حضور ایران با سه شناگر در جام جهانی شنا در شانگهای
چهاردهمین دوره مسابقات قهرمانی شنا، شیرجه و واترپلوی جهان از روز دوم تا نهم مرداد در شهر شانگهای در کشور چین برگزار میشود. تیم ملی ایران نیز با ۳ شناگر در کنار بزرگان دنیای شنا برای کسب جواز المپیک لندن حضور خواهد داشت.
مسابقات قهرمانی شنای ۲۰۱۱ جهان در شانگهای چین به عنوان مهمترین آزمون و محک برای شناگران جهان قبل از بازی های المپیک ۲۰۱۲ لندن به شمار میرود. در این رقابت ها بیش از ۲۲۰۰ ورزشکار از ۱۸۱ کشور حضور دارند، ایران اما تنها با ۳ شناگر شرکت میکند و در مسابقات واترپلو و شیرجه به میدان نمیرود.
اکیپ شنای ایران از محمد بیداریان (شنای ۵۰ و ۱۰۰ متر آزاد) ، سعید ملک آشتیانی (شنای ۱۰۰ متر پروانه و ۵۰×۴ متر مختلط انفرادی) و محمد علیرضایی (در شنای ۵۰ و ۱۰۰ متر قورباغه) تشکیل شده است.
مجید کریمی مدیر تیمهای ملی شنای ایران در گفتوگو با پایگاه اینترنتی فدراسیون شنای ایران در پاسخ به این سئوال که چرا فقط سه ملی پوش در تیم ایران هستند، به عدم کسب حداقل رکوردهای ورودی تعیین شده اشاره کرده است.
وی افزوده است که فدراسیون جهانی شنا، "فینا" برای نخستین بار رکورد ورودی برای مسابقات جهانی را در نظر گرفته و تنها افرادی میتوانند در این مسابقات شرکت کنند که به حداقل رکورد ورودی دست یافته باشند. به همین منظور نیز برنامهریزی شده بود که شناگران ایران طی هفتههای اخیر در تورنمنتهای انتخابی قهرمانی جهان در ایتالیا و فرانسه شرکت کنند، اما این اتفاق رخ نداد.
محمد علیرضایی، پرسابقهترین شناگر ایران در سالهای اخیر از بیشترین بخت برای حضور دوباره در المپیک برخوردار است. این ورزشکار به عنوان تنها شناگر ایرانی موفق به کسب جواز و حضور در بازی های المپیک ۲۰۰۸ پکن شد. وی اما به علت حضور همزمان یک شناگر اسرائیلی مجبور به کنارهگیری و حذف زودهنگام از این رقابتها گردید.
علیرضایی پس از کسب مقام چهارم در مادهی ۵۰ متر شنای قورباغه در بازیهای آسیایی گوانگجو، بهترین عنوان آسیایی تاریخ شنای ایران را در بازیهای آسیایی بدست آورد. وی در سال جاری نخست از تیم ملی ایران کناره گیری کرد، اما مجدادا به جمع ملیپوشان شنای ایران بازگشت.
علیرضایی در مصاحبه با سایت فدراسیون شنا ضمن انتقاد از عدم اعزام شناگران ایران به رقابت های بینالمللی بر انگیزهی خود برای کسب مجدد جواز المپیک تاکید کرده و افزوده است: «برای المپیکی شدن باید امکانات المپیکی داشت، که امیدوارم چنین شرایطی فراهم شود.»
مسابقات جهانی شنا این بار نیز بدون حضور زنان ایران برگزار میشود. محدودیتهای حجاب، عدم طراحی لباسهای مخصوص، مشکلات رایزنی با فدراسیون جهانی شنا و انصراف از حضور در مسابقاتهای بین المللی، شنای زنان ایران را در حال حاضر از جهان آزاد شنا جدا کرده است.
تنها چشم انداز بینالمللی شنای زنان ایران میزبانی در مسابقات زنان مسلمان غرب آسیا در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ است.
آلمان در بین بزرگان شنای جهان
کاروان ورزشی آلمان با ۵۹ ورزشکار در پیکارهای شنا، شیرجه و واترپلو حضور دارد. فدراسیون شنای آلمان که از سابقه و عملکرد ۱۲۵ ساله برخوردار است، در دور پیشین مسابقات جهانی رم در سال ۲۰۰۹ با ۴ مدال طلا، ۴ نقره ، یک نشان برنز و ایستادن در پلۀ دوم جدول مدالها، موفقترین عملکرد تیمی خود در تاریخچه حضور در مسابقات جهانی را رقم زد.
ایالات متحده آمریکا، "غول" سنتی و قدرت نخست جهان در ورزش شنا به شمار میآید. آمریکاییها در جدول کل تاریخ جامهای جهانی شنا، شیرجه و واترپلو که از سال ۱۹۷۳ دایر است، با کسب مجموعا ۴۳۴ مدال طلا، نقره و برنز یکهتاز هستند. در این جدول آلمان، چین، استرالیا و روسیه در رده های دوم تا پنجم جای دارند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها: