کمپین وزیر بهداشت: افزایش سن قانونی خرید سیگار به ۲۱ سال
شهرگان: بعد از آنکه برخی مناطق امریکا، از جمله کالیفرنیا و هاوایی سن خرید قانونی سیگار را افزایش دادهآند، حالا تری لیک، وزیر بهداشت بریتیش کلمبیا میگوید که موضوع افزایش سن از ۱۹ سال به ۲۱ سال را مدِ نظر دارد، هرچند قانونی تا بعد از انتخابات استانی امسال پیشنهاد نخواهد کرد.
او در یک گفتگوی توییتری نوشت، «آیا وقتش رسیده تا سن مصرف قانونی تنباکو را ۲۱ سال بکنیم مثل کالیفرنیا، هاوایی و ۱۲۰ منطقه دیگر امریکا؟»
او میگوید در برخی مناطق امریکا، نرخ مصرف سیگار دانشآموزان دبیرستان بدنبال افزایش سن قانونی تا ۴۷ درصد کاهش یافته است.
هماکنون بریتیش کلمبیا در کنار پنج استان دیگر، سن قانونی مصرف تنباکو را ۱۹ سال انتخاب کرده است. این سن در بقیه کشور، ۱۸ سال است.
برابر دادههای سازمان آمار کانادا،بریتیش کلمبیا با ۱۵.۳ درصد سیگاری حرفهای، کمترین میزان اعتیاد به سیگار را در کشور دارد.
همچنین دادههای مرکز تحقیقهای اعتیاد بریتیش کلمبیا مستقر در دانشگاه ویکتوریا میگوید که بعد از پرس وجوی بیشتر از ۱۰ هزار دانشآموز، مشخص شده که نرخ مصرف سیگار از ۷.۷ درصد در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ به ۳.۴ درصد در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ کاهش یافته است.
مارجوری مکدانلد از این مرکز به روزنامه پراوینس گفت که «وزیر بهداشت درست میگوید، بیشتر افراد در جوانی به سیگار روی میآورند و اگر بتوانیم مانع دسترسی آنها به سیگار تا سنین بالاتر بشویم، احتمال دارد که مصرف سیگار را شروع نکنند.»
او همچنین تذکر داد که همینالان هم افراد میتوانند به سیگار دسترسی پیدا کنند، هرچند پایینتر از سن قانونی را داشته باشند.
درنهایت این آمار در مقابل واقعیت زندگی وزیر بهداشت استان رنگ میبازد: او شاهد مرگ مادرش به خاطر مصرف سیگار بود و پدرش از بیماری قلبی مرتبط به مصرف سیگار رنج میبرد. دیگر اعضای خانواده او هم با مشکل اعتیاد به سیگار دست و پنجه نرم میکنند.
توییت وزیر بهداشت با استقبال گروههای مبارزه با مصرف سیگار روبهرو شد.
انجمن شش بریتیش کلبیما تخمین زده است که ۶۰۰ هزار نفر در بریتیش کلمبیا سیگار میکشند و از این تعداد، ۵۰ هزار نفر در حدود ۱۹ سال سن دارند.
جک بومر، مدیر این انجمن به سیبیسی گفت که «ما میدانیم که بسیاری افراد قبل از سن ۱۹ سالگی کشیدن سیگار را شروع میکنند. اگر سن قانونی افزایش پیدا کند… شانس کمتری برای افراد ۱۵ تا ۱۷ ساله وجود خواهد داشت تا بتوانند به سیگار دسترسی پیدا کنند.»
آمارهای سازمان بهداشت کانادا میگوید که هر سال ۲۳۰ هزار نفر در کانادا میمیرند و ۱۷ درصد مرگها (۲۰ درصد در میان افراد مذکر و ۱۲ درصد در میان افراد مونث) بهخاطر مصرف سیگار یا زندگی در میان سیگاریهاست.
این بدین معناست که هر روز ۱۰۰ نفر کانادایی به خاطر بیماریها و عوارض مرتبط به مصرف سیگار، جان خود را از دست میدهند.
همچنین سیگار اولین علت مرگ در کشور است و بعد از آن اضافه وزن، عدم تحرک و فشار خون بالا، عاملهای اصلی مرگ در کشور هستند.
سیگار بیشتر از همه در شکل سرطان، بیماریهای قلب و عروق و بیماریهای تنفسی جان افراد را میگیرد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.