جنجال سیبیسی: مواد غذایی سالم در سطل آشغالهای والمارت
معزل دور ریختن غذا توسط سوپرمارکتها در امریکای شمالی همچنان نگران کننده باقی مانده است، درخواستها برای ممنوعیت قانونی چنین روندی همچنان وجود دارد
شهرگان: بعد از آنکه بیش از آنکه سالهاست فعالهای اجتماعی خواستار توجه به معزل دور ریختن غذا توسط سوپرمارکتها در امریکای شمالی شدهاند، تیم بازار شبکه سیبیسی در محدوده شهر تورنتو سراغ سطل آشغالهای دو شعبه والمارت رفت و تماشاگرهای خود را شوکه کرد.
در سطل آشغالهای والمارت، از بطریهای آب و سبزیجات قابل مصرف گرفته تا بستههای پرتقال تازه و مواد غذایی تاریخ مصرف نگذشته پیدا شدند.
یک بسته میوه یخزده که در یکی از سطل آشغالهای والمارت پیدا شد، تاریخ مصرف آن برای مارچ ۲۰۱۸ میلادی بود و در گزارش تصویری سیبیسی، این بسته غذا آسیبی ندیده بود.
گزارش سیبیسی را در این لینک تماشا کنید:
سوپرمارکتها و مصرف کنندگان کانادایی، سالیانه ۳۱ میلیارد دلار مواد غذایی دور میریزند، این در حالی است که ۸۵۰ هزار نفر از ساکنین کشور هر ماه از کمکهای بانک غذا استفاده میکنند تا بتوانند مواد غذایی مصرفی خودشان را تامین کنند و در استان بریتیش کلمبیا، از میان هر پنج کودک، یک نفر همینالان در وضعیت فقر رشد میکند.
در مثالی دیگر، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در شهر ونکوور با وجود اینکه شاغل هستند، ولی خود و خانوادههایشان پایینتر از خط فقر زندگی میکنند.
والمارت بزرگترین سوپرمارکت زنجیرهای در کانادا با بیش از ۴۰۷ شعبه است و این شرکت، برنامههای توسعه پایدار معرفی کرده است و میگوید که بخشی از مواد غذایی شعبههای خود را در اختیار بانک غذا یا پناهگاههای افراد بیخانمان قرار میدهد.
ممنوعیت در فرانسه
فرانسه اولین کشور دنیاست که در اوایل امسال به سوپرمارکتها اعلام کرد دور ریختن مواد غذایی ممنوع است و در صورت انجام چنین کاری، آنها با مجازاتهای دولتی روبه رو میشوند.
در این کشور سوپرمارکتها به جای اینکه مواد غذایی را دور بریزند یا معدوم کنند، قبل از آنکه تاریخ مصرف این مواد تمام بشود، باید آنها را در اختیار خیریهها یا بانکهای غذا قرار بدهند تا در اختیار بخشهای آسیبپذیر جامعه قرار بگیرند.
این قانون با تلاشهای آرش درمبرش به نتیجه رسید. او که از موضوع دور ریختن غذا ناراضی بود، توانست امضاهای کافی در کمپین خود برای تصویب این قانون در فرانسه را کسب کند و هماکنون بدنبال آن است تا اتحادیه اروپا هم قانون مشابهای را قبول و اجرایی کنند.
کمپینی مشابه در کانادا تاکنون توانسته نزدیک به ۶۷ هزار امضا جمع کند و خواستار این است که سوپرمارکتها از لحاظ قانونی نتوانند مواد غذایی سالم خود را دور بریزند و به جای آن مجبور بشوند تا این مواد غذایی را بسته به کیفیت آنان در اختیار خیریهها قرار بدهند یا آنها را به مزرعهها بفرستند تا برای غذای دام استفاده شوند.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
سیدمصطفی رضیئی، مترجم و روزنامهنگار مقیم شهر برنابی است. او نزدیک به سه سال است در کانادا زندگی میکند و تاکنون ۱۴ کتاب به ترجمه او در ایران و انگلستان منتشر شدهاند، همچنین چندین کتاب الکترونیکی به قلم او و یا ترجمهاش در سایتهای مختلف عرضه شدهاند، از جمله چهار دفتر شعر از چارلز بوکاووسکی که در وبسایت شهرگان منتشر شدهاند. او فارغالتحصیل روزنامهنگاری از کالج لنگرا در شهر ونکوور است، رضیئی عاشق نوشتن، عکاسی و ساخت ویدئو است، برای آشنایی بیشتر با او به صفحه فیسبوکاش مراجعه کنید.