سازمان ملل خواستار مکث بر ساخت سد بر دره رودخانه صلح
از اولین دستورهای جان هورگان، ارسال پروژه ساخت سد بر دره رودخانه صلح در سایت سی برای بررسیهای بیشتر به کمیسیون خدمات رفاهی بریتیش کلمبیا بود، هرچند ساخت این پروژه همچنان ادامه دارد.
حالا کمیته سازمان ملل متحد بر محو تبعیض نژادی از دولت استانی رسما خواسته تا در ساخت این پروژه مکث کنند، تا مروری کامل بر تاثیرگذاری بر پایی این سد بر بومیان مقیم منطقه مشخص بشود.
دولت فدرال کانادا به رهبری جاستین ترودو قول داده که تمامی بندهای اعلامیه جهانی حقوق مردمان بومیان را در کشور اجرایی کند.
اعلامیهای که از بندهای اصلی آن، حق بومیان بر تعیین سرنوشت سرزمینهایشان است.
بااینوجود، پروژه فراتر از ۸ میلیارد دلاری ساخت سد بر دره رودخانه صلح قرار است تا بخشهای عمدهای از سرزمینهای باستانی مردمان بومی منطقه را بهرغم مخالفتهایشان، به زیر آب ببرد.
پیشتر دولت سابق لیبرالهای محافظهکار به رهبری کریستی کلارک، ساخت این سد را از برخی مرورهای قانونی معاف کرده بود، به این بهانه که این پروژه انرژی پاک تولید میکند.
هرچند سدها از بزرگترین آلایندههای زمین محسوب میشوند.
در صورت نهایی شدن این پروژه، آبهای منتهی به آن دریاچهای مصنوعی تشکیل خواهند داد که فاقد زیستبوم دریاچههای طبیعی است.
در نتیجه هرچه درخت، گیاه و جنازه موجودات زنده به همراهش بیاورد – علاوه بر گیاهان و موجوداتی که به زیر آب میکشد – همه تبدیل به منابع تولید انواع گازهای گلخانهای، بخصوص گاز متان میشود.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.