پارلمان استانی بریتیش کلمبیا در انتظار رای اعتماد به دولت
تشکیل دولت در بریتیش کلمبیا گره خورده است.
از یک سو، لیبرالهای محافظهکار حاضر نیستند از قدرت کنار بروند، مگر اینکه رای اعتماد از پارلمان استانی کسب نکنند، از آن سو، همکاری دموکرات نوین و سبزها حاضر نیست تا زمان رای اعتماد، به هیچ لایحهای رای موافق بدهند.
در این میانه، مقررات حاکم بر پارلمان به لیبرالهای محافظهکار این اجازه را میدهد تا زمان رای اعتماد را به بعد از اتمام چند سنت موکول کنند.
در ابتدا، دولت اقلیت کریستی کلارک، سوگند خورد و کابینه با معرفی چند وزیر جدید معرفی شد.
سپس، پارلمان نمیتوانست بدون سخنگو شروع به کار کند و نماینده لیبرال محافظهکار، استیو تامسن، از طرف این حزب برای جایگاه سخنگوی پارلمان را معرفی شد.
در اولین روز پارلمان تازه در هفته گذشته، نماینده ملکه سخنرانی رسمی دولت اقلیت لیبرال محافظهکار را خواند.
حالا بایستی چند روز بر این برنامه کاری بحث بشود و سپس رایگیری در موضوع اعتماد به دولت صورت بگیرد.
هرچند دموکرات نوین و سبزها برابر قرارداد مشترکشان، میخواهند به دولت فعلی رای ندهند تا پس از ۱۶ سال، جابهجایی قدرت صورت بگیرد.
دوشنبه این هفته، در حالی که جان هورگان در تلاش است تا درخواست رای اعتماد در اولین فرصت ممکن را به صحن پارلمان بیاورد، لیبرالهای محافظهکار هم در تلاش بودند تا قانون پیشنهادیشان در موضوع محدودیت در کمکهای مالی به سیاستمدارها و احزاب، بخصوص توسط ثروتمندان، اتحادیهها و شرکتهای بزرگ را به رای بگذارند.
هرچند پیشتر این حزب چندین مرتبه به لایحه پیشنهادی دموکرات نوین در همین موضوع رای مخالف داده بود.
در جایگاه کنونی هم رهبران دموکرات نوین و سبزها میگویند به هیچ لایحهای رای موافق نمیدهند، تا دولت به رای اعتماد گذاشته بشود و درنهایت با رای ۴۴ در کنار ۴۲ رای موافق، لایحه پیشنهادی برای محدودیت کمکهای مالی به سیاستمدارها و احزاب، فعلا کنار گذاشته شد.
هرچند پیشبینی میشود که در آیندهای نزدیک، نسخهای دیگر از این لایحه ولی به قلم دموکرات نوین و سبزها به رای گذاشته بشود و این مرتبه رای کافی را با ۴۴ نماینده این دو حزب کسب کند.
لیبرالهای محافظهکار درخواست رای اعتماد در اولین فرصت را دوشنبه بعدازظهر رد کردند.
بدون موافقت هر سه حزب حاضر در پارلمان، امکان نداشت تا رای اعتماد زودتر از زمان مقرر ممکن بشود.
پیشتر ۷۱ درصد اهالی بریتیش کلمبیا در یک نظرسنجی آنگوس رید خواستار این شده بودند تا کریستی کلارک و لیبرالهای محافظهکار، شکست در انتخابات را قبول کنند، جابهجایی قدرت صورت بگیرد و انتخابات زودتر از موعد برگزار نشود.
سبزها رای به علیه خواسته حزبیشان دادند
در پارلمان استانی بریتیش کلمبیا، یک حزب برای اینکه بتواند جایگاه حزبی داشته باشد، حداقل نیازمند ۴ نماینده است.
سبزها ۳ نماینده در پارلمان تازه استانی دارند.
لیبرالهای محافظهکار سعی کردند تا از این موضوع استفاده کنند و پیشنهادی به صحن پارلمان ارایه شد تا به سبزها جایگاه حزبی با تنها ۳ نماینده داده بشود و مقررات پارلمان در این زمینه اصلاح بشود.
نمایندگان سبز در کنار دموکراتهای نوین به این پیشنهاد رای مخالف دادند تا همچنان بر این تاکید کنند که خواستههای حزبی را فدای قرارشان برای عدم رای موافق به لوایح تا بعد از رای اعتماد به دولت نمیکنند.
پیشبینی میشود بعد از جابهجایی قدرت، این پیشنهاد مجدد به رای گذاشته بشود.
انتظار این میرود تا موضوع رای اعتماد به دولت لیبرال محافظهکار به رهبری کریستی کلارک، اواخر این هفته در صحن پارلمان مطرح بشود.
۳۰ برنامه نوین لیبرالهای محافظهکار
سخنرانی رسمی دولت توسط نماینده ملکه، بانی شگفتی رسانههای محلی شد.
به گفته سیبیسی، ۳۰ خواسته در برنامههای دولت اقلیت مطرح شدهاند که در تبلیغات حزب لیبرالهای محافظهکار وجود نداشتند و مجدد به گفته این رسانه، از برنامههای پیشنهادی دموکرات نوین و سبزها گرفته شدهاند.
از جمله میتوان به محدودیت بر کمکهای سیاسی، برگزاری رفراندوم برای اصلاح نظام انتخاباتی استان، ۱ میلیارد دلار برای مهدکودکهای بیشتر، سرمایهگذاری گسترده در برنامههای ارتقاء و بهبود حمل و نقل عمومی مترو ونکوور، سرمایهگذاری در پیش دبستانها، افزایش ۱۰۰ دلاری کمک هزینه بهزیستی ۱۰ سال بعد از عدم افزایش آن، افزایش ۳۰ درصدی تعداد پلیسها، برقراری حداقل درآمد عمومی برای جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله، وزارتخانهای تازه برای سلامت عمومی بخصوص برای مبارزه با بحران سوءمصرف موادمخدر اشاره کرد.
مواردی که برخی با مخالفت جدی لیبرالهای محافظهکار روبهرو بودند و به عنوان مثال، در موضوع سرمایهگذاری دولت استانی در پروژههای حمل و نقل عمومی مترو ونکوور، کلارک در روزهای انتخابات صحبت از برگزاری یک رفراندوم میکرد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید