مهندس هوشنگ سیحون پدر معماری نوین ایران در تبعید درگذشت
شهرگان: مهندس هوشنگ سیحون از چهرههای ماندگار و درخشان هنر معماری و نقاشی ایران در ساعت ۴/۳۰ بامداد روز دوشنبه ۲۶ ماه می در سن ۹۳ سالگی در بیمارستان لایونز گیت نورت ونکوور واقع در استان بریتیش کلمبیا در تبعید و تنهایی با زندگی بدرود گفت.
هوشنگ سیحون نزدیک به سه دهه بود که در ونکوور کانادا زندگی میکرد و شهروند افتخاری فرانسه هم بود.
بابک آقاخانی یکی از دوستان نزدیکاش میگوید: «استاد هوشنگ سیحون که در منزلاش واقع در وست ونکوور تنها زندگی میکرد، ساعت ۲ بامداد امروز پس از احساس ناراحتی قلبی با من تماس میگیرد که دقایقی پس از تماس آمبولانس به در منزل وی میرسد. هوشنگ سیحون از بزرگی دریچه آئورت قلب رنج میبرد و عمل جراحی او در این سن با ریسک بسیار بالائی همراه بود، که در نتیجه عمل جراحی قلب او منتفی شد. استاد سیحون به دلیل پارگی آئورت قلب در ساعت ۴/۳۰ بامداد در بیمارستان لایونز گیت چشم از جهان فرو بست.»
هوشنگ سیحون استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده و یک دوره ریاست این دانشکده را عهده دار بوده است. مهندس «هوشنگ سیحون» نقاش و معمار پرسابقه ایرانی، به مرد بناهای ماندگار معروف است. از میان پروژههای طراحی و ساخته شده وی می توان به آرامگاه بزرگانی چون خیام، کمال الملک، بوعلی سینا، نادرشاه افشار، کلنل محمدتقی خان پسیان و دهها مقبره و آرامگاه دیگر و نیز طراحی بنای «موزه توس» در سال ۱۳۴۷ و همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران اشاره کرد. هوشنگ سیحون که سن سالهای تبعیدیاش با رژیم جمهوری اسلامی برابر است، همیشه دوست داشت در ایران باشد و در ایران زندگی کند.
بابک آقاخانی دوست نزدیک او یادآور میشود:«استاد دوست داشت جسدش در ایران به خاک سپرده شود اما میدانست این کار عملی نخواهد بود و گزینه دومش را آمریکا میدانست.
هفته نامه شهروند بیسی و شهرگان آنلاین درگذشت این هنرمند بزرگ معماری و نقاشی را به خانواده محترم سیحون به ویژه به دختر عزیزش مریم و پسر گرامیاش نادر و همه ارادتمندان هنر معماری و نقاشی تسلیت میگوید.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
هادی ابراهیمی رودبارکی متولد ۱۳۳۳- رشت؛ شاعر، نویسنده و سردبیر سایت شهرگان آنلاین؛ مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کاناداست.
فعالیت ادبی و هنری ابراهیمی با انتشار گاهنامه فروغ در لاهیجان در سال ۱۳۵۰ شروع شد و شعرهای او به تناوب در نشریات نگین، فردوسی، گیلهمرد، گردون، تجربه، شهروند کانادا و مجله شهرگان آنلاین چاپ و منتشر شدند.
او فعالیت فرهنگی خود را در دیاسپورای ایران فرهنگی – کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز کرده و سپس در فرگشتی «آینده» و «شهروند ونکوور» را منتشر کرد و از سال ۲۰۰۵ تاکنون نیز سایت شهرگان را مدیریت میکند.
ابراهیمی همراه با تاسیس کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۳ در نورت ونکوور، به نشر کتابهای شاعران و نویسندگان دیاسپورای ایران فرهنگی پرداخت و بیش از ۱۰ کتاب را توسط نشر آینده و نشر شهرگان روانه بازار کتاب کرد. اولین انجمن فرهنگی-ادبی را با نام پاتوق فرهنگی هدایت در سال ۲۰۰۳ بههمراه تعدادی از شاعران و نویسندگان ایرانی ساکن ونکوور راهاندازی کرد که پس از تعطیلی کتابفروشی هدایت در سال ۲۰۰۷ این انجمن با تغییر نام «آدینه شب» برای سالها فعالیت خود را بطور ناپیوسته ادامه داد.
هادی ابراهیمی رودبارکی در سال ۲۰۱۰ رادیو خبری-فرهنگی شهرگان را تاسیس و تا سال ۲۰۱۵ فعالیت خود را در این رادیو ادامه داد.
آثار منتشر شده و در دست انتشار او عبارتاند از:
۱- «یک پنجره نسیم» – ۱۹۹۷ – نشر آینده – ونکوور، کانادا
۲- «همصدایی با دوئت شبانصبحگاهی» ۲۰۱۴ – نشر بوتیمار – ایران
۳- «با سایههایم مرا آفریدهام» گزینه یک دهه شعر – ۲۰۲۴ – نشر آسمانا – تورنتو، کانادا
۴- «گیسْبرگ درختان پائیزی» مجموعه شعرهای کوتاه و چند هایکوواره – در دست تهیه
۵- «ثریا و یک پیمانه شرابِ قرمز» گردآورد داستانهای کوتاه – در دست تهیه