبه و تغییرات سازنده، که پیام رسا و بلند رأی ملت در انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ است را، پیگیری نماید.
جناب آقای دکتر روحانی؛
انتخاب شما می تواند زمینه را برای انسجام داخلی و آشتی ملی فراهم آورد و انتظار می رود جنابعالی نقشی جدی در برقراری مذاکرات داخلی برای اعتماد سازی میان جریانات مختلف داخلی و کاهش بی اعتمادی ها و استرس ها و اضطراب ها و گسترش روح اتحاد و همبستگی داخلی ایفا نمایید و روحیه ی خوشبینی و حسن ظن و نشاط را در میان اشخاص، گروه ها و جریانات مختلف و همچنین کل جامعه تزریق کنید. البته همچنان که آگاهی دارید وحدت باید به گونه ای تعریف شود که همه آحاد ملت را با تفاوت ها و اختلافات فکری و سیاسی دربر گیرد تا همگان با دیدگاه های گوناگون در جهت وحدت گام بردارند، چرا که رکن اصلی ایجاد وحدتی فراگیر احترام به اندیشه های مختلف و به رسمیت شناختن تکثرگرایی و وجود نظرات گوناگون است و در این راستا رفع حصرِ جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای کروبی، جناب مهندس میرحسین موسوی و سرکار خانم دکتر زهرا رهنورد و آزادی زندانیان سیاسی از اولویت ویژه ای برخوردار است .
در پایان، بار دیگر انتخاب جنابعالی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم، موفقیت آن جناب را از خداوند منان خواهانم و امیدوارم در طول دوران مسئولیت، همواره در کنار مردم و همسو با خواست اکثریت ملت گام بردارید و عملکرد جنابعالی بگونه ای باشد که در پایان دوره ریاست جمهوری، اعتماد ملت به شما دو چندان شده باشد.
عبدالله نوری
بیست و هشتم خردادماه ۱۳۹۲
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید