آخرین سخنرانی احمدینژاد در سازمان ملل: زنده باد بهار
محمود احمدینژاد، رییس جمهور ایران، در مجمع عمومی سازمان ملل از ساختار انحصاری قدرت جهانی و سلطهگری کشورهای قدرتمند انتقاد کرد.
نمایندگان کشورهایی چون ایالات متحده و کانادا به هنگام سخنرانی رییس جمهور ایران مجمع عمومی را ترک کردند.
با وجود آن که آقای احمدینژاد به تکرار گفتههای خود درباره اموری چون اشغال عراق و افغانستان به دست آمریکا و متحدانش، اصلاح مدیریت جهانی، مساله فلسطینیها و اسرائیل و هولوکاست پرداخت، لحن او نسبتا آرام و متفاوت با سخنرانیهای پیشین او بود.
آقای احمدینژاد با استفاده از تعابیری شاعرانه اشارههایی آخرالزمانی به وضعیت مطلوب جهان کرد و نقدهایی کلی درباره مشکلات جهانی بیان کرد.
او درباره بحران سوریه، بزرگترین متحد منطقهای ایران، چیزی نگفت. همچنین درباره پرونده هستهای ایران و تنشهای لفظی که اخیرا علیه ایران بالا گرفته و سبب نگرانیهایی درباره خطر بروز جنگ شده، اظهارنظری نکرد.
او از گسترش فقر و فاصله طبقاتی، مصرفگرایی، رنگ باختن ارزشهای اخلاقی، تضعیف نهاد خانواده، رقابت تسلیحاتی کشورهای جهان و همچنین تخریب محیط زیست انتقاد کرد. اشاره به برگزاری نشست سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها بخش دیگری از سخنان او بود.
آقای احمدینژاد در اشاره به واقعه ۱۱ سپتامبر و تبعات آن، شیوه برخورد ایالات متحده با اسامه بن لادن، رهبر القاعده را نقد کرد و گفت بن لادن باید محاکمه میشد و اطلاعات مربوط به او به طور شفاف در اختیار مردم آمریکا و جهان قرار میگرفت.
رییسجمهور ایران گفت: “خوشبختانه اکنون در نقطه عطف تاریخی قرار داریم. از یک سو نظام مارکسیستی دیگر از جایگاهی در دنیا برخوردار نیست و عملا از صحنه تدبیر مدیریتی حذف گشته و از سوی دیگر نظام سرمایهداری نیز در باتلاقی که به دست خود پدید آورده گرفتار آمده.”
این هشتمین باری بود که آقای احمدینژاد در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی میکرد. او در سفر خود به نیویورک با بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل نیز دیدار کرده است.
محمود احمدینژاد آخرین سخنرانی خود در سازمان ملل را به طرزی نامعمول پایان داد و گفت: “زنده باد بهار، زنده باد بهار و باز هم زنده باد بهار!”
[بی بی سی]
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید