دوباره در آغوش بهار غنودهایم
دوباره به بهار رسیدهایم. پس از پشت سرگذاشتن فصلهایی که پارههایی از خاطراتمان را نیز با خودبردهاند، اینک دوباره در آغوش بهار غنودهایم.
دوباره بهاری شدیم؛
به تنِ لطیف شکوفهها، به رگِ برگ سلام!
به سبزینگیِ رویش و زایش، به بهار درود!
به غمشویان، امیدبخشان، به زندگی سلام!
همه محبسییان، سرو-راستان، به آزادگان،
همه سر به شور و شوقِ انسان نهادن درود!
باری امسال پساز سالها «شنبه به نوروز افتاد». این ضربالمثل قدیمی ریشه در چه چیزی دارد؟ این اصطلاح و کاربرد آن ازچه زمانی بودهاست، سعی میکنیم در آینده درباره آن بنویسیم.
سالی که ساعاتی پیش پشت سر گذااشتهایم، اگرچه سالی دور از رونق و چرخش مالی برای نشریه بود، اما از منظر پیوستن یاران جدید، همکاران فرهنگپرور و اهالی قلم و همچنین خوانندگان و حمایتگران مالی – صاحبان اصلی آن – سالی سرشار و مبارک بودهاست. سالی که گذشت همکاران جدیدی با قلم و قدم خود جان تازهای به شهروند بی سی و سایت شهرگان بخشیدند. دهها مصاحبه و گفتوگو، گزارش و مقالات اقتصادی و سیاسی و فرهنگی، ارایه چند صد شعر و داستان و طنز، نگاه منتقدانه و باریکبین پیرامون آنها ومسایل هنری و ادبی، همه و همه حاصل تلاش داوطلبانهی همکاران تحریریه و فنی بوده که صفحات ماندگار و پرافتخاری از خود باقیگذاشتهاند.
حامیان و پشتیبانان مالی ما که همچنان این چراغ را روشن نگهداشتهاند و اعتماد بهنفس ما را افزایش دادهاند، مایه مباهات و خرسندی ماست.
باردیگر؛ دوباره شکوفایی بهار، بیداری طبیعت را به خودمان به همهی ایرانیان و همهی آنهایی که بهار و نوروز را در سراسر دنیا جشن میگیرند، شادباش میگوییم.
سال پار نیز گفتهبودیم و اینک دوباره تکرار میکنیم: «ایرانیان در سراسر جهان متکثر شدهاند. هر ذرهای از ما به چهارگوشه جهان رسیده و نوروز و نوسال به پهنای گیتی گسترانده شدهاست. امروز تمام قارهها با فرهنگ و آداب و رسوم نوروز آشنایند و رهبران جهان هرساله برای ایرانیان و دیگر اقوام و ملتی که این آئین را پاس میدارند، پیامهای نوروزی میفرستند.
با همت و تلاش تک تک ایرانیان، سفره هفتسین از چاردیواری کوچک خانه تا به مدارس و اداراتی که ایرانیان حضور دارند، تا اماکن عمومی راه یافته و این آئین باشکوه نوروزی گرامی داشتهمیشود و دیگر اقوام و جوامع در کانادا نوروز را میشناسند و پیامهای نوروزی دولتهای محلی و فدرال، به سنت هرساله تبدیل شدهاست.»
خوشحالیم که اینک این خبر را با شما به اشتراک بگذاریم؛ تیمی از ایرانیان عزیز که عدهای از آنها مقامهای برجستهی سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در کانادا را دارا هستند، درصددند تا اداره پست کانادا را متقاعد کنند که برای اولینبار تمبر نوروزی را در کانادا منتشر کند.
این کمیته طی اطلاعیهای به منظور جلب حمایت ادارهٔ پست کانادا برای چاپ تمبر ویژهٔ نوروز به منظور بزرگداشت فرهنگ پارسی، از همه ایرانیان تقاضای پشتیبانی کردهاست.
کمیته تمبر نوروز در اطلاعیه خود میافزاید: «یکی از پایههای اصلی هویت و میراث فرهنگی کانادا، چندفرهنگی بودن آن است . کشور کانادا با تشویق شهروندان به حفظ، ترویج و به اشتراک گذاردن میراث فرهنگی خود با دیگران، در شکلگیری میراث آینده این کشور نقش مهمی را ایفا مینماید. یکی از جلوههای این میراث چندفرهنگی نوروز باستانی ایرانیان است. از این رو کمیته تمبر بزرگداشت نوروز درخواستی رسمی بر این مضمون به اداره پست کانادا فرستادهاست. این کمیته به پشتیبانی تک تک شما عزیزان نیازمند است.»
جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا به وبسایت این کمیته مراجعه نمایید:
رییس این کمیته «دکتر رضا مریدی» نماینده مجلس انتاریو و مدیر آن «سرکیس آسادوریان» نماینده مجلس انتاریو بعهده دارند.
اعضای این کمیته عبارتند از:
یحیی کریمپور (نوااسکوشیا)
دکتر امیر خدیر (کبک)
نازنین افشینجم مککی (انتاریو)
دکتر عاطفه مشاطان (انتاریو)
مینو مهاجر (انتاریو)
امیر فریدونی (ساسکچوان)
افشین افشین جم (بی سی)
مرجان جامساز (بی سی)
فرید روحانی (بی سی)
دوباره به امید بازگردیم و به رویش بیدریغ و دوبارهی طبیعت. من و تمام همکارانمان در بخشهای تحریریه و فنی، صمیمانه امیدواریم که «نوروز به شنبه افتاد(ه)»، برای همه قرین با شادی و موفقیت باشد. همچنان آرزو میکنیم که سالی همراه با سلامت تن و جان و سالِ برقراری دموکراسی در ایران و صلح در جهان باشد.
امیدواریم که سال پیشرو برای همکاران رسانهای ما در داخل کشور نسیم آزادی بهبار آورد و نویسندگان و شاعران و بلاگنویسان و هنرمندان ما و نیز تلاشگران و کوشندگان آزادی در محبس، از زندانها رهایی یابند و به آغوش گرم خانواده و اجتماع بازگردند.
به همهی آنهایی که در سال پیش با قلمهایشان، با قدمهایشان، با حمایتهای مادی و معنویشان این رسانهی ۲۲ سالهی پارسی زبان در ونکوور – کانادا را حمایت کردند و آن را از گزند بحرانها مصون نگهداشتند، سلام و درودی بهاری میفرستیم.
سال پیش تعدادی از اهالی قلم به تیم شهروند بیسی و سایت شهرگان پیوستند و همراه با همکارانی که سالها برای شما قلم میزنند، تلاشکردیم تا مطالب و مقالات متنوع و گوناگونی را برای خوانندگان و مخاطبان عزیزمان تهیه کنیم.
با نویسندگان عزیز اخیراً به ما پیوسته؛ احمد جواهریان، آرش منصورگرگانی، غلامحسین دوانی، داریوش رمضانی، گلمراد مرادی، محمد رضا حجامی، حسین فرامرزی، کیان ثابتی، مهشید امینی، مهدی م. کاشانی، میثم سراج، نسیم صداقت، پیام فیلی، ریحانه ظهیری، امید حبیبینیا، سام محمودی سرابی، غلامرضا صراف، شهلا باورصاد، سینا (محمود) سنجری، احمد هاشمی، مسعود هراتی، علی صمد، آزاده رضازاده، احمد بیرانوند و … و همراه با دیگر دوستان اهل قلم که سالها آثارشان بر وزن و اعتبار هفتهنامه و سایت شهرگان افزوده؛ پیمان وهابزاده، محمد صفوی، حبیب ناظری، صفار ساعد، علی زرین، سیامند زندی، محسن صفاری، زلما بهادر، عبدالقادر بلوچ، داوود مرزآرا، حسین نانام، مهرانگیز رساپور، علی نگهبان، هژبر میرتیموری، فرامرز پورنوروز، سیاوش صفاری، جواد مفرد کهلان، محمد محمدعلی، منیر طه، نصرتالله نوح، رضا مقصدی، رقیه رزمآرا شرق، سعید رهنما، فلور طالبی، مهین میلانی، زندهیاد منصور کوشان، مریم رحمانی تهرانی، خالد بایزیدی، فریده نقش، مسعود هراتی، اکرم پدرامنیا، بیژن باران، احسان عابدی، سپیده جدیری، آزاده دواچی، مجید میرزایی و. . . و به اتفاق تیم فنی و اداری شهروند بیسی و شهرگان؛ کتی دیلمی، فرگل رودبارکی، بهروز زمانی و اسماعیل ابراهیمی برای شما خوانندگان و مخاطبان عزیز و همه هموطنان گرامی، بهاری دلپذیر و شادمانه آرزومندیم.
نوروز را گرامی بداریم و در سال نو بر تلاشهایمان برای کسب صلح و دموکراسی بیافزائیم.
نوروزتان فرخنده!
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه