شیرین عبادی: جای یک دانشمند و محقق در زندان نیست
* امیدوارم تو بتوانی مقامات قضایی ایران را متقاعد کنی که جای یک دانشمند و محقق در زندان نیست زیرا حتی اگر در دانشگاههای اروپا یا آمریکا شاغل باشد، میتواند چون تو برای کشورش غرور آفرین باشد.
* انتظار دارم از مقامات عالی حکومتی سئوال کنی بر دیگر نخبه گان این مملکت چه رفته است؟ از امید کوکبی یاد کن- دانشمند جوانی که تقریبا هم سن تو است و بیش از سه سال است که در زندان اوین محبوس است. او که متخصص فیزیک اتمی و محقق دانشگاه آستین تکزاس است در سال ۱۳۸۹ برای دیدار خانواده اش به ایران سفر کرد و چون همکاری با سازمان انرژی هسته ای را قبول نکرد، با طرح اتهامی واهی به ده سال حبس محکوم شد.
شیرین عبادی، برندهی جایزهی صلح نوبل و حقوقدان ایرانی مدافع حقوق بشر طی نامهای از مریم میرزاخانی استاد ایرانی داشنگاه پرینستون آمریکا و برنده جایزه فیلدز خواست تا در سفر ژانویه ۲۰۱۵ به ایران، اوضاع دیگر نخبگان ایران به ویژه امید کوکبی، دانشمند جوان زندانی در اوین را جویا شود.
متن کامل نامه شیرین عبادی بشرح زیر است:
دختر عزیزم، خانم مریم میرزا خانی
پیروزی افتخار آمیز ات را تبریک میگویم و از این که یک “زن ایرانی” توانسته در عرصه علوم ریاضی چنین خوش درخشد به همه ایرانیان، خصوصا زنان ایرانی شاد باش میگویم.
خبر گزاری ایسنا در تاریخ ۲۴ مرداد ماه اعلام کرد که برای شرکت در سومین سمینار ریاضی که توسط دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود در ژانویه ۲۰۱۵ به ایران سفر خواهی کرد . دیدن دوباره وطن و بازدید از دبیرستان و دانشگاهی که اولین پلکان ترقی علمیات بودهاند مسرت بخش است. مسلما در این سفر صاحبمنصبان و دولتمردان با افتخار در کنارت ایستاده و عکسهایی به یادگار خواهند گرفت، تورا به دیدن مقامات عالی حکومتی میبرند و آن هنگام است که انتظار دارم از آنان سوال کنی بر دیگر نخبه گان این مملکت چه رفته است؟ از امید کوکبی یاد کن- دانشمند جوانی که تقریبا هم سن تو است و بیش از سه سال است که در زندان اوین محبوس است. او که متخصص فیزیک اتمی و محقق دانشگاه آستین تکزاس است در سال ۱۳۸۹ برای دیدار خانواده اش به ایران سفر کرد و چون همکاری با سازمان انرژی هسته ای را قبول نکرد، با طرح اتهامی واهی به ده سال حبس محکوم شد. مأمورین امنیتی هنگام بازجویی گفته بودند که در زندان بلایی سرش خواهند آورد تا با منت همکاری با دولت ایران را قبول کند و اکنون زمان اجرای وعده آنان فرا رسیده و وضعیت این دانشمند جوان حتی از سایر محکومین سیاسی و عقیدتی بدتر و ناگوار تر است.
امیدوارم تو بتوانی مقامات قضایی ایران را متقاعد کنی که جای یک دانشمند و محقق در زندان نیست زیرا حتی اگر در دانشگاههای اروپا یا آمریکا شاغل باشد، میتواند چون تو برای کشورش غرور آفرین باشد.
طبق آمار یونسکو، ایران بیشترین فرار مغزها را دارد. جوانان تحصیل کرده سرمایه واقعی کشور هستند، از دولتمردان ایرانی سوال کن چه بر سر قشر تحصیل کرده آورده اند که مجبور به جلای وطن شده اند و چرا نخبه گانی چون سروش ثابت، حامد صابر، احسان عبده تبریزی، جواد علیجانی، آرمان رضا خانی، امین نیأیی فر، علی اکبر محمد زاده و … به جرم دگر اندیشی دچار قهر حکومتیان شده و به زندان رفته اند؟
شاید پاسخی نشنوی اما با طرح این سوال ثابت میکنی که به سرنوشت نخبه گان علمی وطن ات بی اعتنا نیستی.
سفر خوشی برایت آرزومندم و هم وطنان جوانت مشتاق شنیدن سخنانت هستند.
شیرین عبادی
مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳
۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۳
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید