معرفی قوانین جرمزدایی از مصرف تفریحی ماریجوآنا
پنجشنبه پیش از آخر هفته عید پاک، حزب حاکم لیبرال لایحه پیشنهادی قانون کانابیس را همراه با تغییرات پیشنهادی در مقررات رانندگی، تقدیم به پارلمان کرد.
بدین شکل یکی از مهمترین قولهای این حزب به واقعیت تقدیم شد: کانادا که از اولین کشورهای جهان در زمینه جرمانگاری کانابیس و محصولات حاوی آن است، پیشتر مصرف دارویی ماریجوآنا را آزاد اعلام کرده بود و برابر حکم دادگاه عالی کانادا، افرادی که مجوز پزشک داشته باشند، همینالان هم میتوانند قانونا در خانه بوتههای کانابیس کشت کنند.
برابر آنچه پیشتر شبکه سیبیسی منتشر کرده بود، برنامهریزی دولت فدرال بر این است که تا ابتدای جولایی ۲۰۱۸، مصرف تفریحی کانابیس در کشور آزاد اعلام شده باشد و زمانی شش ماهه برای استانها و قلمروهای کشور معین شده تا مقررات داخلی خود را برابر قوانین فدرالی که به تصویب پارلمان برسند، عرضه کنند.
هرچند همانطور که پیشتر حزب لیبرال رای منفی به لایحه پیشنهادی دموکرات نوین (اندیپی) داده بود، پلیس تا زمان قانونی شدن مصرف تفریحی کانابیس، میتواند افراد را بهخاطر به همراه داشتن یا مصرف ماریجوآنا بازداشت کند و یک قاضی میتواند آنها را دچار سوءسابقه جنایی کند.
هدف حزب لیبرال در زمینه جرمانگاری کانابیس، همان دو شعار اصلی انتخاباتی این حزب است: دست جرایم سازمان یافته را از عرضه محصولات حاوی این گیاه کوتاه کند و همچنین جلوی دسترسی نوجوانان و کودکان به ماریجوآنا را بگیرد.
هرچند در جلسه مطبوعاتی بعد از تقدیم لایحههای مرتبط به ماریجوآنا به پارلمان کشور، این موضوع مطرح شد که نوجوانان کانادایی، رتبه نخست جهان در زمینه مصرف کانابیس و محصولات حاوی آن را دارند.
اگر لایحه پیشنهادی قانون کانابیس به همین شکل کنونیاش به تصویب پارلمان – خانه عوام و سنا – برسد، تا ۱۴ سال زندان برای افرادی پیشبینی شده است که نوجوانان را به جرایمی سوق بدهند که مرتبط به کانابیس و محصولات حاوی آن است.
همچنین بازاریابی و عرضه کانابیس و محصولات حاوی آن بایستی همانند سیگار و مشروب، عاری از هر گونه تلاش برای مجذوب کردن نوجوانان و کودکان به مصرف آن باشد.
دولت فدرال همچنین استفاده از ماشینهای خودکار را برای نمایش و فروش کانابایس و محصولات حاوی آن ممنوع اعلام کرده است.
بدین شکل ماشینهای خودکار – vending machines – نمیتوانند نوشیدنیها و یا شیرینیهای حاوی کانابیس بفروشند و بایستی یک انسان اطمینان حاصل کند که خریدار بالاتر از سن مشخص قانونی را دارد.
سن قانونی خرید و مصرف تفریحی کانابیس، ۱۸ سال تمام اعلام شده است. استانها و قلمروهای کشور البته میتوانند بسته به صلاحدید خود این سن را تغییر بدهند.
درنهایت، قوانین تازه اگر به همین شکل تصویب بشوند، در کانادا:
هر نفر میتواند تا ۳۰ گرم کانابیس خشک در یک مرتبه خریداری کند و نبایستی بیشتر از این همراه خود در مکانهای عمومی داشته باشد؛
هر نفر میتواند تا چهار بوته در خانهاش برای مصرف شخصیاش کشت کند؛
ساکنین کشور میتوانند در خانه برای مصرف شخصی محصولات حاوی کانابیس، همانند انواع شیرینیها و دمنوشها را درست کنند؛
برای تولید و عرضه تجاری، بایستی مجوزهای مربوطه از دولت فدرال کسب بشوند، هرچند هر استان یا قلمرو کشور، قوانین داخلی خودش را در این زمینه تهیه میکند و قوانین موجود خود را برابر قوانین فدرال تصحیح خواهد کرد؛
افراد اگر تا دو ساعت بعد از مصرف کانابیس رانندگی کنند و در آزمایش خون آنها، بیشتر از یک سطح مشخص کانابیس یافت شود، تا ۱ هزار دلار میتوانند جریمه بشوند یا اگر در زمان رانندگی تصادف بکنند و تصادف منجر به مرگ یا آسیب دایمی کسی بشود، حکم زندان ابد بگیرند؛
توریستها نمیتوانند کانابیس و یا محصولات حاوی آن را از مرز رد کنند، ولی میتوانند همانند هر کانادایی این اقلام را در داخل کانادا خریده و مصرف کنند. مرزبانی کشور با همکاری پلیس (آرسیامپی) بایستی مقررات مربوط به کانابیس در مرزهای کشور را تهیه کند؛
استانها و قلمروهای کانادا میتوانند در مکانهای فروش و مصرف الکل، محصولات حاوی کانابیس عرضه کنند.
درنهایت البته سوالهای گوناگونی است که پاسخشان هنوز بیجواب مانده است، مانند اینکه چه مالیاتهایی بر کانابیس وضع میشود، قیمتگذاری بازار رسمی چطور میتواند در مقابل قیمت بازار غیر رسمی – جرایم سازمان یافته – قد علم بکند و اینکه چه آموزشی بایستی به کودکان و نوجوانان در این زمینه بایستی داده شود.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید