تصحیح صنعت سوختهای فسیلی بر برنامه مهار تغییرات اقلیمی بیسی
آگوست سال گذشته، بعد ماهها تاخیر، برنامه کنترل و مهار تغییرات اقلیمی بریتیش کلمبیا توسط دولت استانی سابق به رهبری کریستی کلارک منتشر شد و فعالهای محیطزیست را ناامید باقی گذاشت.
این برنامه، افزایش قیمت مالیات بر کربن را متوقف ساخته بود، به هیچکدام از توصیههای کارگروه علمی توجهای نشان نمیداد و میگفت که بایستی بر سرمایهگذاری برای فرکینگ گاز مایع (الانجی) افزوده بشود تا با کمک این سوخت فسیلی – که تولید، جابهجایی و مصرفش گازهای گلخانهای تولید میکند – به مهار گرمایش زمین رفت.
در همین زمینه در شهرگان بخوانید: تغییرات اقلیمی به زبان ساده؛ پادکست «۲۰۵۰: درجههای تغییر» در توصیف آینده بیسی؛ بریتیش کلمبیا، دود و زندگی همراه تغییرات اقلیمی؛ ۲۶ سوال تغییرات اقلیمی از برندگان انتخابات
حالا مرکز سیاستهای جایگزین میگوید به کمک برنامه آزادی اطلاعات (FOI) توانسته اطلاعاتی کسب کند که نشان میدهند بزرگترین مجموعههای صنعت سوختهای فسیلی در جلسههایی محرمانه، این برنامه را برای دولت استانی بازنویسی کردهاند.
این مرکز میگوید که شورون، کونوکو فیلیپس، اِنکانا، امپریال اویل، شِل کانادا، سانکور، تِک و انرژی وودفایبر از مجموعههایی بودهاند که نظرشان را به لیبرالهای محافظهکار تحمیل کردهاند.
حزب لیبرالهای امروز بریتیش کلمبیا در مقابل میگوید که این استراتژی را به افراد گوناگونی نشان داده بودند تا نظر تخصصیشان را بپرسند و سرمایهدارهای فعال در صنعت سوختهای فسیلی هم جزوی از این مجموعه بودهاند.
این در حالی است که کارگروه تخصصی دولت استانی که ۳۲ توصیهاش در نوشتن این استراتژی کنار گذاشته شدند، از دولت کلارک خواسته بود تا مالیات بر کربن را افزایش و در مقابل مالیات فروش کالا در بیسی را کاهش بدهد و گام به گام تولید گازهای گلخانهای استان را در بخشهای مختلف استان کاهش بدهد.
تا بدانجا که تا ۲۰۲۰ میلادی، حداقل ۳۳ درصد از تولید گازهای گلخانهای در مقایسه با سطح تولید این گازها در ۲۰۰۷ میلادی بریتیش کلمبیا، کاسته شده باشد و تا ۲۰۵۰، حداقل ۸۰ درصد از سطح تولید گازهای گلخانهای کاسته بشود.
این توصیهها از دولت استانی میخواست تا ۲۰۳۰ میلادی، ۴۰ درصد از سطح تولید گازهای گلخانهای در مقایسه با سطح تولید سال ۲۰۰۷، کاسته شده باشد.
همچنین در زمینه تولید انرژی، این کارگروه میخواست تا ۲۰۲۵ میلادی، ۹۳ تا ۱۰۰ درصد تولید انرژی استان، از انرژیهای پاک باشد و از سوختهای فسیلی فقط به عنوان یک راهحل احتیاطی در موارد خاص استفاده بشود.
این کارگروه همچنین میخواست تا از ۲۰۱۸ میلادی، مالیات بر کربن سالی ۱۰ دلار افزایش پیدا کند.
دولت سابق این توصیه را قبول نکرد، ولی دولت فعلی، افزایش مجدد قیمت مالیات بر کربن را از سال آینده، هرچند برای سالی ۵ دلار گرانتر، در نظر گرفته است.
این کارگروه همچنین از دولت میخواست تا کارگروههای تخصصی برای موارد مختلف – با مثالهایی همانند اقتصاد، بازار جهانی، ابداعهای پاک، سیاستگذاری محیطزیست دوست – درست کند تا اشتغال و زندگی در بیسی را پویا نگه بدارد.
همچنین از دولت خواسته شده بود تا با تصحیح قانون تخمینهای محیطزیستی، تمامی پروژهها و برنامههای داخل استان را همراه با سنجش حجم تولید گازهای گلخانهای و قیمت کربن مصرفی بکند.
این کارگروه توصیه مشخصی در زمینه کاهش تولید گاز متان داشت.
گازی که تا دو دهه در اتمسفر میتواند باقی بماند و بسته به زمان باقی ماندنش در جو، تا ۸۵ برابر دی اکسید کربن بر شدت گرفتن گرمایش زمین سنگینی میکند.
این گاز به شکلهای مختلف، از جمله ساختن سد در پروژههایی همانند ساخت سد بر دره رودخانه صلح و استخراج سوختهای فسیلی تولید میشود.
از دیگر توصیههای این کارگروه میتوان به این موارد اشاره کرد:
تصحیح سیاستهای کشاورزی و جنگلداری برابری تاثیرگذاریهای تغییرات اقلیمی؛
کاهش ۳۰ درصدی تولید گازهای گلخانهای بخش حمل و نقل با تحصیح و ارتقاء راههای حمل و نقلی موجود در استان و گسترش و بهبود حمل و نقل عمومی؛
کاهش ۵۰ درصدی تولید گازهای گلخانهای بخش ساخت مسکن تا ۲۰۳۰ میلادی؛
و درنهایت اینکه دولت هر پنج سال یک مرتبه، برنامه مهار تغییرات اقلیمیاش را مرور و به روز بکند.
حال باید دید که با اطلاعات اخیرا منتشر شده، آیا دولت دموکرات نوین توصیههای این کارگروه را جایگزین برنامه موجود خواهد کرد یا اینکه چه طرح تازهای برای مهار تغییرات سریع اقلیمی در استان اجرایی خواهد کرد.
- درباره نویسنده:
- تازهترینها:
In touch with the Iranian cultural diaspora.
Shahrgon is an online magazine for Canada’s Iranian cultural diaspora and Persian-speaking languages.
Shahrgon started working in Vancouver, Canada, in 1992 with the publication “Namai Iran” and then in the evolution of “Ayandeh” and “Shahrvand-E Vancouver,” it transformed into Shahrgon.
Shahrgon; The magazine of the Iranian cultural diaspora;
شهرگان مجلهی دیاسپورای ایران فرهنگی در ونکوور کانادا از سال ۱۹۹۲ با نشریهی «نمای ایران» آغاز بهکار کرده و سپس در فرگشتی از «آینده» و «شهروند ونکوور» به شهرگان فراروئید