Advertisement

Select Page

گفت و گو با گروه موسیقی کرشمه به انگیزه تور موسیقی در کانادا

گفت و گو با گروه موسیقی کرشمه به انگیزه تور موسیقی در کانادا

شهرگان: پس از اجرای موفق اولین برنامه گروه موسیقی کرشمه در سال ۲۰۱۰ با ارکستر سمفونی ونکوور و صدای هنرمند آوازی ایران علیرضا قربانی، این گروه در سال گذشته نیز برنامه موفق دیگری به سرپرستی سعید فرج‌پوری آهنگساز و نوازنده چیره‌دست کمانچه و قطعات آوازی علیرضا قربانی اجرا کرد.  امسال برای سومین سال متوالی گروه موسیقی کرشمه برنامه جدیدی را به سرپرستی حسین بهروزی‌نیا نوازنده و آهنگساز صاحب نام و با همکاری علیرضا قربانی در قطعات آوازی و تصانیف، اجراء خواهد کرد.

هنرمندان ونکووری ما در اجرای کنسرت امسال فقط به ونکوور اکتفا نکرده و در اکثر شهرهای برزگ کانادا از جمله مونترال، اتاوا، تورنتو و ویکتوریا این برنامه را به اجراء در خواهند آورد تا کنسرت پایانی خود را در روز ۱۳ ماه می در ونکوور اجرا کنند.

تور موسیقی گروه کرشمه در کانادا، انگیزه این گفت و گو است که در پی می‌خوانید:

گروه موسیقی کرشمه در حال تمرین در مرکز هنری نوا - ونکوور

برنامه‌های گروه موسیقی کرشمه در سال ۲۰۱۲ چیست و چه تغییر و تحولی در گروه به وجود آمده‌است؟

رامین: گروه کرشمه در سال ۲۰۱۲ شامل اعضای بیشتری هستند که اعضای اصلی عبارتند از ارژنگ عطاالهی، خودم (رامین بهرامی)، البرز رحمانی، سینا اتحاد و سهراب صائب.

گروه کرشمه امسال در اجرای برنامه‌های موسیقی تنها به شهر ونکوور اکتفا نکرده بلکه تور موسیقی سراسری کانادا را شروع کرده و اولین برنامه‌ ما در چهارم ماه می در شرق کانادا اجرا می‌شود و به ترتیب در شهرهای اتاوا، مونترال و تورنتو ادامه می‌یابد تا در هفته بعد در تاریخ دوازدهم ماه می در ویکتوریا و سپس سیزدهم می در شهر خودمان ونکوور این تور به پایان می‌رسد.

مهم‌تر از همه، دوستانی که ما افتخار این را داریم در خدمت‌شان باشیم آقای علی رزمی هستند و همچنین افتخار همکاری با آقای بهروزی‌نیا را داریم که دوست خوبی برای همه همکاران ما در گروه کرشمه هستند و کارهای ایشان را همراه با آقای علیرضا قربانی خواننده مهمان در گروه اجرا می‌کنیم.

شما با آقای علیرضا قربانی، قبلا هم برنامه اجرا کردید، تفاوت این برنامه با برنامه سال پیش چیست؟  چه کارهای جدیدی اجراء خواهد شد.

البرز: در واقع این سومین همکاری ما با آقای قربانی خواهد بود.  شروع این همکاری بر می‌گردد به سال ۲۰۱۰ که اجرای مشترک با ارکستر سمفونی ونکوور داشتیم و پارسال هم (۲۰۱۱) که در گروه کرشمه – در واقع با آقای فرج‌پوری که به عنوان سرپرست و میهمان گروه کرشمه بودند – آقای قربانی هم‌چنان حضور داشتند.  امسال با استفاده از قطعاتی از جناب بهروزی‌نیا را در دو بخش اجرا می‌کنیم.

بخش آواز ابوعطا و بخش آواز دشتی.  در قسمت ابوعطا، ساخته‌ها و تنظیمات قطعات کاملاً از جناب بهروزی‌نیا است و در بخش دشتی هم یکی از تصنیف‌ها ساخته جناب بهروزی‌نیا است و دو تا از تصنیف‌ها، قدیمی هستند که به گوش مردم ممکن است، کمی آشناتر بیاد ولی با تنظیم جدید که شور و حال خاصی به این دو تصنیف می‌دهد و تنظیم آن باز از آقای بهروزی‌نیاست.

در واقع این قطعات برای اولین بار در ونکوور اجرا میشوند؟

البرز: این قطعات قبلا توسط خواننده دیگری هم سال‌ها پیش اجرا شده ولی اولین خواننده مرد که این قطعات را اجرا خواهند کرد آقای قربانی هستند که برای اولین بار در کانادا اجرا خواهد شد.

 

یعنی قبلا خوانندهاش خانم بوده؟

البرز: بله. قبلاً با صدای خانم بوده.

 

کدام خواننده خانم این قطعات را خوانده؟

 البرز: بعضی از این قطعات را خانم پریسا اجرا کردند و یک تعداد قطعات جدیدتری هست که ساخته‌هایش قبلا اجرا نشده و در این کنسرت اختصاصاً آقای علیرضا قربانی اجرا خواهند کرد.

 

سهراب صائب: پرسیدید تفاوت برنامه امسال با سال قبل در چیست. من دوست دارم اما از شباهت‌ها بگویم که بر مبنای همان تفکری است که گروه کرشمه از ابتدای تشکیل شدن خود داشت.  این که بتواند از نیرو، هنر و تکنیک تمام عزیزان هنرمندی که در شهر ونکوور هستند، استفاده کند.  و این هدف به سمت بهتر شدن در اجرای کار از لحاظ همکاری و همیاری بین نیروهای هنری حاضر در شهر است. هم چنین متناسب با خواسته‌های مخاطبان ما، تا بتوانیم این کار را بهتر انجام بدهیم.

از سال‌های اول به وجود آمدن گروه کرشمه، سعی کردیم آن را انجام بدهیم. این که تا چه حد موفق بودیم، فکر می‌کنم گذر زمان در این چند سال گذشته با افزایش مخاطبان ما و به‌کار بستن نظرات آن‌ها، باعث شده تا ما به سوی بهتر شدن پیش برویم.  همکاری و لطف بزرگ استادهایی که در شهر هستند، آقای بهروزی‌نیا و آقای فرج‌پوری در اجرای سال گذشته شامل حال ما شده و هم چنین در اجرایی که با ارکستر سنفونیک داشتیم، از همکاری، همیاری و لطف جناب استاد کامبیز روشن روان، بهره‌مند شدیم و هم چنین نوازندگان مهمانی که همیشه در کنار ما بودند و هستند.  آقای علی رزمی که همیشه محبت داشتند و هیچ وقت جواب نه، به ما ندادند.  و دوستان عزیزی که در گذشته با ما همکاری داشتند.  در واقع این تفکر، همان چیزهایی است که در ابتدا تشکیل این گروه داشتیم و داریم و می‌خواهیم پیش ببریم.

قربانی: به نظر من تفاوت‌اش در رپرتواری است که توسط آهنگساز درنظر گرفته شده.  آهنگساز این برنامه آقای بهروزی‌نیا هستند و در دو قسمت اجرا خواهد شد.  در سال گذشته بخش با کلام در یک بخش بود و بخش موسیقی تنها در بخش دیگر، ولی امسال تفاوت این است که هر دو بخش، با کلام همراه است و کلام بخش‌های زیادی را به خودش اختصاص می‌دهد. چه بخش‌هایی آوازی و چه بخش‌هایی که قطعات آوازی تنها همراه با ساز و آواز یا آوازهایی که روی قطعات ارکسترال خوانده می‌شود. در واقع تصنیفی که وجود دارد چه از اشعار مختلف حافظ گرفته تا نظامی چه در قطعات ریتمیک و تصانیف و چه آوازهایی که خوانده می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.  دوستان که تقریبا همان‌ها هستند با تغییرات جزیی به غیر از آهنگساز که آقای بهروزی‌نیا هستند.

چه بخشهایی تازه و برای اولین بار هستند؟

قربانی: بخشی که در یک رپرتوار داریم اجرا می‌کنیم، خیلی سال‌های قبل اجرا شده که از کارهای آقای بهروزی‌نیا هست و فکر می‌کنم با گروه دستان اجرا شد.  یک بخش آن هم تازه است که اجرا نشده و یک بخش هم که قبلاً اجرا شده و آقای ملک مسعودی آن را خوانده که کار آقای فرهنگ‌فر است و آقای کیانی‌نژاد هم آن را تنظیم کرده بودند.  دو تا از تصنیف‌ها را نیز می‌دانم که خانم پریسا خواندند.

 

آقای بهروزینیا در قطعات جدیدتان شعر کدام شاعر را انتخاب کردید؟

بهروزینیا: شعرهای نظامی گنجوی را برای قسمت اول انتخاب کردم.

در گروه امسال، چند چهرهی غایب میبینیم؟

البرز: از دوستانی که در گروه ما غایب هستند، جا دارد که در همین جا از دوست خوب‌مان آقای علی سجادی یاد کنیم که جزو پایه‌گذاران گروه کرشمه بودند و در این برنامه جایشان خالی هست.  در واقع پس از اجرای سال ۲۰۱۱ بود که ایشان از گروه کرشمه جدا شدند. این بخش بد برای گروه بود که سال گذشته یکی از نوازندگان خوب عود و از پایه‌گذاران گروه از پیش ما رفت و در مقابل بخش خوب هم داشتیم که یکی از بهترین نوازنده‌های عود ایران و یکی از آهنگ‌سازان کشورمان آقای بهروزی‌نیا به عنوان نوازنده و سرپرست گروه کرشمه با ما همکاری می‌کنند.  و امیدواریم این همکاری ایشان هم چنان ادامه پیدا کند.

جناب بهروزینیا، شما از تجربه همکاریتان با گروه کرشمه بگوئید؟

بهروزینیا: من سال‌هاست که نشان دادم از نوازندگان جوان‌تر و احتمالا کسانی که نام کم‌تری دارند حمایت می‌کنم.  جا دارد از نیما مهندسان که از ابتدای تشکیل گروه کرشمه بودند، نام ببرم چون این گروه را در واقع ایشان با نام کمند دور هم جمع کرد.  خوب، تقریبا همین افراد بودند و بعد تغییر نام پیدا کرد به نام کرشمه و با یک ترکیب دیگری شروع کردند.

چرا آقای نیما مهندسان همکاریشان را ادامه ندادند؟

بهروزینیا: آقای مهندسان از این شهر به جای دیگری مهاجرت کردند.  من یادم است که از همان روزهای اول دوست داشتم که هم‌چین گروهی شکل بگیرد. من خودم با این گروه نبودم و همکاری نداشتم، ولی خیلی تشویق می‌کردم که این‌ها دور هم باشند و گروه در ونکوور همکاری خودشان را ادامه بدهند.  به دلایلی که خود گروه در واقع می‌دانند و زیاد به من ربطی ندارد، اخیراً آقای سجادی که از نوازندگان خوب هم هستند، از این گروه جدا شدند و این خیلی باعث ناراحتی من شده بود که چرا این گروه باید از هم جدا شوند.  برای این که این گروه بتواند دوباره دوام داشته باشد و به کار خودش ادامه بدهد، من پیشنهاد کردم که حاضرم کمک کنم به بقای این گروه.  خوب افراد این گروه همه از دوستان عزیز من هستند، جدا از کار نوازندگی، من فکر می‌کنم دوستی است که باقی می‌ماند.  کنسرت‌های این‌چنینی در دو سال آینده، سه سال آینده، دهها کنسرت دیگر اجرا می‌شود. چیزی که باقی می‌ماند، فقط دوستی‌هاست، همکاری‌ها و خاطرات خوب.  بعد از اتمام این برنامه باز هم در تلاش خواهم بود که این گروه دوباره ترکیب قبلی‌اش را حفظ کند و افرادی که گروه را ترک کردند، باز گردند و خود من هم همکاری‌ام را با این گروه ادامه بدهم و عضو گروه کرشمه شوم.

 

البرز: من دوست دارم یک تشکر ویژه از طرف گروه کرشمه از جناب آقای قربانی داشته باشم.  چون این افتخار همکاری مجدد را برای سومین بار با ایشان داریم.  در واقع برای اولین بار گروه کرشمه دارد با آقای علیرضا قربانی به تور موسیقی در شهرهای عمده کانادا می‌رود و جهت آگاهی علاقه‌مندان موسیقی ایرانی عرض کنم که این برنامه، کاری متفاوت‌تر از برنامه‌های قبلی است و گروه بهتر کار کرده و کارها بهتر جلو رفته.  من نسبت به برنامه‌های قبلی، خیلی امیدوارتر هستم.

در ارتباط با صحبت‌های آقای بهروزی‌نیا با اشاره به جدا شدن آقای سجادی از گروه که فرمودند با آمدنشان در واقع منجر به بقای گروه شدند تا هم کمکی باشند و هم این گروه دوام یابد، من ضمن احترام به صحبت‌های جناب بهروزی‌نیا باید عرض کنم که با رفتن یک نفر از گروه، معمولاً بقای گروه به‌خطر نمی‌‌افتد.  ما بعد از رفتن آقای سجادی از گروه هم، در فستیوال‌های موسیقی ونکوور برنامه اجرا کرده بودیم.  اما واقعیت این است که با اضافه شدن استاد بهروزی‌نیا در این برنامه، کیفیت کار از نظر صدا‌دهی برنامه، جدیت گروه روی بهترین‌ها، خیلی خیلی بیشتر از گذشته شده و ما از این اتفاقی که افتاده، بی‌نهایت خوشحال و سپاسگزار جناب بهروزی‌نیا هستیم.

 

علی رزمی: من خیلی خوشحال هستم که با گروه کرشمه همکاری می‌کنم.  من همه نوع موسیقی را دوست دارم از سنتی تا فیوژن،  بنابراین سعی می‌کنم که در همه زمینه‌ها شرکت داشته باشم و از همه‌شان در زمان خودش، سعی می‌کنم لذت ببرم.  خوب، دوستان خوبم که گروه کرشمه را تشکیل می‌دهند و زیر سرپرستی آقای بهروزی‌نیا، همکاری واقعاً خیلی لذت بخش است و من خیلی خوشحال هستم.

با توجه به نوازندگان خوبی که در شهر ونکوور هستند، فکر میکنید خوانندگانی که از جاهای دیگر دنیا به کانادا میآیند، با توجه به هزینههای سنگین پروازهای هوایی و مشکلات گرفتن ویزا و . . .  آیا هنوز نیاز است که خواننده همراه با گروه نوازندگان خودش سفر کند؟

بهروزینیا: اگر آهنگساز در این جا حضور داشته باشد و اعضای گروه هم این جا باشند، می‌شود که این کار، انجام شود.  مثل همین ترکیبی که الان داریم می‌رویم جلو.  خواننده‌ای که در ایران یا هر کجای دیگر دارد زندگی می‌کند، می‌تواند فقط چند روز جلوتر از اجرای برنامه وارد این شهر شود و تمرینات گروهی را با همدیگر انجام بدهند.

اما زمانی است که گروهی در ایران دارد تمرین می‌کند و خواننده هم با آن‌ها تمرین کرده و با هم دارند طرح جدیدی را پیاده می‌کنند. خواننده، نوازنده و آهنگساز همه با هم هستند و سطح نوازندگی‌ها هم در آن جا مشخص هستند.  گروهی تشکیل شده و با یک انگیزه دیگری و یک سطح کاری دیگری کنار هم هستند.  بنابراین ممکن است با یک گروه نوازنده دیگر و یا خواننده دیگر اصلا نتوانند از نظر سطح کاری با هم جور در بیایند.  آهنگسازی‌هایی که می‌شود در سطح تفکر آن گروه هست و آن برنامه را، خود اعضای آن گروه دوست دارند اجرا کنند تا احتمالا بیایند در ونکوور و آهنگساز نت‌اش را بفرستد این جا و بگوید شما آماده باشید.  ممکن است عملی هم باشد ولی نقاط ضعف آن خیلی زیاد خواهد بود.

قربانی: من در پایان آرزوی موفقیت می‌کنم به خصوص برای این گروه.  گروهی که فعال است و با عشق دور هم جمع شدند و سعی کردند در خارج از ایران کار جدی بکنند تا تمام سختی‌ها و مشکلاتی که دارد.  همه ما می‌دانیم و تعارف هم نداریم در این قضیه.

تک‌تک دوستان که در این گروه هستند از دوستان بنده هستند و فکر می‌کنم که با تمام سختی‌هایی که وجود داشته تصمیم گرفتند که این کار را به صورت جدی و حرفه‌ای ادامه بدهند.

مهمترین نکته برای گروه نوازی و یک کار تیمی به خصوص در خارج از ایران و تمام آن‌هایی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند.  این موضوع هم خیلی سخت است و معمولا یک گروه پایدار نمی‌ماند.  تقریباً  در خارج از ایران چه در اروپا و چه در آمریکا، گروه موسیقی ثابتی نداریم و این بخش، خیلی بخش مهم است و امیدوارم با انرژی بیشتر بچه‌های گروه کرشمه دور هم جمع شوند و کار را جدی‌تر بگیرند و از صمیم قلب برایشان آرزوی موفقیت دارم. به خصوص که با تک‌تک آن‌ها دوستی تقریبا عمیقی به جهت عاطفی برقرار کردم و برای من مایه خرسندی است.

سهراب صائب: اجرای روز ۱۳ می مصادف است با روز مادر و انتخاب این روز در واقع به همین مناسبت بوده‌ تا روز مادر نیز آنچنان که در استحقاق مادران ست، گرامی داشته‌شود.  در پایان لازم می‌دانیم از همه دوستان پشتیبان برنامه گروه کرشمه، و هم‌چنین از پشتیبان اصلی آن آقای امیر کواکب نهایت سپاس را به عمل آوریم.

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

۱ Comment

  1. Kareem

    We are pleased to have a remarkable record
    of on time, professional Chicago Wedding event DJ services.

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights