بهشت مالیاتی بیسی برای شرکتهای بزرگ
شهرگان: مقالهای تازه از نیویورک تایمز در کنار حکم دادگاه استیناف بیسی بدل به جنجالی تازه برای دولت محافظهکارِ لیبرال حاکم بر استان بریتیش کلمبیا شد: آیا بیسی تبدیل به یک بهشت مالیاتی برای شرکتهای بزرگ شده است؟
حکم دادگاه استیناف بیسی عیان ساخت تیدی بانک، بانک ثروتمندی که امسال ۲.۵ میلیارد سود در اولین فصل سال اعلام کرده است، در سال ۲۰۱۲ میلادی در بریتیش کلمبیا درخواست ۲.۸ میلیون دلار بازگشت مالیات به دولت استانی داده بود و با موفقیت این رقم را از مالیاتهایش کسر کرده بود.
متن کامل حکم دادگاه استیناف بیسی را در اینجا به زبان انگلیسی بخوانید
در همین سال، تیدی بانک ۶.۴۷ میلیارد دلار سود به سرمایهگذارهایش اعلام کرده بود.
نیویورک تایمز که پیشتر با بررسی نحوه دریافت کمکهای مالی سیاستمدارها، به بیسی کلمبیا لقب «غرب وحشی پول در سیاست» را داده بود، در مقاله تازهای با عنوان «وسوسه تجارت در بریتیش کلمبیا: صحنه مبهم معافیتهای مالیاتی،» سراغ این سوژه رفته است که چطور در استان، گسترهای از معافیتهای مالیاتی به ثروتمندترین شرکتها تا ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی اهداء میکند.
در همین زمینه در شهرگان بخوانید: در سواحل غرب وحشی یا پول در سیاست بریتیش کلمبیا؛ حزب لیبرال بیسی، پول مالیاتدهندگان و چگونگی دریافت کمکهای نقدی؛ پول در سیاست: تمسخر در نیویورک، عقبنشینی در بریتیش کلمبیا؛ هک شدن وبسایت حزب لیبرال و مشکل کمک مالی صنعت سوختهای فسیلی
میلیونها دلار برای عدم تولید شغل
مقاله نیویورک تایمز با آنچه بیسی بدان مشهور است – منظرههای خارقالعاده طبیعت و شهرهایش، همچنین بازار متورم مسکن و گوناگونی فرهنگیاش – شروع میشود و سپس سراغ موضوعی میرود که استان برایش در بین عامه جامعه معروف نیست.
متن کامل مقاله نیویورک تایمز را به انگلیسی در این لینک بخوانید
اینکه بهخاطر حفظ روند سرمایهگذاری و تولید شغل، استان معافیتهای مالیاتی گوناگونی به شرکتهای بزرگ میدهد. هرچند ۱۴۰ میلیون دلار کانادا که استان برابر یافتههای نیویورک تایمز از ۲۰۰۸ میلادی تاکنون خرج این معافیتها کرده، آنچنان شغلی برای استان درست نکردهاند.
نیویورک تایمز مینویسد که استان اسم شرکتهای حاضر در این برنامه را اعلام نمیکند، هرچند وزیر اقتصاد استان میگوید که ۸۲ شرکت در این برنامه حاضر هستند.
دولت استانی میگوید این برنامه قرار است تا ۱۳ هزار شغل در استان درست کند. هرچند نیویورک تایمز تخمین میزند که تنها مابین ۱۲۲ تا ۳۰۰ شغل توسط این برنامه تاکنون درست شده باشند.
برنامهای به اسم «مزیت بیسی»
آنچه نیویورک تایمز بر رویش دست گذاشته است، برنامه «مزیت بیسی» است که توسط مرکز بینالمللی تجارت ونکوور اداره میشود.
آنطور که در وبسایت این مرکز آمده است، این مجموعه، یک برنامه غیر انتفاعی است که از ۱۹۸۶ تاکنون در حال فعالیت است. هدف اصلی این مجموعه هم تبلیغ بریتیش کلمبیا به عنوان یک موقعیت مطلوب برای تجارت بینالمللی است.
در ادامه این توضیح، گفته شده که این مجموعه در حقیقت یک برنامه مشوق مالیاتی است تا بتواند سودمندیهای مختلف بیسی، از جمله مکانی برای سرمایهگذاری، کارهای آموزشی و چندزبانی را مطرح کند و فضا را برای شرکتهای ارتباطات و فنآوری، انرژی پاک در کنار سطح بالای زندگی باز کند.
صحنه یورش بیسی دموکرات
بیسی دموکرات، رقیب اصلی حزب لیبرالهای امروز بریتیش کلمبیا معروف به لیبرالهای بیسی، از یک سو از این خبرهای تازه برای تبلیغات بیشتر برای انتخابات سود برده است، از آن سو خواستار بررسی این برنامه شده است و آن را یک طرح مبهم برای فرار مالیاتی خوانده است.
این حزب خواستار این شده است تا ممیز جنرال (auditor general) استان این برنامه را بررسی کند.
کریستی کلارک اتهامهای مطرح شده را رد کرده است و بر حمایت خود از این برنامه پافشاری کرده است و آن را مفید برای اقتصاد استان خوانده است.
در بیانیهای که حزب لیبرالهای بیسی از طریق ایمیل به سیبیسی داده است، گفته شده که برابر آمارهای ده سال پیش، «این برنامه ۱ هزار و ۱۴۰ شغل مستقیم و غیر مستقیم مابین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ درست کرده است… بهتنهایی ۱۲ میلیون دلار درآمد مالیاتی بیشتر برای دولت خلق کرده است.»
سیبیسی در ادامه مطلب خودش توضیح میدهد که این برنامه، برای دو سال نخست حضور شرکتهای بزرگ در استان، تا ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی به آنها میدهد و سپس تا ۲۵ درصد مالیاتهای آنها را در پنج سال بعدی نادیده میگیرد.
همین معافیتها فقط در سال ۲۰۱۲ فقط برای بانک تیدی که در تورنتو مستقر است، ۲.۸ میلیون دلار معافیت مالیاتی درست کرده است.
این سوال باقی است که چرا بایستی ثروتمندترین مجموعههای سرمایهگذاری کانادایی و غیر کانادایی که سودهای بالایی از فعالیت خود در استان دریافت میکنند، از معافیتهای مالیاتی این برنامه بهرهمند بشوند.
در میان نامهایی که تاکنون مشخص شده از این برنامه استفاده میکنند، نام بانک سلطنتی کانادا (آربیسی)، بانک سلطنتی کانادایی تجارت و مجموعه سرمایهگذاری اسکوشیا دیده میشود.
در میان نامهای خارجی، بانک چین، بانک اچاسبیسی و همچنین بانک کیایبی هانا از کره جنوبی دیده میشوند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید