تحقیق اقلیمی در کانادا فدای تغییرات اقلیمی شد
شهرگان: بخشی از یک تحقیق ۱۷ میلیون دلاری در موضوع تغییرات اقلیمی در خلیج هادسن در مرکز کانادا، بهخاطر تغییر اقلیمی غیر ممکن شد.
هفته گذشته این خبر بهسرعت به رسانههای بینالمللی راه یافت، چون اقلیم با چنان سرعتی متفاوت از گذشته میشود که حتی بررسی این روند دارد بتدریج مشکل، پیچیده و یا در مواردی مانند این مورد کانادایی، غیر ممکن میشود.
در همین زمینه در شهرگان بخوانید: تغییرات اقلیمی به زبان ساده؛ ۲۶ سوال تغییرات اقلیمی از برندگان انتخابات؛ آیندهای سبز با مانیفست جهش
در این مورد، ۴۰ محقق دانشگاه مانیتوبا میخواستند تاثیرگذاری مقررات موجود در زمینه آب شیرین تازه در میانه تغییرات اقلیمی کنونی در خلیج هادسون را بررسی کنند.
هرچند موج سنگین و غیر عادی حرکت یخها باعث شد تا اجازه حرکت به کشتی محققها، داده نشود. بههمینخاطر، افراد حاضر در منطقه دیگر در زمان مناسب نمیتوانند به نقطه مورد نظر خودشان برسند.
حالا باید این افراد تا ۶ جولایی صبر کنند تا بلکه بتوانند بخش دوم تحقیقهایشان را انجام بدهند.
وداع با دنیای یک درجه گرمتر
هنگامی که از سال ۲۰۱۶ میلادی، تمدن بشر با دنیایی یک درجه گرمتر از میانگین قرن بیستم میلادی آشنا میشد و درحالی که هنوز با تمامی جنبههای این دنیا آشنا نشدهاست، بهسمت دنیایی با ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر در حال حرکت است.
بسته به اینکه کشورهای جهان برابر پیمان پاریس چه کار بکنند، در ۲۱۰۰ میلادی – کمتر از ۹ دهه دیگر – انسان با زمینی ۳ تا ۷ درجه سانتیگراد گرمتر روبهرو خواهد شد.
هرچند در دنیای ۷ درجه سانتیگراد گرمتر، احتمای زیادی وجود دارد که گونه انسان منقرض شده باشد و پیش از آن، تمدن بشر هم دچار فروپاشی شده باشد.
بهرغم آنکه بایستی از دههها پیش، تلاشها برای مهار تغییرات اقلیمی شروع میشد – انسان نزدیک به ۴۵ سال است با مقوله این تغییرات درازمدت در رفتارهای آب و هوایی بخشهای مختلف زمین آشنا شده است – ولی همچنان سیاستمدارها، برنامههای محدودکننده تولید گازهای گلخانهای را به تاخیر میاندازند.
یکی از مثالهای بارز آن، برنامه دولت فدرال کانادا برای موکول کردن شروع مقررات مرتبط به گاز متان در هنگام استخراج و جابهجایی انواع سوختهای فسیلی در کشور، بخصوص در زمان استخراج نفت و گاز است.
گاز متان که از مخربترین انواع گازهای گلخانهای است، تا دو دهه در اتمسفر زمین باقی میماند و بسته به اینکه تا چه زمانی در جو باشد، تا ۸۵ برابر مخربتر از دی اکسید کربن در شدت بخشیدن به روند تغییرات اقلیمی است.
دولت فدرال میخواهد که شروع این مقررات را به ۲۰۲۰ میلادی موکول کند و امیدوار است تا ۲۰۲۳ این مقررات کامل اجرایی شده باشند. پیشتر ۲۰۱۸ برای شروع اجرای این مقررات معرفی شده بود.
قبل از کانادا، امسال دولت فدرال امریکا هم شروع اجرای مقررات مرتبط به تولید گاز متان را به آینده موکول کرد. هرچند دولت دونالد ترامپ به تغییرات اقلیمی و یا علم اعتقادی ندارد، لیبرالهای حاکم بر دولت فدرال قول داده بودند تا به دانشمندهای وابسته به دولت اجازه صحبت آشکار با مردم و رسانهها را بدهند و به تحقیقهای آنها توجه نشان بدهند.
بااینحال، این اولین مرتبه نیست که دولت فدرال، برنامههای پیشبینی شده برای مهار تولید گازهای گلخانهای را به عقب میاندازد و پیشتر هم سازمان محیطزیست اعلام کرده بود که کانادا قادر نیست در زمان مشخص شده به هدفهای خودش در موضوع پیمان پاریس دست پیدا کند.
این در حالی است که پیشبینیهای رایانهای میگویند اگر انسان بخواهد از آستانه ۲ درجه سانتیگراد نگذرد، بایستی تا ۲۰۳۰ میلادی تا ۸۰ درصد و تا ۲۰۵۰ میلادی تا ۱۰۰ درصد از سطح تولید گازهای گلخانهای خود کاسته باشد و از ۲۰۵۰ میلادی به بعد، در دنیایی بینیاز از مصرف کربن زندگی کند.
سازمان ملل متحد هم پیش از این اعلام کرده بود اگر تمامی ملتهای حاضر در پیمان پاریس به تمامی اهداف داوطلبانه خود عمل کنند، در ۲۱۰۰ میلادی، زمین فراتر از ۳ درجه سانتیگراد گرمتر شده است.
فقط تا پیش از رسیدن به آستانه ۲ درجه سانتیگراد، میتوان روند تغییرات اقلیمی را مهار کرد و سپس بتدریج در نسلهای آینده، زمین را به وضعیت گذشتهاش – گذشته در اینجا اشاره به قرن بیستم میلادی دارد – نزدیک کرد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید