Advertisement

Select Page

تنبور دل ما را هم ناله‏ سرنا کن

تنبور دل ما را هم ناله‏ سرنا کن

سید آرش شهریاری اهل کرندغرب و متولد ۱۳۵۳ سنندج از سادات شاه ابراهیمی که از پنج سالگی نواختن تنبور را نزد پدر آغاز کرد و بعدها از محضر استادانی چون سید قاسم افضلی و سید امرلله شاه ابراهیمی فیض برد. توفیق خدمت در محضر بابا غلام همت آبادی باعث شد تا علاوه بر رسیدن به درجات بالای نوازندگی تنبور، پله های معرفت و کمال را نیز طی کند. سید آرش ردیف موسیقی دستگاهی را با سازهای تار و سه تار نزد استاد محمدرضا لطفی آموخت و نیز به همراه رامبد صدیف بر روی ردیف آوازی مطالعه کرد. همچنین از محضر استاد داریوش طلایی بهره های فراوانی برد و ردیف آقا حسینقلی را با تکیه بر شیوه ی آقا حسینقلی آموخت و بر شیوه ی نوازندگی قدما تکیه کرد.

Seyd Arash Shahriari (1)

شهریاری از بدو تشکیل گروه عبدالقادر مراغی، عضو ثابت این گروه بود و در ثبت و ضبط آثار در آلبوم شوق نامه با ابداع و نواختن ساز چهارتار با سرپرست گروه استاد محمدرضا درویشی و اعضاء گروه عبداقادر همراه شد و در این کار مهم خوش درخشید.

ایشان در سال ۱۳۷۸ گروه موسیقی روحتاف را تاسیس کرد و کنسرتهای متعددی را در ایران و اروپا به صورت تکنوازی و گروه نوازی به اجرا گذاشت.

از جمله مهمترین آثار استاد شهریاری می توان به «مشق نام لیلی» و «مرثیه ی آفتاب» اشاره کرد.

آلبوم «مشق نام لیلی» از هفت قطعه ی موسیقی با عناوین «آب حیات، خان امیری، تکنوازی بر مبنای مقام نهاوند، امروز مها، سودای دگر، الله مولانا علی، تکنوازی بر مبنای مقام راست، ساقی نامه و مانگه شو» تشکیل شده است.

روایت و بازسازی آهنگساز «مشق نام لیلی» بر مبنای سه مقام معروف موسیقی تنبور ـ که در ابتدا و انتهای اثر می شنوید ـ بازسازی اثری از استاد سید امرالله شاه ابراهیمی و تجربه کار مستقل شهریاری بر اساس تفکر نرمال آهنگسازان قدیم به ویژه عبدالقادر مراغه ای خلق شده است.

«مرثیه ی آفتاب» که در سال۱۳۸۳ منتشر شد اثری به حق گرانبها در اجرای مقام های تنبور است که  توسط سید آرش اجرا شده است. استاد شهریاری همچنین در زمینه ی موسیقی دستگاهی آثاری نیز در دست اجرا دارد.

آشنایی با سبک اکثر استادان، قدرت اجرای نعل به نعل آثار اساتید قدیمی، رسیدن به سبک منحصر به فرد شخصی، صداقت و وسواس در اجرای دقیق مقامها و بداهه نوازیهای کم نظیر از ویژگی های نوازندگی سید آرش شهریاری چه در نواختن تنبور و چه در نواختن تار و سه تار محسوب می شود.

لطفاً به اشتراک بگذارید
Advertisement

تازه‌ترین نسخه دیجیتال شهرگان

تازه‌ترین نسخه‌ی دیجیتال هم‌یان

آگهی‌های تجاری:

ویدیوی تبلیفاتی صرافی عطار:

شهرگان در شبکه‌های اجتماعی

آرشیو شهرگان

دسته‌بندی مطالب

پیوندها:

Verified by MonsterInsights