کلیدهای زندگی سالم – بخش دهم
یکی دیگر از راههایی که ما را به سوی سلامت بیشتر در زندگی پیش میبرد مثبت اندیشی است.
افکار ما در ارتباط تنگاتنگ با آنچه در زندگی تجربه می کنیم هستند. افکار ما باعث ایجاد احساسات ما هستند. برای مثال در همین لحظه با خود امتحان کنید. چند لحظه چشمان خود را ببندید و به خاطرهای غمگین در گذشته بیندیشید وسپس به درون خود رجوع کنید. چه احساسی را تجربه می کنید؟ (احتمالاً غم!) حال دوباره چشمان خود را ببندید و به خاطرهای شاد در گذشته فکر کنید و خود را در آن مکان حس کنید و سپس به احساس درونتان رجوع کنید. چه احساسی را در خود پیدا می کنید؟ ( احتمالا شادی!)
به همین ترتیب زمانی که ذهن ما بافکری مشغول می شود. این فکر می تواند باعث شادی بیشتر درون و افزایش انرژی ما و یا باعث ناراحتی و کاهش انرژی ما بشود. ولی ما غالباً آنقدر مشغول گفتگوهای منفی در ذهن خود هستیم که باعث پایین آمدن سطح انرژی خود شده و به این صورت خود را از رسیدن به اهداف بزرگمان در زندگی باز میداریم.
حتماً بارها با افرادی برخورد کردهاید که از بیماریهای سخت و کشنده جان سالم به در بردهاند. این افراد هم شاهدی دیگر بر این مدعا هستند. ایشان با تفکر مثبت با بیماری مبارزه کردهاند و با پرورش تصویری مثبت از بهبودی خود در ذهنشان سلامتی را در زندگیشان جاری کردهاند. حتی گاهی افرادی را می بینیم که مبتلا به بیماری صعب العلاج هستند ولی خود از آن آگاهی ندارند و چون از ذات بیماری خود خبر ندارند و منفی فکر نمیکنند بیماری را پشت سر می گذارند و بهبود مییابند!
حال به شرایط و موقعیتهای سخت زندگیمان نگاه کنیم. با منفی بودن. منفی بیشتری رابه زندگی خود جذب می کنیم در حالی که با تصویر کردن زندگی ایده آل خود در ذهنمان خود را برای ایجاد آن آماده میسازیم. به این ترتیب با بالا بردن سطح انرژیمان خود را به سوی زندگی در سطحی بالاتر پیش میبریم.
به همین ترتیب اخبار و فیلمها و داستانها نیز میتوانند ذهن ما را درگیر خود کرده و آنقدر ما را منفی کنند که اینگونه حوادث را بیشتر به سوی خود جذب کنیم. پس بهتر است کتابهای مثبت و فیلمها و موسیقیهای شاد و مثبت را جایگزین هر آنچه منفی در زندگیمان هست، کنیم.
و باز به همین صورت بسیار خوب است افرادی که با آنها معاشرت می کنیم را نیز مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم و رفت و آمدمان را با آنهایی که پالس مثبت دارند بیشتر و با آنهایی که پالس منفی دارند کمتر کنیم!
به طور خلاصه افکار ما برروی احساسات ما تاثیر می گذارند و احساسات ما تعیین کننده اعمال ما هستند. برای مثال اگر ما به شکستی که قبلا در زندگی داشتهایم فکر کنیم، احساس ضعف، ناامیدی و ناکافی بودن می کنیم و در نتیجه انگیزه و انرژی خود را برای به اتمام رساندن اهدافمان از دست میدهیم که در نتیجه یا اصلا به آنها نمیرسیم ویا خیلی با تاخیر میرسیم.
حال با پذیرش اهمیت مثبت اندیشی میتوانیم هر روز صبح، خود را در موقعیت ایده آلی که دوست داریم چه در زمینه اقتصادی، چه در زمینه سلامتی، چه در زمینه روابط خانوادگی و کاری و چه در هر زمینه دیگری از زندگی تصور کنیم وچند لحظه خود را در آن موقعیتهای ایدهآل تصویر کنیم و احساسات خود را در آن موقعیتها حس کنیم. با این کار ما سطح انرژیمان را به سطح انرژی آن موقعیتهای ایدهآل نزدیکتر میکنیم و خود را شارژ میکنیم. در نتیجه آگاهانهتر به اطرافمان و انسانهایی که در راهمان قرار میگیرند مینگریم و موقعیتها و نشانههایی که ما را در راه رسیدن به اهدافمان یاری میکنند یکی پس از دیگری برایمان متجلی میشوند.
این هفته می توانید با خود عهد کنید که هر بار که ذهنتان منفی شد با خودتان بگویید کنسل! کنسل! و جملهای مثبت که مخالف آن باشد را با خود مرور کنید و بهترآنست اگر آنرا برروی کاغذی بنویسید و چند بار با خود تکرار کنید و در ذهنتان تصویر کنید.
یا در شرایطی دیگر یک موسیقی خوب و شاد بگذارید یا فیلمی مثبت ببینید و یا کتابی مثبت بخوانید و یا با دوستی مثبت حرف بزنید.
یکی از بهترین کتابهایی که من ۱۴ سال پیش به زبان فارسی خواندهام و تاثیر مثبت بسیار زیادی در زندگی من داشته کتاب "چهار اثر از فلورانس اسکاول شین" است که خواندن آن را به شما عزیزان توصیه می کنم.
روزگارتان پر نشاط، پر انرژی، سرشار از عشق، مثبت اندیشی و سلامتی باد
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید