تبلیغات

صفحه را انتخاب کنید

شبکه اطلاعاتی گروه دولت اسلامی راه تنفس مخالفان را می‌بندد

شبکه اطلاعاتی گروه دولت اسلامی راه تنفس مخالفان را می‌بندد

آلمنیتور فارسی – طبق گزارش علی معموری، گروه موسوم به دولت اسلامی با بهره گیری از عملیات مؤثر و در عین حال بی رحمانه اطلاعاتی، چشم انداز شکل گیری یک جنبش”بیداری” سنی در عراق را از میان برده است.

معموری از عراق می‌نویسد: “گروه موسوم به دولت اسلامی تفاوت عمده ای با اسلاف خود و گروه‌های مشابه دارد. این گروه از سیستم اطلاعاتی قدرتمندی برخوردار است که از تجربیات گسترده افسران امنیتی رژیم سابق عراق بهره می‌برد. دستگاه اطلاعاتی گروه دولت اسلامی، مانند دیگر سرویس‌های اطلاعاتی موجود در جهان، عملیات مختلفی را هدایت می‌کند. یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های آن زیر نظر داشتن و شناسائی مخالفین و حذف بلافاصله آنان است. این عملیات به منظور  جلوگیری از ورود عناصر نفوذی از سوی حکومت عراق و دیگر گروه‌های محلی و منطقه ای به درون تشکیلات دولت اسلامی است. هدف دیگر عملیات مذکور ممانعت از شکل گیری یک نیروی نظامی مخالف در مناطق تحت تسلط این گروه است.”

ظاهراً گروه موسوم به دولت اسلامی از تجربیات سلف خود، گروه القاعده در عراق، که توسط ائتلاف نیروهای نظامی آمریکا و قبایل سنی (که با عنوان جنبش بیداری نیز شناخته می‌شوند) در سال ۲۰۰۷ بر اندازی شد، درس‌ها گرفته است.

معموری می‌نویسد: “جو رعب و وحشت در موصل باعث گردیده که تعداد عظیمی از ساکنین به مناطق تحت تسلط شیعیان در غرب کشور پناهنده شوند. گزارشگر المانیتور شاهد صف‌های طولانی پناهندگان در ورودی شهر کربلا بوده است که در انتظار صدور اجازه ورود به شهر و گذراندن مراحل کنترل امنیتی بوده‌اند. این مراحل گاه می‌تواند روزها، به دلیل تعداد بی شمار پناهندگان، بطول بیانجامد.”

 

تحرکی در میان علویان سوریه

گزارشگر المانیتور از سوریه گزارش می‌دهد که علویان از حکومت سوریه انتظار دارند که در ارتباط با جنگ، از خود رفتاری مسئولانه‌تری نشان دهد.

“در سوریه هم مخالفان و هم موافقان رژیم، بطور مساوی بر اثر جنگ از هم پاشیده‌اند. می‌توان گفت که اعتراضات علویان علیه رژیم عمدتاً متوجه سوء مدیریت جنگ است. بخش دیگر این اعتراضات حول محور افزایش قیمت‌ها و خراب شدن اوضاع اقتصادی است. (اما) عکس‌ها و شعارهای در حمایت بشار اسد در لاذقیه و طرطوس نشان می‌دهد که رژیم تا کنون توانسته مانع از اوج گیری این اعتراضات شود.”

“در لاذقیه زندگی در خیابان‌ها و بازارها عادی به نظر می سد غیر از اینکه حضور ده‌ها نظامی ارتش و “نیروهای دفاع ملی” در خیابان‌ها مشهود است. … حضور شبه نظامیان حامی رژیم در خیابان‌های شهر، به خصوص در ورودی مناطقی که اکثریت جمعیت را سنی‌ها تشکیل می‌دهند، ترسناک است. سنگرهای شنی در مبادی رمل جنوبی، و چند منطقه دیگر به چشم می‌خورد. (تا اینجا) رژیم توانسته است که به کمک حامیانش کنترل شهر را در اختیار داشته باشد. … (در عین حال) حامیان رژیم در طرطوس عصبانی به نظر می‌رسند. همه در شهر از افزایش قیمت سوخت و دیگر اقلام سخن می گویند در حالی که حداقل دستمزد (مجاز) هنوز تغییر نکرده است.”

 

پیشروی ارتش سوریه

خالد عطا الله گزارش می‌دهد که ارتش سوریه توانسته بر جبهه النصره وابسته به القاعده و جنبش حزم در شهر مورک در حومه حماء پیروز شود. این می‌تواند مقدمه نبرد نهائی بر سر حلب باشد.

به گزارش عطا الله از مورک “تصرف مورک در ۳۰ کیلومتری شمال حماء بخشی از استراتژی بشار اسد برای پیشروی آرام است. (در واقع این طرح) گسترش پیروزی‌های قبلی و پیشروی در حومه حلب و به دست گرفتن کنترل حلفایا، شهر دیگری در ۲۵ کیلومتری شمال غرب حماء است. این (تحولات) در را بر روی برخوردهای جدید بین نیروهای اسد و مخالفین در شمال باز کرده است.”

پیروزی حکومت سوریه در حلب به قیمت (عقب نشینی) نیروهای  معتدل و مخالف (اسد) که توسط غرب حمایت می‌شوند تمام خواهد شد. این نیروها، علیرغم افزایش کمک‌های نیروهای ائتلاف از زمان آغاز حملات هوائی به گروه دولت اسلامی، به سختی به حیات خود ادامه می‌دهند.

عطا الله در ادامه می‌نویسد: “به نظر می‌رسد که ارتش سوریه جبهه‌های جدیدی را باز کرده که قبلاً قادر به دسترسی به آن‌ها نبوده است. اگر نیروهای سوری بتوانند به هدف خود مبنی بر دسترسی به حومه حلب و باز کردن یک خط ارتباط با شمال نائل شوند نیروهای اپوزیسیون به طور جدی با خطر مواجه خواهند شد. آنان از یک طرف با نیروهای سوری و از طرف دیگر با گروه دولت اسلامی روبرو خواهند بود. البته (نباید فراموش کرد) که عنصر غافلگیری نقش کننده ای در اینجا بازی می‌کند به خصوص اینکه کمی پس از آغاز جنگ نیروهای بین المللی علیه دولت اسلامی نیروهای اپوزیسیون سلاح‌های جدیدی دریافت کردند.”

 

حرم شریف، نقطه اشتعال

سوء قصد به جان یهودا گلیک، یکی از حامیان سر سخت حق یهودیان برای نیایش در حرم شریف، توسط معتز حجازی در روز ۲۹ اکتبر، ترس از بالا گرفتن خشونت در بیت المقدس را دامن زده است.

المتنیتور از نزدیک درگیری‌های اطراف حرم شریف را به عنوان نقطه اشتعال برخورد اسرائیلی‌ها با فلسطینیان پوشش داده است.

به گزارش احمد ملحم تظاهرات جوانان فلسطینی در بیت المقدس، پس از کشته شدن محمد ابو خضیر در دوم ماه ژوئیه توسط افراطیون اسرائیلی، به تلافی ربوده شدن و به قتل رسیدن سه جوان اسرائیلی که بنا به برخی از گزارش‌ها توسط افراد وابسته به حماس صورت گرفت، شدت یافته است.

ملحم می‌نویسد اگر چه اعتراضات پتانسیل گسترده شدن را دارد با این حال تا کنون “درگیری‌ها جنبه خود جوش داشته و فاقد رهبری ملی است. این امر احتمال تداوم این اعتراضات را، آن هم با توجه به اقدامات امنیتی شدید اسرائیل، زیر سئوال می‌برد.”

برخی از سیاستمداران اسرائیلی عنوان می‌کنند که نباید هیچگونه محدودیتی برای یهودیان برای دسترسی به حرم شریف، جائی که مسجد الاقصی یکی از مهم‌ترین مکان‌های مقدس مسلمانان قرار دارد، وجود داشته باشد. اوریت استروک، عضو کنست اسرائیل و یکی از دوستان گلیک به مزال معلم گفته است: “ما باید این موضوع را کاملاً روشن کنیم که هر کجا که بخواهیم ساختمان خواهیم ساخت چرا که بیت المقدس پایتخت ماست. در عین حال باید بطور واضح بگوئیم که قدرت ما در همه جای بیت المقدس اعمال خواهد شد. یهودیان باید اجازه دسترسی به حرم شریف را داشته باشند هم چنان که مسلمانان دارند. این، موضوعی انفجاری نیست. من در هبرون زندگی می‌کنم و در هبرون یهودیان و اعراب هر دو عبادت می‌کنند.”

بن کسپیت در رابطه با حمله به گلیک می‌نویسد: “هر کس که به دنبال آرامش نسبی در خاورمیانه است باید برای بهبودی سریع گلیک دعا کند. اگر سوء قصد به گلیک با موفقیت انجام شده بود همه ما در اینجا و در اطراف حرم شریف شاهد راه میانبر به جهنم بودیم. یک حمله تروریستی از سوی یهودیان در بیت المقدس همیشه کابوس شین بت (سازمان امنیت اسرائیل) بوده است. آنچه که در خاورمیانه بوفور پیدا می‌شود افراط گرائی در هر دو سو است در حالی که ترمزی که باید جلوی آن را بگیرد روز به روز سائیده می‌شود.”

 

منطقه حائل مصر در صحرای سینا ساکنین غزه را در محاصره قرار داده است

پس از حملات تروریستی ۲۴ اکتبر، که منجر به کشته شدن ۳۰ سرباز اسرائیلی شد، مصر ساختمان‌های شهر رفح را که در شمال صحرای سینا در مرز غزه قرار دارد تخریب کرده و در نتیجه هزاران نفر از ساکنین بی خانمان شده‌اند.

مصر گروه‌های تروریستی را که با حماس در ارتباط‌اند مسئول حادثه شناخته است.

محمد عثمان از آن سوی رفح، در نوار غزه، چنین گزارش می‌کند: “گذرگاه رفح از غزه به مصر تبدیل به سلاحی شده که ساکنین غزه را نشانه رفته است. در طول سال مرتب گذرگاه به بهانه‌های مختلف بسته می‌شود، گاهی به دلیل مسائل امنیت ملی مصر و گاه به دلیل اختلافات درونی فلسطینی‌ها و اینکه حماس اداره غزه را در دست دارد. از اینرو گذرگاه رفح به برگی تبدیل شده که مصری‌ها هر وقت اراده کنند از آن برای وارد آوردن فشار به ساکنین غزه و افزودن به درد و رنج این مردم، به خصوص با توجهبه محاصره شدید اسرائیل، استفاده می‌کنند.

[آلمنیتور]

[divide style=”3″]

سیستم اطلاعاتی گروه دولت اسلامی در میان سازمان‌های تروریستی منحصر بفرد است

علی معموری

علی معموری

نجف عراق ــ علی معموری: گروه موسوم به دولت اسلامی تفاوت عمده ای با اسلاف خود و گروه‌های مشابه دارد. این گروه از سیستم اطلاعاتی قدرتمندی برخوردار است که از تجربیات گسترده افسران امنیتی رژیم سابق عراق بهره می‌برد. دستگاه اطلاعاتی گروه دولت اسلامی، مانند دیگر سرویس‌های اطلاعاتی موجود در جهان، عملیات مختلفی را هدایت می‌کند. یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های آن زیر نظر داشتن و شناسائی مخالفین و حذف بلافاصله آنان است. این عملیات به منظور  جلوگیری از ورود عناصر نفوذی از سوی حکومت عراق و دیگر گروه‌های محلی و منطقه ای به درون تشکیلات دولت اسلامی است. هدف دیگر عملیات مذکور ممانعت از شکل گیری یک نیروی نظامی مخالف در مناطق تحت تسلط این گروه است.

لیست کسانی که می‌باید حذف شوند شامل شیوخ قبائلی است که با حکومت فعلی عراق همکاری داشته‌اند، اعضاء جنبش بیداری است که قبلاً در جنگ با نیروهای جهادی شرکت داشته‌اند، روحانیونی است که با افراط گرائی گروه دولت اسلامی مخالف‌اند و بالاخره افرادی است که مشکوک به دادن اطلاعات امنیتی به حکومت‌ها هستند.

سیاست حذف مخالفین، که بلافاصله بعد از تصرف یک منطقه به مرحله اجرا در می‌آید، روشی است که از سال ۲۰۰۳، یعنی پس از حمله آمریکا به عراق و ظهور اولیه این گروه در عراق، به کار گرفته می‌شده است. سوای دلایل امنیتی این روش ریشه در اصول اعتقادی سلفیگری افراطی دارد که هدف آن پاکسازی سرزمین‌های تحت حکومت گروه از مخالفین و ایجاد یک جامعه سلفی متحد، بدون اختلافات مذهبی و سیاسی است.

عملیات زمینی علیه گروه دولت اسلامی، از زمان شکل گیری ائتلاف جهانی و براه افتادن کارزار حملات هوائی علیه این گروه، افزایش یافته است. این عملیات باعث حذف گروه از برخی از مناطق اشغالی شده است. علاوه بر این، آغاز سوء قصدها علیه رهبران گروه در موصل و مناطق دیگر عراق باعث گردیده که گروه مزبور فشار امنیتی را در مناطق تحت تسلطش افزایش داده و تعداد کثیری از کسانی را که به آن‌ها مشکوک شده از میان بردارد.

تعداد زیادی از رهبران گروه اسلامی هدف سوء قصد قرار گرفته‌اند. از جمله، أبو أنس الکردی، یکی از مقامات نظامی گروه در موصل، که در حملات هوائی ۲۹ سپتامبر کشته شد. یک منبع در موصل به المانیتور گفت که بعد از حمله مذکور گروه دولت اسلامی اقدامات امنیتی را شدیدتر کرد. اولاً، رهبران حضور خود را در میان عموم مردم به شدت محدود کردند و دیگر اینکه گروه مزبوربه دستگیری وسیع کسانی پرداخت که مشکوک به دادن اطلاعات به روزنامه‌ها و طرف‌های مشغول جنگ علیه دولت اسلامی بودند.

المانیتور با یکی از کسانی که در صحنه جنگ در شهر هیت فعال است، دو روز پس از پیشروی چشمگیر گروه دولت اسلامی در تاریخ ۱۳ اکتبر در استان انبار و سقوط آن شهر و تصرف اکثر شهرهای آن استان مصاحبه ای انجام داد. منبع مذکور گفت که برخی از ساکنین، بدون اینکه همسایگان آن‌ها بدانند، از اعضاء داعش بودند. پس از تصرف شهر شبه نظامیان هر کس را که مردم را علیه آن‌ها تحریک کرده بود و یا با ارتش و قبائل مخالف همکاری کرده بود کشتند. کسانی که کشته می‌شوند بر اساس اطلاعاتی است که ساکنینی که مخفیانه عضو داعش بوده‌اند در اختیار گروه دولت اسلامی می‌گذارند.

منبع مذکور اظهار داشت که تعداد قربانیان بسیار بالاست و نحوه مجازات آن‌ها فوق العاده وحشیانه بوده است. تعدادی از فعالین که به روش‌های افراطی گروه دولت اسلامی انتقاد می‌کردند در شهر سلاخی شدند. هر کس که مخالف راه و رسم افراطی گروه است، از جمله با وادار کردن زنان به استفاده از نقاب، مشمول مجازات می‌شود. گروه دولت اسلامی بلافاصله پرچم خود را بر فراز منزل مسکونی قربانیان نصب می‌کند تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

جو رعب و وحشت در موصل باعث گردیده که تعداد عظیمی از ساکنین به مناطق تحت تسلط شیعیان در غرب کشور پناهنده شوند. گزارشگر المانیتور شاهد صف‌های طولانی پناهندگان در ورودی شهر کربلا بوده است که در انتظار صدور اجازه ورود به شهر و گذراندن مراحل کنترل امنیتی بوده‌اند. این مراحل گاه می‌تواند روزها، به دلیل تعداد بی شمار پناهندگان، بطول بیانجامد.

گروه دولت اسلامی از ترس ظهور یک نیروهای سنی مخالف، در سرزمین‌های سنی نشین، با شدت هر چه تمام‌تر برخورد می‌کند. در سال ۲۰۰۸ بر اثر ظهور “جنبش بیداری” در عراق، گروه دولت اسلامی زمین‌های زیادی را بر اثر حملات جنبش مزبور از دست داد. دولت اسلامی می‌داند که خطر عمده، شکل گیری یک نیروی نظامی سنی مخالف در سرزمین‌های تحت اشغال است.

گروه دولت اسلامی طرح جدائی سازی مذهبی را بطور گسترده ای در سرزمین‌های اشغالی به مرحله اجرا در می‌آورد و رابطه پیروان غیر سنی، از جمله شیعیان را، با قبائل سنی قطع می‌کند. هدف گروه این است که هرگونه امکان برقراری همکاری بین شیعیان و سنی‌ها را برای سامان دادن جنگ علیه خود از میان ببرد. از سوی دیگر هدف سیاست خوف و ارعاب این است که یا مردم از مناطق تحت تسلط داعش بگریزند و یا اگر می‌مانند ساکت شده و دم از انتقاد نزنند.

به دلیل قطع رابطه رهبران سنی و پایگاه‌های مردمی‌شان امکان ظهور یک نیروی سنی مخالف بسیار کم است. در این مناطق اقدامات قاطع علیه گروه صورت نمی‌گیرد و حکومت عراق نیز قادر نیست که معادلات نظامی را در بخش سنی نشین بر هم بزند. از اینرو انتظار می‌رود که گروه دولت اسلانی برای مدت مدیدی تسلط خود را بر بخش‌های سنی نشین حفظ کند.

[نبض عراق]

لطفاً به اشتراک بگذارید
تبلیغات

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان «ویژه‌نامه‌ی پیوست شهرگان»

Verified by MonsterInsights