![شعر «پرفورمنس» از جمشید عزیزی](https://shahrgon.com/wp-content/uploads/2025/02/FrontImage-Azizi-150x150.webp)
خط لوله کیندر مورگان در پیچ و خم تصمیم دولت فدرال یا حکم دادگاه
![خط لوله کیندر مورگان در پیچ و خم تصمیم دولت فدرال یا حکم دادگاه](https://shahrgon.com/wp-content/uploads/2016/05/Kinder-02-526x526.jpg)
![kinder 01](http://shahrgon.com/fa/wp-content/uploads/2016/05/kinder-01-650x433.jpg)
طرح توسعه خط لوله کیندر مورگان، نفت آلبرتا را از ادمونتون به برنابی میآورد تا از آنجا به دیگر کشورها، از جمله چین صادر شود. به این شکل در سال تا ۴۰۰ نفتکش غولپیکر در ساحل برنابی نفت را دریافت و به مقاصد مختلف منتقل میکنند
شهرگان: بعد از تصمیم هفته گذشته شورای ملی انرژی (انایبی) به اجرای گسترش خط لوله کیندر مورگان از شهر ادمونتون در آلبرتا به شهر برنابی در بریتیش کلمبیا، حالا نوبت به تصمیم نخستوزیر کانادا، جاستین ترودو رسیده است تا آزمون همراهی با مردم یا همگامی با کمپانیهای عمده را پشت سر بگذارد، در حالی که یک رهبر بومیان کانادا میگوید عاقبت خط لوله کیندر مورگان در گرو حکم دادگاه خواهد بود.
اطلاعات بیشتر در مورد این پروژه را در این لینک یا این لینک بخوانید.
![Kinder 02](http://shahrgon.com/fa/wp-content/uploads/2016/05/Kinder-02-510x510.jpg)
اجرای این طرح با مخالفت دولتهای محلی، بومیان کانادا و فعالان محیطزیست روبهرو شده است
اجرای این پروژه با مخالفت دولت استانی، دولتهای شهری، ۱۷ جامعه بومیان کانادا و فعالان محیطزیست روبهرو است. هرچند انایبی ۱۵۷ توصیه ضمیمه تصمیم خود ساخته است و ۵ شرط اصلی نیز برای تصویب نهایی این پروژه معین ساخته است، از جمله اینکه کیندر مورگان بایستی نظر مساعد رهبران بومیان سرزمینهایی را کسب کند که خط لوله از میان آنان میگذرد.
کنیدر مورگان قصد دارد که خط لولهای تازه در مسیری ۱ هزار کیلومتری بسازد تا حجم انتقال نفت خود به منظور صادرات از مترو ونکوور را سه برابر کند.
نگرانی از نشت و آلودگی
اصلیترین نگرانی در مورد خط لوله تازه، نشت نفت خام و آلودگیهای ناشی از آن است، آن هم با توجه به حجم بالای نفت خامی که قرار است از آن رد بشود: معادل ۴۰۰ نفتکش غولپیکر در سال. نفت داخل لوله هم نفت معمولی نیست، بلکه نفت تارسند است که کثیفتر از نفت معمولی است.
پیشبینی شده است در صورت نشت این نفت به سواحل بریتیش کلمبیا، هزینه پاکسازی آن به تنهایی نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار باشد. یکی از اولین گونههای جانوری که از این نشت احتمالی آسیب عمده خواهد دید نهنگهایی هستند که در سواحل بریتیش کلمبیا در تردد هستند.
نگرانی دیگر، حجم گازهای گلخانهای است که این پروژه ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری وارد جو زمین خواهد کرد، آن هم بعد از امضای پیمان پاریس توسط دولت فدرال که کانادا را متعهد به کاهش تولید گازهای گلخانهای برای کنترل گرمایش زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد میکند.
گروههای محیطزیستی میگویند انرژیهای تجدیدپذیر میتوانند برای تولید شغل و انرژی، همچنین تأثیرگذاری مثبت بر محیطزیست جایگزین مناسبی در مقابل این پروژه باشند.
هرچند موضوع تولید شغل و سرمایهگذاری در استان مطرح است، اما دولت شهر ونکوور میگوید ضررهای این پروژه به سودمندیهای آن میچربد. دولت استانی بعد از تصمیم انایبی بر ۵ شرطی تأکید میکند که این شورا بر اجرای پروژه معین کرده است، از جمله اینکه مرور کاملی بر تأثیر این پروژه بر محیطزیست صورت بگیرد و به روزترین فنآوری ممکن برای پیشگیری از نشت نفت در پروژه اجرا شود.
دولت شهر برنابی در نامهای سرگشاده به نخستوزیر جاستین ترودو از او خواسته است تا جلوی اجرای این پروژه را بگیرد. پیشتر، این دولت اجرای این پروژه در شهر برنابی را به دادگاه برده بود، ولی درنهایت رای دادگاه به نفع این شهر نبود.