انتشار عکس جعلی در شبکههای اجتماعی خبرساز شد
یک خبرنگار رادیو ونکوور میگوید مردم در رسانههای اجتماعی، از جمله یک سیاستمدار بریتانیایی، باید در مورد انتشار اخبار جعلی دقت بیشتری داشته باشند.
لسیا کرتزل در سال ۲۰۱۵ در ساسکاتون برای CKOM مشغول به کار بود که در یک تجمع پناهندگان سوری شرکت کرد.
او گزارشی در مورد این تجمع نوشت و یک عکس هم از زنی با شعاری که دور گردنش آویختهبود؛ «در خانه من به روی پناهندگان باز است»، در کنار این گزارش چاپ کرد.
همین عکس دوباره در رسانههای اجتماعی پخش میشود، اما اینبار شعار تغییر یافته است: «پاهایم را برای پناهندگان باز میکنم».
کرتزل می گوید که این عکس تغییریافتهی جعلی در آخر هفته توسط نایجل فرگه، رهبر پیشین حزب استقلال بریتانیا و عضو پارلمان اروپا، توییت شد.
کرتزل در توییتر خود فرگه را فراخوانده و گفته است که او عکس اصلی را گرفته و تصویر جنسیتی شده در توییتر او یک حقهبازی و تقلبی است.
«به نظر می رسد این عکس یک خبر جعلی است، اما به گروه پناهندگانی که خوشآمد گفتهشده نیاز دارند شدیدتر به این فکر کنند که چه چیزی دارد اتفاق میافتد»، فرگه بعدها در توییتر خود گفت که کرتزل از این عکس کپی مانیتوری گرفته است.
این عکس در روز دوشنبه در صفحه توییتر فرگه نبود.
کرتزل گفت که او قبلاً این عکس تغییرداده شده را در اینترنت دیده بود، اما در مورد آن صحبت نکرده بود تا اینکه متوجه شد که یک فرد سرشناس و برجسته آن را به عنوان عکس واقعی تصور کرده است. توییتر فرگه ۱میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دنبالکننده دارد و پست توییتری او چند هزار بار بازتکرار میشود.
بازیگر آمریکایی جیمز وودز همچنین تصویر تغییر یافته و تقلبی را با این عنوان: «سرانجام یک راه حل واقعی برای جلوگیری از مهاجرت»، در توییتر خود بازتکرار کرد.
کرتزل، در حال حاضر خبرنگار ایستگاه رادیویی CKWX ونکوور است، که اظهار میکند از این اتفاق به ستوه آمده وناامید است.
کرتزل گفت: «این خردکننده است که شما تصویری را که خودتان گرفتهاید، ببینید که به شیوهای جعلی مورد استفاده قرار میگیرد. آن همه کار و زمانی که ما برای جمع آوری اطلاعات واقعی صرف کردیم ولی در عصر اخبار جعلی … این به تصمیمات کمک نمیکند.»
او گفت که زن را در این عکس نمی شناسد، اما او را احساس میکند.
«من نمیدانم چنانچه او اطلاع دارد که این عکساش در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهشده است، و صادقانه بگویم باعث میشود من احساس بدی داشتهباشم.»
منبع: کانادین پرس
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید