چهارچوب بلندترین ساختمان چوبی جهان در دانشگاه بریتیش کلمبیا کامل شد
شهرگان: هفته گذشته آخرین قطعه چهارچوب بلندترین ساختمان چوبی جهان در پردیس پوینت گری دانشگاه بریتیش کلمبیا کامل شد تا با آغاز کار بر نما و بخشهای داخلی ساختمان، این خوابگاه در سپتامبر سال آینده و با شروع سال تحصیلی تازه، در اختیار ۴۰۴ دانشجوی دانشگاه قرار بگیرد.
با توجه به نگرانی از آتشسوزی در این ساختمان بلندمرتبه، از چوبی با عایقهایی متفاوت از چوبهای مرسوم در ساختمانسازی منطقه، در ساخت این برج استفاده شده است. همچنین لایههای عایق بیشتری در دیوارهای این بنا به کار گرفته شدهاند.
این برج ۱۸ طبقه، با ۲۷۲ واحد استودیو و ۳۳ واحد چهار خوابه، بخشی از برنامه یوبیسی برای گسترش خوابگاهها در محوطه پردیس این دانشگاه است. این ساختمان علاوه بر اینکه خوابگاه دانشجویان خواهد شد، مکانی برای دانشجوها و محققهاست تا بتوانند برای مطالعه و فعالیتهای علمی و فرهنگی از آن سود ببرند.
دولت بریتیش کلمبیا در سال ۲۰۱۵ قانون ساختمانسازی استان را بازبینی کرد تا به یوبیسی اجازه ساخت این ساختمان داده بشود. این مقررات تازه، نگرانیها در موضوع امنیت و سلامت دانشجوها در اقامت در ساختمانی بلندمرتبه از جنس چوب را در خود لحاظ کردهاند.
مقررات پیشین اجازه ساخت ساختمانهای چوبی بلندتر از شش طبقه را نمیداد.
ساخت چهارچوب این ساختمان ۹ ماه زمان برده است که نصف زمان مرسوم برای ساخت برجی به این ابعاد از جنس بتون و آهن است. استفاده از چوب به جای بتن به معنای عدم تولید ۵۰۰ تن گاز دی اکسید کربن است و ساخت این بنا را تبدیل به اثری با آلایندگی کمتر از ساختمانسازی مرسوم ساخته است.
پیشبینی شده که ساخت این برج برای یوبیسی، ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار هزینه در بر داشته باشد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.