ژیان قمیشی مجری پرسابقه برنامه Q از شبکه سراسری کانادا CBC اخراج شد
ژیان قمیشی از شیوه زندگی و سکس در حریم شخصیاش در برابر اتهامات تکان دهندهی تورنتو استار و منابع بی نام و نشان در صفحه فیس بوکاش دفاع کرد. این اتهامات که منجر به اخراج او از شبکه سراسری CBC کانادا گردید، به یکی از رسواییهای پرسر و صدای اخیر این شبکه خبررسانی تبدیل شد.
خبر اخراج ژیان قمیشی (یکی از مشهورترین مجریان برنامه رادیوییCBC کانادا با عنوان «کیو» بسیاری از علاقمندان برنامههای مجری باسابقه Q را شگفتزده کرد. قمیشی که مدتی پیش پدرش را از دست دادهبود و هنوز متاثر از این واقعه بود، با اخراج هفته گذشتهاش و مصاحبه تورنتو استار با سه تن از زنانی که با او رابطه جنسی داشته و از آن به عنوان رابطه سکسی غیرمتعارف در گفتوگوهایشان نام بردهبودند، باعث شد تا او در فیسبوک شخصیاش عکسالعمل نشان دهد و طی توضیحات بلندی از روابط سکسی خود دفاع کند و آن را حریم شخصی خود بداند. او یادآور شد که نوع ارتباط سکسیاش با این زنان رضایت دوجانبه بوده و با تمایل دوسویه انجام میشدهاست.
هر سه زن مصاحبه شونده با تورنتو استار در گفتوگویشان گفتند که حداقل ۲۰ سال از ژیان قمیشی ۴۷ ساله جوانتر بودند و مورد سوء استفاده جنسی و فیزیکی او واقع شدهاند.
همهاین زنان در گفت و گوی خود با تورنتو استار گفتند که قمیشی در قرارهایش بدون رضایت آنها، مورد حمله فیزیکی قرار میگرفتند. آنها مدعی شدند که ژیان قمیشی با دستهای باز یا مشت کرده ما را کتک میزد، مجروح میکرده، ما را به خفگی تا حد مرگ میبرده، با بستن بینی و دهان ما، نفسکشیدن را برایمان بسیار سخت میکرده، و در نهایت در حین عمل جنسی و بعد از آن ما را مورد آزار و اذیت کلامی قرار میدادهاست.
متن گفت و گوی تورنتو استار با این زنان طولانی است. تمام این زنان تحصیلکرده و شاغل هستند و گفتند که اعمال قمیشی آنها را دچار شوک کردهاست.
زنی دیگر که مدعی است مورد آزار مشابه قرار گرفته میگوید قبل از رسیدن روز ملاقات با قمیشی او به من هشدار داد که «من در سکس کاملاً تهاجمی عمل خواهم کرد».
ژیان قمیشی میگوید اعتبار او لکه دار شده و بابت اخراج هفته گذشته خود از طریق وکیلاش مبلغ ۵۰ میلیون دلار از مدیر شبکه ملی خبررسانی کانادا (CBC) اعاده حیثیت کردهاست.
قمیشی در بخشی از نامه خود در فیسبوک شخصیاش مینویسد: «من همیشه علاقهمند به شیوههای متنوع سکس در حریم خصوصی اتاق خوابم بودهام، اما فقط در روابط جنسیای که با رضایت متقابل و مبتنی بر توافق و رضایت طرفین باشد و برای هر دو طرف هیجان انگیز باشد، عمل میکردم.»
وی ادامه میدهد: «اجازه بدهید اول بگویم که سلیقه من در اتاق خواب ممکن است خوشایند برخی از مردم نباشد. آنها ممکن است عجیب و غریب، فریبنده، غیرمتعارف، عادی، و یا آشکارا برای دیگران توهین آمیز باشد… اما این زندگی خصوصی من است… و هیچ کس، و قطعا هیچ کارفرما، نباید بر آنچه که افراد براساس رضایت دونفره در زندگی خصوصی خود انجام میدهند، تسلط و احاطه داشته باشد».
قمیشی در فیس بوک خود گفت که مدیرانش در CBC به او حق انتخاب دادند که «به دور از هیاهو و بی سر و صدا کارش را با این شبکه سراسری خاتمه دهد و یا اینکه او اخراج می شود». او تصمیم گرفت که بیسر و صدا کارش را ترک نکند و به اذهان عمومی گفته نشود که خروج قمیشی از CBC تصمیم خودش بودهاست. به این ترتیب، او اخراج و از برنامهاش Q کنار گذاشته شد و از وارد شدن به ساختمان منع شده و از همکارانش جدا ماند.
ژیان قمیشی (متولد ۱۹ خرداد ۱۳۴۶ – لندن – انگلستان)، مجری رادیو و تلویزیون، نویسنده، موسیقیدان و برنامهساز ایرانی تبارِ کاناداییست و در شهر تورنهیل، در استان انتاریو بزرگ شدهاست. او هم اکنون در تورنتو مستقر و مجری یک برنامه رادیو- تلویزیونی روزانه ملی و فرهنگی است. این برنامه که به نام استودیو کیو از رادیو سیبیسی یک و کانال تلویزیونی بولد پخش میشود، در سال ۲۰۰۷ با همکاری ژیان قمیشی تهیه شده و امروز یکی از پرطرفدارترین برنامههای فرهنگی کانادا است و بالاترین درصد مخاطب رادیویی را در برنامه صبحگاهی سیبیسی دارد.
قمیشی با بسیاری از شخصیتهای معروف بینالمللی، از نخستوزیر تا ورزشکاران و هنرمندان بنام مصاحبه کردهاست. در بین این افراد میتوان ازوودی آلن، گروهامجیامتی، وان موریسون، سلمان رشدی، کریستوفر هیچنز، جین فوندا، عباس میلانی، گروه د کیلر، گروه درتی پروجکتر، گروهرادیوهد، باربارا والترز، لوس کامپنسینوس، برایان ویلسون، پل مککارتنی، تام ویتس، نیل یانگ، اپاشی ایندین، ویلیام شاتنر، جدی لی، الکس لایفسان از گروه راش، فیلیس دیلر و یک مصاحبه تلویزیونی اختصاصی با لئونارد کوهن، نام برد.
او برادر زاده ی سیاوش قمیشی خواننده ایرانی است. قمیشی مجری چندین برنامه مستند تلویزیونی از جمله: پایان (به انگلیسی: the End)، اسکر دوت، و فیلانتروپی ایانسی بودهاست. او همچنین به مدت سه سال مجری برنامه پلی، در تلویزیون سیبیسی بود که این برنامه موفق به کسب جایزه گیمینی شد.
در سال ۲۰۰۲، قمیشی توسط شبکه تلویزیونی سیبیسی نیوز ورد به منظور تهیه برنامه تلویزیونی استخدام شد. این برنامه فرهنگی به موضوعات هنری در کانادا و سایر کشورهای جهان میپردازد. تا کنون سه فصل از این برنامه نمایش داده شده. قمیشی، همچنین مسئول اجرای گزارش هفتگی و تفریحی کانادا – هماکنون در تلویزیون تورنتو بوده است.
سال ۲۰۰۶، قمیشی مستند پایان را تهیه کرد. این مستند به بررسی اثرات پیشرفت تکنولوژی بر روی تلویزیون، رادیو، مجله و روزنامه و آینده رسانهها میپردازد. او همچنین مجری چند برنامه رادیویی مثل ۵۰ ترک و ۵۰ ترک کانادایی بر روی شبکه رادیویی سیبیسی یک و دو بود. از پایان سال ۲۰۰۵ تا بهار سال ۲۰۰۶، قمیشی مجری برنامه نشنال پلی لیست بر روی امواج رادیو یک و از ۱۶ آوریل ۲۰۰۷، مجری برنامه استودیو کیو از رادیو سیبیسی یک بودهاست. این برنامه رادیویی در ساعتهای ۱۰ صبح و ۱۰ شب در سراسر کانادا و توسط چند رادیوی امریکایی مثل رادیو وبز در شیکاگو و رادیو وادت در دتروا پخش میشود.
قمیشی گفتگو و مصاحبههای مختلفی با افرادی مثل فرانسیس فورد کوپولا، جین گودال، باب گندلف، مایکل مور، رادیوهد، جیمی والس و نخست وزیر سابق (کانادا) پل مارتین داشتهاست. او همچنین مجری برنامههای دیگری مثل، گریت کاندین میوزیک، دریم، ایدلز & آیکونز و اوپنینگ نایت بوده.
در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۴ سی بی سی به همکاریاش با این مجری تلوزیونی پایان داد. سی بی سی دلیل این کار را «رسیدن اطلاعاتی به دستشان که مانع از همکاریشان با ژیان» میشود اعلام کردند. او نیز در پی این رخداد اعلام کرد که طرح دعوی ۵۰ میلیون دلاری بر علیه این شبکه خواهد کرد. او همچنین در صفحه شخصی خود در فیسبوک درباره این رخداد توضیحاتی ارائه کرد.
در سال ۲۰۱۰، مجله سلام (به انگلیسی Hello ) از ژیان به عنوان یکی از زیباترین مردان کانادا یاد کرد.
—————–
ترجمهی این خبر از روی گزیدههایی از «ونکوور ابزرور» و «تورنتواستار» صورت گرفته و اطلاعات پیرامون امعرفی او از ویکی پدیا ژیان قمیشی وام گرفته شدهاست.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید