یاداشتی بر مجموعه شعر مکعبی از کلمات
مجموعه شعر «مکعبی از کلمات» حاوی دو دفتر از اشعار شاعر پیشرو معاصر پرویز گراوند است. شاعری که با تخیل سرکش و زبانی پویا توانسته در این کتاب اشعاری درخور تامل ارائه دهد. با اشاره به نام مجموعه «مکعبی از کلمات» می توان گفت: حرکت در سه بعد طول، عرض و ارتفاع، اشعار این مجموعه را از سطحی نویسی دامنگیر شعر امروز دور کرده و همچنین مجموعه را از عمق خاصی برخوردار نموده است. برخلاف آنچه که این روز ها در بسیاری از اشعار شاعران هم نسل و حتا پیشین او شاهد هستیم، روحیات نویسی نخ نما و سطحی در شعرش جایگاهی ندارد. ذهنیت معترض، پرسشگر، و کاونده او مرزی نمی شناسد؛ از هزار توهای وجودی عبور میکند و هر چیز که پیوندی با دغدغه های هستی شناسانه ی او پیدا کند می تواند قابلیت شعر شدگی از منظری تازه بیابد. کما اینکه در این مجموعه ، شعری هست به نام سنگ رویا که به تاسی از هفتاد سنگ قبر رویایی ؛ درباره ی رویایی و به موازات آن، نه منطبق بر آن است. که البته با تحسین جناب رویایی با این جمله – گاهی که خوانش، خود، نویسشی ست؛ برخوردار گردیده است. امیدوارم در فرصتهای دیگر ، این کتاب از نگاه دیگر مخاطبان جدی شعر امروز نیز دور نماند و بیشتر و بیشتر به این کتاب در خور و شایسته پرداخته شود. با هم بخشی از یک شعر کتاب را بخوانیم:
صدای امضا می پیچد در فلاخن گوش:
دور از وطن هم
گاهی وطن است
بر بالای سنگ، هفتاد سنگ قبر بتراشند
کویری ها و حرکت موج و دریایی ها،
از بالا ظرفی باشد از دست که غروب را به سمت می برد
کتیبه از صدای یدالله باشد که گفت:
“در برابر غروب
ذهن من برابری ست
– سفید – *
داخل مزار کتاب بگذارند
که هیچ مطلب ندارد
جز سفیدی متن
تا دوباره بنویسد با وقت لغت:
” جای نگاه من
از نگاه گم می شود ” *
در جایی دیگر مزاری بنویسند با سنگی از رویا و گرانیت.
یدالله فوق ایدیهم را به شکل عصا
بگذارند در کناره، بر کرانه ی دست.
میان اشیاء مقبره
عینک او باشد که هنوز می بیند
ژیلت و هندسه ی دست ها
کت و شلواری بر تن و مکعبی در کلمات
….
* از رویایی
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید