Advertisement

Select Page

اوباما: با خرید زمان می خواهیم بدانیم ایران چقدر جدی است

اوباما: با خرید زمان می خواهیم بدانیم ایران چقدر جدی است

سومین دور مذاکرات هسته ای دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با قدرتهای جهانی امروز چهارشنبه،۲۰ نوامبر (۲۹ آبانماه) تا ساعاتی دیگر در ژنو سوئیس آغاز می شود.

با روی کار آمدن دولت جدید در ایران و برغم خوشبینی های موجود در دستیابی به توافق هسته ای، تهران و شش قدرت برتر جهان، خصوصا آمریکا، احتیاط را سر لوحه خود در مذاکرات قرار داده اند، رویه ای که بر این دور از مذاکرات، خصوصا پس از موضع اخیر فرانسه سایه خواهد انداخت.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، یک روز پیش از آغاز دور جدید مذاکرات و پیش از آن که عازم سوئیس شود، به همین موضوع اشاره کرد.

وی در کنفرانسی خبری در ایتالیا گفت:« حتی اگر (در مذاکرات) موفق شویم، چنین موفقیتی آغازی خواهد بود بر یک فرایند بسیار دشوار و ما همیشه باید در برخورد با این موضوع محتاط باشیم. بنابراین، اگر تنها یک زمینه مشترک وجود داشته باشد که من بر روی آن با آمریکایی ها هم عقیده باشم، آن کلمه احتیاط است.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده هم که محتاطانه به مذاکرات می نگرد، می گوید دستیابی به توافق هسته ای با ایران یک شبه حاصل نمی شود.

آقای اوباما، در آستانه ورود مذاکره کنندگان ایرانی به ژنو و در حالی که از کنگره آمریکا می خواهد تا تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نکنند، گفت:« امید و انتظار من این نیست که ما تمام مسائل را فقط در این برهه گذار و در هفته جاری حل و فصل خواهیم کرد، بلکه ما با خرید مدتی زمان برای خود، می خواهیم بدانیم رژیم ایران تا چه حدِ ممکن برای عضویت و ورود دوباره به جامعه جهانی جدی است و می خواهد یوغ تحریم را از گردۀ اقتصاد خود بردارد.»

تماس تلفنی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا با حسن روحانی، پیام امیدوارانۀ آقای ظریف در یوتیوب، آزادسازی حدود ۱۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران توسط آمریکا، آنهم درست در آستانه مذاکرات، هرچند بطور کلی اما امکان دستیابی به توافقی در ژنو را محتمل می نماید.

اما از سوی دیگر موانع جدیدی ایجاد شده است که امکان توافق در مذاکرات هسته ای را دشوار می سازد.

اخیرا فرانسه ضمن همنوایی با اسرائیل خواهان اتخاذ موضع سرسختانه تر گروه ۱+۵ در مذاکره با ایران شده است تا هر گونه امکان ساخت سلاح هسته ای از ایران سلب شود.

اسرائیل نیز خواهان متوقف شدن غنی سازی اورانیوم در ایران بوده و برای تحقق این خواستۀ خود در پی جلب حمایت همپیمانان خود است، موضوعی که ایران آن را ‘خط قرمز’ خود در رسیدن به توافق هسته ای ذکر کرده است.

ایران می گوید فعالیتهای هسته ای اش صلح آمیز است اما قدرتهای غربی ایران را متهم به تلاش برای ساخت سلاح‌های اتمی می کنند.

[یورو نیوز]

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان «ویژه‌نامه‌ی پیوست شهرگان»

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights